Nejste přihlášen/a.
Receptů je spousta, poradím vám, jak mít velmi dobrý dort za cca 400Kč a bez práce. Globus, výborné dorty a ještě lepší zákusky. Včera jsme jeden dort měli, jmenoval se Harlekýn, čokoládový dort zdobený pařížskou a bílou šlehačkou,cena 360Kč. Podobné dorty, říká se jim balené, mají v každé cukrárně, 400 mi nestojí za to abych se z něčím klohnila a měla špinavou kuchyň.
Doma často děláme KAPANÝ DORT ceskatelevize.cz/... je tam i video s postupem. Je jednoduchý, rychlý, chutný, zdobím klasicky nebo pro děti pomocí barevných Lentilek a mí vnoučci ho milují. Naposled jsem jim ho dělala na pololetní vysvědčení za samé jedničky. Tak ať se dílo podaří a pěkný den !
Mám jednoduchý recept, piškotové těsto: 6 vajec + 10 lžic cukru krupice ve šlehači ušlehat do husta. Pak pomalu zamíchat 4 lžíce polohrubé a 3 lžíce hladké mouky a 2 lžíce kakaa. Upéct. Připravit si pařížskou šlehačku: 2 smetany na šlehání a 2 kusy ledových kaštanů, nebo 1 čokoládu na vaření - svařit va vodní lázni - směs musí přejít varem. Dát do lednice a druhý den vyšlehat - pozor nepřešlehat aby se nezdrclo. Dát na dort, nechat vychladit (třeba v mrazáku), polít čokoládovou polevou. Pokud chcete mít dort nižší, rozkrojte na 2 díly a druhý díl můžete nazdobit jiným krémem, nebo ovocem.
Jar-do piškotového těsta hladkou mouku? Mám s ledovými kaštany (právě jsou v Lídlu v akci) podobný recept- 6 vajec + 6 lžic cukr krupice-šlehat do husta, přidat 6 lžic polohrubé mouky (pokud se dává kakao, ořechy, tak se množství mouky o toto sníží) pak tedy 4 lžíce mouka + 2 kakao. Prášek do pečiva ne, ještě když šlehám vejce + cukr přidám špetku soli a trošku perlivé vody (mamka hodně peče a dělá to tak).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.