Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bramborové knedlíky

Od: sansina odpovědí: 4 změna:

Proč tvrdnou posléze bramborové knedle až do stavu nepoživatelnosti,dříve se mi to nestávalo.

Stává se vám to,v čem to je?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

2x
To je bohužel kvalitou brambor

luha*
hodnocení

2x

Do těsta použijte "hrubší" mouku.

hodnocení

2x

Dala jste hodně mouky a vajec. :-D Je však pravdou, že každé brambory chtějí něco jiného. Naše babička měla bramborové knedlíky jako peří. Ale bylo to i tím, že brambory, které měla ve sklepě celou zimu, zanala a věděla jak na ně. Když pokaždé koupíme jiné, pak jim nerozumíme. ;) Je také možné, že jste udělala těsto a než se vám voda zavařila, těsto zřídlo a vy jste přidala mouku a těsto zpracovla znovu. Mouka musí být hrubá, případně půl hrubá + půl krupička. S bramborovým těstem se nesmí otálet. Současně se zpracováváním těsta musí hrnec s vodou stát na ohni. A ihned po dokončení těsta, musí do vařící vody.

doplněno 16.03.15 10:44:

Ahááá, tak tak to je. :-D Je pravdou, že mi tohle také knedlíky občas dělají. Do druhého dne ztvrdnou, ale nijak drastiky. Já je vždycky nakrájím na sousta a pomaloučku osmažím na pánvi s kouskem sádla. Pak jsou jedlé.

sansina
hodnocení

Nejsem žádná začátečnice bramborové těsto dělám celý život,ale tedˇse mi nedaří v tom smyslu,že je knedlík chutný hned z hrnce,ale po pár hodinách je jak beton.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]