Bramborové knedlíky

Od: Datum: 15.03.15 22:52 odpovědí: 4 změna: 16.03.15 10:36

Proč tvrdnou posléze bramborové knedle až do stavu nepoživatelnosti,dříve se mi to nestávalo.

Stává se vám to,v čem to je?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 15.03.15 23:15
avatar
To je bohužel kvalitou brambor
Ohodnoceno: 2x
 
Od: luha®
Datum: 16.03.15 00:40

Do těsta použijte "hrubší" mouku.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 16.03.15 07:21
avatar

Dala jste hodně mouky a vajec. :-D Je však pravdou, že každé brambory chtějí něco jiného. Naše babička měla bramborové knedlíky jako peří. Ale bylo to i tím, že brambory, které měla ve sklepě celou zimu, zanala a věděla jak na ně. Když pokaždé koupíme jiné, pak jim nerozumíme. ;) Je také možné, že jste udělala těsto a než se vám voda zavařila, těsto zřídlo a vy jste přidala mouku a těsto zpracovla znovu. Mouka musí být hrubá, případně půl hrubá + půl krupička. S bramborovým těstem se nesmí otálet. Současně se zpracováváním těsta musí hrnec s vodou stát na ohni. A ihned po dokončení těsta, musí do vařící vody.

doplněno 16.03.15 10:44:

Ahááá, tak tak to je. :-D Je pravdou, že mi tohle také knedlíky občas dělají. Do druhého dne ztvrdnou, ale nijak drastiky. Já je vždycky nakrájím na sousta a pomaloučku osmažím na pánvi s kouskem sádla. Pak jsou jedlé.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: sansina
Datum: 16.03.15 10:36

Nejsem žádná začátečnice bramborové těsto dělám celý život,ale tedˇse mi nedaří v tom smyslu,že je knedlík chutný hned z hrnce,ale po pár hodinách je jak beton.

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.