Nejste přihlášen/a.
Dobry vecer poradite nekdo co udelat ze stehennich kurecich rizku? krome rizku hodi se jeste na neco dekuji
Když ne naplnit, přeložit, špejličkou zajistit - kapsa, zabalit - závitek, nakrájet na nudličky a použít stejně jako každé kvalitní, libové maso. K rýži na pepři, na houbách, na zelenině, do špaget se zeleninou a kečupem nebo rajským protlakem, k bramborám na jakýkoliv způsob, osmažené na nudličky do míchaného zeleninového salátu, na škousky na špejli jako ražniči. Cokoliv.
Prakticky na cokoliv, i když já mám stejně nejraději řízky. Kdybys je chtěl ozvláštnit, tak místo strouhanky dej drcené kukuřičné lupínky. A vymysli si k tomu nějaký fajn dresing.
Dobrý večer,
dělám užasná placatá stehna,podmínkou je,aby byla s kůží,nechám je marinovat,čím déle tím lépe,ol.olej,tymián.citron.kůra,někdy přikrájím čerstvou chilli papričku,ovšem marináda dle chuti každého,každopádně nikdy nesolím,aby mi sůl z masa navytáhla šťávu,což není žádoucí.
Před přípravou maso včas vyndám z lednice,aby nebylo úplně studené.
Na velké nepřilnavé rozpálené pánvi dám kůží dolu a zatížím těžkým velkým hrncem,aby byl tak nějak přes celé maso,je dobré kontrolovat jak kůže zlátne,popřípadě s ním trochu pohnout.Když je kůžička krásně zlatá a křupavá,otočím a už bez hrnce nechám chvilku dodělat,solím opravdu až na talíři a pokládám kůží nahoru,jinak zvlhne a nekřupe.
Máme k tomu nejradši coleslaw a bagetku,někdy i domácí slakdokyselou chilli omáčku s koriandrem.
doplněno 15.03.15 18:53:Ještě doplním,před tím než maso dám na pánev odstraním vše v čem se marinovalo,jinak se to bude pálit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.