Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stehenni kureci rizky

Od: moncak odpovědí: 8 změna:

Dobry vecer poradite nekdo co udelat ze stehennich kurecich rizku? krome rizku hodi se jeste na neco dekuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zepe*
hodnocení

1x

třeba kebab

hodnocení

1x

Když ne naplnit, přeložit, špejličkou zajistit - kapsa, zabalit - závitek, nakrájet na nudličky a použít stejně jako každé kvalitní, libové maso. K rýži na pepři, na houbách, na zelenině, do špaget se zeleninou a kečupem nebo rajským protlakem, k bramborám na jakýkoliv způsob, osmažené na nudličky do míchaného zeleninového salátu, na škousky na špejli jako ražniči. Cokoliv. ;)

hodnocení

1x

Prakticky na cokoliv, i když já mám stejně nejraději řízky. Kdybys je chtěl ozvláštnit, tak místo strouhanky dej drcené kukuřičné lupínky. A vymysli si k tomu nějaký fajn dresing.

Jojo, strouhanka z drcených lupínků je mňam. A nedávno (dávno?!) jsem je měla s amarantovou strouhankou s bylinkami, taky jsem se oblizovala až za ušima.

jezevec*
hodnocení

0x

Obal to jako řízek s jedním fíglem - na 400g strouhanky přidej ca. 200g strouhaného parmazánu. NESKUTEČNĚ vynikající !

mija*

Recept mne zaujal a mám jen dotaz...nepřipalujou se pak ty řízky obalené přidánim toho parmazánu do strouhánky.Díky.

hodnocení

0x

Dobrý večer,

dělám užasná placatá stehna,podmínkou je,aby byla s kůží,nechám je marinovat,čím déle tím lépe,ol.olej,tymián.citron.kůra,někdy přikrájím čerstvou chilli papričku,ovšem marináda dle chuti každého,každopádně nikdy nesolím,aby mi sůl z masa navytáhla šťávu,což není žádoucí.

Před přípravou maso včas vyndám z lednice,aby nebylo úplně studené.

Na velké nepřilnavé rozpálené pánvi dám kůží dolu a zatížím těžkým velkým hrncem,aby byl tak nějak přes celé maso,je dobré kontrolovat jak kůže zlátne,popřípadě s ním trochu pohnout.Když je kůžička krásně zlatá a křupavá,otočím a už bez hrnce nechám chvilku dodělat,solím opravdu až na talíři a pokládám kůží nahoru,jinak zvlhne a nekřupe.

Máme k tomu nejradši coleslaw a bagetku,někdy i domácí slakdokyselou chilli omáčku s koriandrem.

doplněno 15.03.15 18:53:

Ještě doplním,před tím než maso dám na pánev odstraním vše v čem se marinovalo,jinak se to bude pálit.

hodnocení

0x

Já je mám rád taky jako řízky ale dělám z nich i čínské Chop suey a k tomu kari rýži.Posílám odkaz i když já to dělám z čínské kuchařky.Ale je to skoro stejné.

recepty.vareni.cz/...

doplněno 15.03.15 19:32:

Tu směs koření Chop-suey v té mojí kuchařce nemám,ale mám tam zázvor(práškový) a kari.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]