Stehenni kureci rizky

Od: Datum: 15.03.15 17:37 odpovědí: 8 změna: 29.03.15 13:06

Dobry vecer poradite nekdo co udelat ze stehennich kurecich rizku? krome rizku hodi se jeste na neco dekuji


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: zepe®
Datum: 15.03.15 18:05
avatar

třeba kebab

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 15.03.15 18:10
avatar

Když ne naplnit, přeložit, špejličkou zajistit - kapsa, zabalit - závitek, nakrájet na nudličky a použít stejně jako každé kvalitní, libové maso. K rýži na pepři, na houbách, na zelenině, do špaget se zeleninou a kečupem nebo rajským protlakem, k bramborám na jakýkoliv způsob, osmažené na nudličky do míchaného zeleninového salátu, na škousky na špejli jako ražniči. Cokoliv. ;)

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 15.03.15 18:13
avatar

Prakticky na cokoliv, i když já mám stejně nejraději řízky. Kdybys je chtěl ozvláštnit, tak místo strouhanky dej drcené kukuřičné lupínky. A vymysli si k tomu nějaký fajn dresing.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 15.03.15 20:06
avatar

Jojo, strouhanka z drcených lupínků je mňam. A nedávno (dávno?!) jsem je měla s amarantovou strouhankou s bylinkami, taky jsem se oblizovala až za ušima.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: jezevec
Datum: 15.03.15 18:29

Obal to jako řízek s jedním fíglem - na 400g strouhanky přidej ca. 200g strouhaného parmazánu. NESKUTEČNĚ vynikající !

Ohodnoceno: 0x
 
Od: mija*
Datum: 29.03.15 13:06

Recept mne zaujal a mám jen dotaz...nepřipalujou se pak ty řízky obalené přidánim toho parmazánu do strouhánky.Díky.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 15.03.15 18:43
avatar

Dobrý večer,

dělám užasná placatá stehna,podmínkou je,aby byla s kůží,nechám je marinovat,čím déle tím lépe,ol.olej,tymián.citron.kůra,někdy přikrájím čerstvou chilli papričku,ovšem marináda dle chuti každého,každopádně nikdy nesolím,aby mi sůl z masa navytáhla šťávu,což není žádoucí.

Před přípravou maso včas vyndám z lednice,aby nebylo úplně studené.

Na velké nepřilnavé rozpálené pánvi dám kůží dolu a zatížím těžkým velkým hrncem,aby byl tak nějak přes celé maso,je dobré kontrolovat jak kůže zlátne,popřípadě s ním trochu pohnout.Když je kůžička krásně zlatá a křupavá,otočím a už bez hrnce nechám chvilku dodělat,solím opravdu až na talíři a pokládám kůží nahoru,jinak zvlhne a nekřupe.

Máme k tomu nejradši coleslaw a bagetku,někdy i domácí slakdokyselou chilli omáčku s koriandrem.

doplněno 15.03.15 18:53:

Ještě doplním,před tím než maso dám na pánev odstraním vše v čem se marinovalo,jinak se to bude pálit.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 15.03.15 19:00
avatar

Já je mám rád taky jako řízky ale dělám z nich i čínské Chop suey a k tomu kari rýži.Posílám odkaz i když já to dělám z čínské kuchařky.Ale je to skoro stejné.

http://recepty.vareni.cz/kureci-smes-chop-suey/

doplněno 15.03.15 19:32:

Tu směs koření Chop-suey v té mojí kuchařce nemám,ale mám tam zázvor(práškový) a kari.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.