Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s chloupky v létě?

Od: denita* odpovědí: 14 změna:

Zdravím.

V létě letím na dva měsíce do Austrálie, do oblasti, kde v té době může být až 38° stupňů, tudíž předpokládám, že budu ráda, když budu moci trávit většinu dne jen v plavkách. Jsem ale brunetka a mám tmavé chlupy. Většinou léto řeším opakovanou epilací, jenže většinou také netrávím léto nonstop v sukni, takže mají chloupky čas dorůst, aby je bylo možné epilovat. Takhle to vidím na epilaci před létem a poté holení žiletkami obden, protože jak mám tmavé chloupky, epilace mi v žádném případě nevydrží "až 4 hladké týdny" či co. Nemáte někdo prosím nějakou příjemnější cestu?

Díky!

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Také jezdím do teplých krajů na delší dobu,také mám tmavší chloupky.Tam holím a holím - žiletkami.Jiná cesta není ;)

S chloupky v lětě dělat totéž co v zimě.

Holit,holit,holit:)

denita*
hodnocení

Já si to myslela :( :-D. Tak díky za odpověď :)

hodnocení

1x

Zajdi si na kosmetiku, tam ti chloupky voskem epilují a vydrží to mnohem déle, než holení. A pro jistot epilátorek sebou. ;) Tu cestu ti z duše závidím. Pozdravujte za mě tu krásnou, neznámou zemi.

Vnoučka jsem poprosila, ať ode mě pozdravuje moře. Mladí říkali, že se malý rozběhl do moře, zastavil se, když měl vodu po kolínka a vší silou zakřičel: Moře, moře, babička J... tě pozdravuje! :-D Splnil co slíbil!

denita*
hodnocení

Děkuju, tak to dělávám :).

Pozdravovat budu také, i když s tím mořem přímo nevím ;) Vlastně budu za ten pozdrav vděčná, protože budu asi vynervovaná, abych to všechno sama zvládla, takže když se soustředím na něco normálního, pomůže mi to :)

hodnocení

1x
australie.petrstary.cz/...
doplněno 15.03.15 18:59: v létě je v Austrálii zima teploty tam určitě nedosahuji 38 stupňů
denita*
hodnocení

Jak kde. Je tam víc klimatických pásů, myslím, že tři nebo čtyři. V místě, kam jedu já, bylo loni údajně až těch 38°C :)

mansa
hodnocení

0x

Epilace voskem je poměrně drahý špás a chloupky během týdne stejně dorostou.

kombucha*
hodnocení

0x

Před cestou si skoč nebo udělej vosk a tam pak holit. Možná si s sebou vezmi třeba depilační krém, kdyby pršelo a chloupky stačily povyrůst :D

ramama*

Ty se voskuješ sama? *sok*

kombucha*

Ahoj, jasný, není to nic těžkého ;)

ramama*

No nevím, asi bych se bála :D Používáš nějaký speciální vosk?

kombucha*

:D Ne, normální BodyNatur z drogerky.

zouos*
hodnocení

0x

Nevím, kdy přesně odjíždíš, jestli to stihneš, ale doporučuju permanentní epilaci. Většinou musíš jít tak na 3 sezení, ale někdy stačí klidně jen jedno, záleží jak se strefíš s růstovou fází chloupků. Laserem ti bezbolestně (jako fakt) zničí kořen toho chloupku. Pokud je v růstové fázi tak se zničí hned, a protože rostou každý jindy tak se musí víckrát, aby se zasáhli všechny. No ale i kdyby si stihne těch sezení jen pár nebo jedno, tak ti to dost pomůže, chloupky jsou řídké, průsvitnější, méně viditelné. Já jsem byla 4x a od té doby mám zcela klid, tak jednou za měsíc až dva si vezmu žiletku a jen projedu těch pár chloupků co mi zbylo, ale tj vše. Je to fakt úleva. Byla jsem v klinice v Praze, kde mi to doporučila kamarádka, a opravdu to funguje. Jinak samozřejmě, pokud to nestihneš, tak každá epilace vydrží déle než holení. Tzn pokud se zbavíš chloupků i s kořenem, strojkem nebo voskem. Asi bych se vyepilovala doma a pak na dovču bych vzala žiletku no. Ale můžeš si vzít s sebou i epilační strojek nebo voskové pásky. Můžeš je použít i když budeš mít jen pár chloupků venku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]