Proč nemůžu upéct maso do měkka?

Od: Datum: 15.03.15 10:12 odpovědí: 18 změna: 16.03.15 08:16

V poslední době nemůžu pořádně upéct maso. Peču v malé remosce, přes dvě hodiny, podlévám, ale prostě k obědu to není měkké tak, jak si představuju. Někdo mi doporučil přidat sodu, ale to se mi nezdá, máte někdo vyzkoušeno? Peču toho málo, proto ta malá remoska, takže do trouby nedávám, ale dřív se mi to nestávalo.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 15.03.15 10:16
avatar

Podle me je problém v kvalitě masa, a ta sla dost dolu...

Ohodnoceno: 2x
 
Od: ben®
Datum: 15.03.15 10:20
avatar

Dobrý den, zkuste péci menší kus masa, resp. překrojený, aby se propeklo dříve. Zdravím!

P.S. No, a také ta kvalita už není prvorepubliková, to je fakt.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 15.03.15 10:39
avatar

A není maso vysušené? Zkuste péci v sáčku.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 15.03.15 10:43
avatar

Minulý týden jsem vařila segedýnský guláš. Pekla jsem dva pěkné plátky krkovičky, nakrájené na větší kousky, v remosce. Na cibuli a česneku. A taky byly stále tvrdé a pak místo aby změkly, byly suché, ikdyž jsem dost podlévala. Už jsem chytala nerva, tak jsem je takové tvrdavé nakrájela do zelí a než jsem všechno přidala a dovařila, změkly. Nerozsypávaly se, ale byly k jídlu. ;) Náš tata by řekl: Co chceš, když prasata krmili pilinami, nemají jádro a jsou to stále papndekly. Proč myslíš, že uherák umějí jen Maďaři? Protože vědí, jak bravky krmit.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 15.03.15 13:18
avatar

Uherák (pravý) není jen z bravka.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: cicko
Datum: 15.03.15 19:22

Přesně tak! Je tam i koření.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 15.03.15 22:21
avatar

Legenda říká, že v opravdovém uheráku (pick téliszalámi) je i oslí maso. Nicméně je to opravdu jen legenda.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 16.03.15 07:11
avatar

O tom oslím mase v uheráku jsem slyšela :-D Už někdo někde viděl nebo slyšel o stádech oslů? Asi jeden osel na celé Maďarsko by byl málo.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 15.03.15 11:06

Vysušené to není, resp. možná to tak vypadá, ale podlévám fest, i krájím na tenko. Ale shodujeme se, maso nekvalitní, možná i kolikrát zmražené... myslela jsem si to, jen jsem si nebyla jistá, že někde něco dělám špatně, nejsem vzor kuchařinky.

Ale krátce po původním dotazu jsem neodolala a maso posypala necelkou půlkou lžičky sody, podlila a před čtvrthodinou jsme poobědvali, dobrý to bylo. Jen nevím, jestli tou sodou a nebo by změklo stejně :):).

Vyzkouším příště znovu, nikoliv pro trvalé používání, ona ta soda prý ničí bílkoviny, jen pro případ nouze.

Díky všem.

Od: wamp®
Datum: 15.03.15 14:33
avatar
Jen tak pro úplnost,na jakou teplotu maso pečete?
Já peču dvě hodiny.Nejprve na 160st.,a když začíná být pěkně měkké,tak přidávám na 180st.Pěkně i s cibulí a česnekem,kvůli dobrému sosu.Pak je jako mandlička ;)
Ona každá trouba peče jinak a remoska bude mít evidentně vyšší grády...
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 15.03.15 11:08
avatar

Možná bylo maso příliš čerstvé, tj. neodleželé. To pak bývá tvrdé. No ale to se předem nedozvíš.

Ohodnoceno: 4x
 
Datum: 15.03.15 11:15
avatar
Přesně. Minulý týden se mi povedlo koupit krásné maso v tescu, už od pohledu bylo šťavnaté odlezele. Lesklá se na něm šťáva a podél šlach se oteviralo. Barva krásná. Risknul jsem z něj steak a byl super měkký. Když normálně koupím maso musí mi v lednici ležet min 3 dny, ideálně 5 dnů, aby byl steak měkký.
V pátek jsem si vsimnul že v lidlu prodávají hovězí maso a na obalu je uvedeno že odlezele 3 týdny, tak jak to má být!
Nejde koupit maso čerstvé 1 den a čekat měkkou dobrotu. Co si vzpomínám tak maso přímo na zabijacce bylo vždy zvykave.
Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 15.03.15 13:11
avatar

Nepřestěhovali jste se do hor? Pak by mohl pomoci hrnec – dar přítele Papina.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 15.03.15 16:53
avatar

Minulý týden jsem pekla husu-na dvě půlky, pod plechem 4hodiny-jen se rozpadala, včera v pečícím sáčku krkovičku + brambory + žampiony-1h na 180C-opět se jen rozpadala, dnes králíka (2 cemry) na zelenině, zakryla jsem alobalem pekla 2h-super. Remosku moc nemám ráda, mám pocit, že vysušuje.

Ohodnoceno: 0x
 

 

Datum: 16.03.15 07:06
avatar

Asi se budete smát. Ale babička, když se jí nechtělo maso upéci doměkka, dávala k němu do pekáče čistý veliký hřebík. A s tím hřebíkem to pak dál pekla. Opravdu. A maso pokaždé změklo.

Důvod nevím, byla jsem ještě holka, která o vaření neměla zájem. A sama jsem to nikdy nezkoušela. Ale bylo to tak. Jaga.

doplněno 16.03.15 07:50:

Babčo, ten hřebík normálně položila k masu, do toho sosíku. Maso fakt při obědě bylo chutné a měkké. Vypadá to, že si tady dělám srandu, sama si na to nedovedu rozumně odpovědět, proč to maso díky hřebíku změklo. Ale bylo to tak.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 16.03.15 07:12
avatar

Ten hřebík natlačila do masa nebo položila do pekáčku vedle?

doplněno 16.03.15 07:56:

Je možné, že babča měla skvělou troubu, byla skvělá kuchařka a hřebík s tím vůbec neměl co do činění. I takhle to mohlo být. Nevíme, že?

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 16.03.15 08:16
avatar
No jestli to po hodině nebylo měkké tak po další hodině s hrebikem tomu věřím že už ano. Výborná je také sekerkova polévka, hodně se podobá houbové. :-D
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 16.03.15 08:10
avatar
Remoska je slaba, i stehna trvaji veky, dam to do trouby a voila, najednou to jde ;)
Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.