Nejste přihlášen/a.
To je docela obecný a častý problém (i můj - kdo ho nepociťuje, ať je rád, že se ho netýká a prosím ať tuto otázku dále neřeší a soustředí se na další problémy, kterých je taky dost). Podle mě je to psychika, pokuď jsme dobře naladěni a zaměřeni na svojí činnost, tak nemyslíme na jídlo a hlad se ani nedostavuje. Pokud ale člověku něco chybí a neumí si to něčím nahradit, tak to obyčejně řeší jídlem (neb je to i geneticky zakódováno, protože bez jídla zemřeš). Jelikož je to i příjemné, tak si na to tělo zvykne a pak jíme pro příjemný pocit a né z hladu. Každý si určitě vzpomeneme na chvíle, kdy řešíme nějaké důležité, pro nás zajímavé problémy. A upřímně? Kdo si při tom vzpomene na jídlo?
Dobrý den, můžete zkusit takový "trik". Snězte jen jeden chleba nebo menší porci a počkejte asi 15 až 20 minut. To je prý doba, kdy mozek zaregistruje, že je žaludek plný a zmizí pocit hladu nebo nutnosti se ještě dojídat. Docela to funguje. Zdravím!
doplněno 15.03.15 07:48:babkazov - jako vtip dobré, ale ono to funguje. Jen najít v sobě tu sílu počkat. A potom prý funguje i modré jídelní nádobí, ale to jsem nezkoušel (modrá barva prý snižuje chuť k jídlu).
Nauč se na jídlo soustředit. Nejez u televize nebo u pc. Mysli na jídlo, vychutnávej si, nehaž do sebe jídlo bezmyšlenkovitě. Množství o kterém píšeš, je naprosto vpořádku, protože se vyvíjíš, rosteš. A silnější stehna jsou stále hezčí, než mezera mezi nimi. Nauč se jídlo takto neřešit. To je cesta akorát k anorexii.
Měla bys jako sportovec vědět,že nejdůležitější a nejlepší k večeři jsou bílkoviny.Sněz plechovku hrášku s volským vejcem,budeš sytá až dost.Jinak si nakrájej ještě na talířek mrkvičku,papriku,okurku,salát - ledový,kedlubnu,římský,ředkvičky,tvaroh,...Budeš najezená a ještě zdravě bez kalorií.Pokud toto někdo nevyzkouší,nepozná,že to funguje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.