Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit přejídání?

Od: aby odpovědí: 12 změna:
Ahojte. Je mi 14 a v poposlední době si všímám toho ze se přejídám. Proste do mého žaludku se toho hodně vejde zvládnu sníst i dva chleby na večeři. Nebo guláš se 4 knedlíky. Je pravda že hodně sportuji hraju házenou a máme 4 krat týdne tréninky. Díky ni ještě nejsem obézní, ale mám hodně velké stehna a nějštíhlejší taky nejsem. Nevíte jak bych mohla zabránit tomu přejídání? Díky

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mp*
hodnocení

2x

To je docela obecný a častý problém (i můj - kdo ho nepociťuje, ať je rád, že se ho netýká a prosím ať tuto otázku dále neřeší a soustředí se na další problémy, kterých je taky dost). Podle mě je to psychika, pokuď jsme dobře naladěni a zaměřeni na svojí činnost, tak nemyslíme na jídlo a hlad se ani nedostavuje. Pokud ale člověku něco chybí a neumí si to něčím nahradit, tak to obyčejně řeší jídlem (neb je to i geneticky zakódováno, protože bez jídla zemřeš). Jelikož je to i příjemné, tak si na to tělo zvykne a pak jíme pro příjemný pocit a né z hladu. Každý si určitě vzpomeneme na chvíle, kdy řešíme nějaké důležité, pro nás zajímavé problémy. A upřímně? Kdo si při tom vzpomene na jídlo?

iv®
Mp naprostý souhlas. Mam to taky tak...hodně pomáhají jakékoli ruční práce. Zaměstnat mozek a hned se od toho pocitu odpoutat.

quasi
hodnocení

1x

Copak 2 chleby na večeři je přejídání...? To já sním 2 chleby po večeři a nic moc.

joudic*

treba myslela 2 pecny chleba *vtip*

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, můžete zkusit takový "trik". Snězte jen jeden chleba nebo menší porci a počkejte asi 15 až 20 minut. To je prý doba, kdy mozek zaregistruje, že je žaludek plný a zmizí pocit hladu nebo nutnosti se ještě dojídat. Docela to funguje. Zdravím!

doplněno 15.03.15 07:48:

babkazov - jako vtip dobré, ale ono to funguje. Jen najít v sobě tu sílu počkat. A potom prý funguje i modré jídelní nádobí, ale to jsem nezkoušel (modrá barva prý snižuje chuť k jídlu).

:-D Na kolejích: Kluci, proč máte otevřené dveře do pokoje? - Protože jsme slyšeli, že po jídle trvá půl hodiny, než se dostaví pocit nasycení. Tak máme otevřené dveře, aby nás neminul. :-D

magdalen*
hodnocení

0x

Ve 14 tělo roste a jak popisujete stravu o přejídání nejde. Nebojte se najíst.

mot
hodnocení

0x
Dva cely chleby nebo 4 sisky knedliku? To už je docela dost...

dery*
hodnocení

0x

Mně někdy dva chleby přijdou málo :-D
Zkus jeden chleba, chvíli počkat (pocit sytosti se objevuje cca po 15 minutách), pokud budeš mít pořád hlad, dofutruj se třeba zeleninou.
Popř. si ji dej rovnou k chlebu, budeš najezená stejně a méně kaloricky :)

hodnocení

0x

Nauč se na jídlo soustředit. Nejez u televize nebo u pc. Mysli na jídlo, vychutnávej si, nehaž do sebe jídlo bezmyšlenkovitě. :) Množství o kterém píšeš, je naprosto vpořádku, protože se vyvíjíš, rosteš. A silnější stehna jsou stále hezčí, než mezera mezi nimi. Nauč se jídlo takto neřešit. To je cesta akorát k anorexii.

Jak se zbavit přejídání?

hodnocení

0x

Měla bys jako sportovec vědět,že nejdůležitější a nejlepší k večeři jsou bílkoviny.Sněz plechovku hrášku s volským vejcem,budeš sytá až dost.Jinak si nakrájej ještě na talířek mrkvičku,papriku,okurku,salát - ledový,kedlubnu,římský,ředkvičky,tvaroh,...Budeš najezená a ještě zdravě bez kalorií.Pokud toto někdo nevyzkouší,nepozná,že to funguje.

hklo
hodnocení

0x

2 chleby nebo 4 knedlíky nejsou přejídání a už vůbec ne v tvým věku. Jo kdyby ti bylo 70, tak to je asi hodně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]