Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Za jak dlouho se uvaří maso v páře?

Od: svyjabob* odpovědí: 8 změna:

Dal bych vařit vodu v hrnci a do hrnce klovový cedník a na to maso, cedník by byl tak aby maso nebylo ponořené, za jak dlouho a zdali vůbec se uvaří maso?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vařívám tímto způsobem např. uzená kolena. V papiňáku mám sítko (může být i pařák na knedlíky) a trochu vody. Koleno je prohévá párou asi 40minut a je pak tak měkké, že z kosti doslova opadává. Pokud není, přidám mu ještě 15minut... maso je vynikající a šťavnaté

hodnocení

1x

Někdy tak dělám v papiňáku kuřecí prsa - když je úplná krize, není čas čekat a vytáhnu je z mrazáku. Na pařák, pod ně trochu vody, vcelku a zmrzlá, posolím, trochu papriky, špetku pepře a trochu kari. Za 25 minut jsou v tlakovém hrnci hotová a chuťově se to dá - je to tedy hodně dietní.

To co vymýšlíš je v podstatě parní hrnec. Můžeš si najít recepty pro parni hrnec a dobu přípravy počítat podle nich. I když i ty je potřeba brát mírně s rezervou a pár minut vždycky připočítat Píšou třeba na kuřecí prsa 20 minut ale jistota je 30. Maso pro přípravu v parnim hrnci se silněji solí a koření protože sůl a koření z toho dost okape. Ideální je maso naložit den předem aby se sůl vstřebala.
Kdyby tudy prošel nějaký odborník na termodynamiku tak by mě fakt zajímalo, jakto že maso z parního hrnce stydne daleko rychlejš než připravené jinými způsoby.

To je pravda. Chladne rychleji. ;) Do vody pod pařák je fajn dát cibuli a česnek. Klidně i nové koření. Maso se úžasně provoní.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, uvařit by se mělo (nebo spíše podusit). Nevím, proč to takto chcete udělat, nechat vytéct šťávu z masa do vody a jíst asi vysušené, ale volil bych plátky - špalík by se dusil asi delší čas. Zdravím!

doplněno 12.03.15 17:06:

Nezkoušel jsem to, ale možná by šlo to maso nejdříve zabalit do alobalu a až potom "pařit".

Nic by se z něho nemělo ztratit.

svyjabob*
hodnocení

No spíše mě jde o to že maso často spíše dusím, ale to mi pak příjde že je dost šťávy ve vodě a je mi jí pokaždé líto vyhazovat ( nemám možnost ani čas si z toho cokoli dělat) tak mě napadlo kdybych ho dělal v páře zdali by to nebylo lepší, z hlediska nutričních hodnot, jedná se o všechny dostupné druhy mas, Hov, Vepř, Ryby...

joudic*

no stava prece na rejzi apod :) ryba je z paraku fakt super, stehno mi v 1000w parnim hrnci trvalo cca hodinu, aby slo pekne od kosti (a bylo pekne hnusne a plane), jina masa si asi neumim predstavit

hodnocení

0x

Podobně vařívám uzené kuře. Třeba stehna. Na polívku stejně nejsou a v papiňáku, na pařáčku 10 minut. ;) Maso v páře uvaříte a v papiňáku s pařáčkem jistě rychleji. Ale nebudete mít ani polívku, ani šťávu, třebas na guláš, na zalití rýže. Budete mít pouze a jen maso. A pod tím masem, pod pařáčkem podivnou tekutinu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]