Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mytí vlasů

Od: mateskyska odpovědí: 15 změna:

Ahoj,

u nás v rodině máme zavedeno, že se sprchujeme vždy 1x za dva dny. Někomu to může přijít málo, ale mi to příjde tak akorát, navíc jsme četl, že sprchovat se každý den nemusí být zdravé pro pokožku (odbourává to přirodní maz atd...).

Bohužel mám lupy a černé vlasy, takže s tím dlouho bojuji. Začal jsem používat Head & Shoulders a lupy zmizely téměř okamžitě a vlasy jsou moc příjemné na dotek a přítelkyně mi je ráda prohrabuje*hi* No ale zpět k věci, chci se zeptat, zda bude vadit, pokud vždy v tom mezidobí mezi sprchováním si vždy v ten den kdy se nesprchuji umyji vlasy tím šampónem třeba v umyvadle... Jestli ta každodenní chemie těm vlasům neublíží... otec je plešatý a je mu 35, tak nechci dopadnout stejně (je mi 21)*smich*

Takže co myslíte? Vadí moc, když si člověk umyje vlasy úplně každý den? Nebo mám zůstat u toho 1x za dva dny? Proč to řeším - sice ty lupy vymizí, ale právě jen na den, druhý den už tam jsou zas a vlasy začínají být hodně rychle mastné. Tak proto.

Děkuji

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Nevadí.Naopak,přece nechcete chodit s umaštěnými a plnými lupů.Zcela jistě to musí být i velice nepříjemné.
Ženské vlasy,ty trpí !
Chemickým odbarvováním,barvením,kulmami,žehličkami...

pb®
hodnocení

1x

Sprchujete je 1x za dva dny, dobře, ale co mezi tím? Lulánka, dírku kakavku, nohy, ruce, obličej, podpaží, to si snad umyjete alespoň 1x denně, nebo ne?

Rychlá sprcha (opravdu rychlá, osprchuje se člověk za pár vteřin) ne moc teplou vodou bez mýdla a sprchových gelů neublíží pokožce, i kdyby se tak člověk sprchoval 3x denně. Vlasy si myju a dokonce i fénuju každý den už dlouhá léta. Zničené vlasy nemám a co to jsou lupy nevím. Používám ten nejobyčejnější šampon, pochopitelně naředěný, vlažnou vodu, vlasy nedrhnu při mytí ani při sušení a vzduch z fénu nikdy horký.

Jestli budete mít pleš, nezáleží na otci,ale na matce. Tedy gen plešatosti přenáší na své syny matka, i když ona pochopitelně plešatá není. Podívejte se na dědečka z matčiny strany, jak je na tom s plešatostí.

hodnocení

0x

Na lékařské fakultě v 80. letech jsme se učili, že by se vlasy měly umývat jednou za 21 dní. Podle mě je to blbost...jen píšu co bylo ve skriptech.

Plešatost je silně dědičná. To asi neovlivníte...

mateskyska
hodnocení

No tak snad mám nějakou šanci ne? Mamka plešatá není *smich*teda zatím

buss
hodnocení

0x

Vemte si, že jsou pracovníci, co se koupou denně, tak si jich všimněte, jak to mají s vlasy. Někdo denně, někdo týdně, někdo ..., někdo třeba vůůbec. Tak aby byl dobrý pocit a aby to necítilo okolí.

rakave*
hodnocení

0x

Denní mytí vlasů nevadí.Jen bych doporučila používat kvalitní šampon,který pokožku nedráždí a nevysušuje.Koupíte je v kadeřnických potřebách nebo Vám poradí v lékárně.

hodnocení

0x
Vám je 21 a otci 35, nespletl jste se?
mateskyska
hodnocení

Tehdy bylo otci 15 a matce 20 ;)

saw*
hodnocení

0x

Já mohu poradit šampon Alpecin Double effect - je proti vypadávání vlasů a hlavně proti lupům.. Na lupy už konečně netrpím.. Bude mi 30 a v této době měl můj otec velké kouty a plešku na temeni hlavy... Dva roky šampon používám a stále mám velmi husté vlasy.. Možná někoho odradí cena, která je okolo 250,-, dá se koupit v lékarně... Já však na tento šampon nedám dopustit a bohatě stačí mít hlavu 1x za dva dny..

Ještě mě napadlo, aby to nevyznělo jako reklama :) Zkoušel jsem x šamponů - některé vysušovali, některé nepomáhali proti lupům..

jr
hodnocení

0x

To je hnus, přítelkyni nevadí ten váš "přírodní maz" na pokožce? Denní mytí vám vůbec neuškodí, ta pověra, že mytí škodí pochází ze středověku, kdy lidé neměli k dispozici teplou sprchu, a mýt se v lednu někde venku u potoka mohlo skutečně ohrozit zdraví člověka.

mohajkova*
hodnocení

0x

Sprhuju se každý den a někdy i dvakrát denně. Vlasy myju 1 krát za dva dny. Zatím jsem neměla mastné vlasy a naopak.

Myslím, že neby vadilo, pokud si člověk vlasy umyje každý den, když má mastné vlasy.

myse*
hodnocení

0x

určitě nevadí si mýt vlasy každý den, stejně jako nevadí se sprchovat každý den. Nevidím rozdíl mezi pokožkou hlavy a pokožkou na těle - to by muselo škodit mytí všude, ne?

Takže za mne - každodenní rychlá sprcha + mytí vlasů je OK a rozhodně mi tedy připadá lepší každý den sprcha a obden vlasy než naopak. Mýt si každý den vlasy v umyvadle mi nepřipadá "normální". Ale každého věc - ptal jste se na názor.

Jinak plešatost souvisí s množstvím testosteronu v těle, na to mytí vlasů nemá vliv...

buss
hodnocení

0x

A co tak zkusit mýt vlasy jen vodou?

doplněno 02.04.15 21:35:

Do jisté doby jsem se koupal 1 x týdně. Zeptejte se starších lidí, jak si na to topili...

korina*

Naše rodina se taky sprchuje denně a kdo chce může i do vany , ale pravda je že jsem taky nedávno četla že děti se nemají denně sprchovat. Nanesla jsem to u dcery má dvě děti a denně je sprchuje, maže dětským krémem a hlavy jelikož mají hodně vlasů tak myje v půlce týdnu a v neděli . Myslím že děti které mají exém nebo jiné kožní problémy by se neměly denně koupat , jak je známo voda vysušuje kůži.Když si vzpomenu jak jsem denně koupala miminka a dnes to vyvracejí.!

repkin*
hodnocení

0x

Otec se asi činil, když tě měl ve 14ti, každopádně pokud v 35ti nemá vlasy je možné, že k tomu máš genetické předpoklady. Každopádně vlasy se nemusí mít každý den, sám si je umývám podle potřeby, minimálně 1xx za tři dny, maximálně 1x za týden. Není to jen o tom, jak si je myješ, ale v čem tu hlavu mácháš (povlečení, čepice, opěrky hlavy apod.). Takže pokud se sprchuješ 1x za dva dny, tak stačí ,když si buďto vždy umyješ vlasy a nebo i víc. Záleží taky na tom, jak moc se ti potí hlava, jestli si dáváš na vlasy gel apod. Dost záleží i na tom, jak máš dlouhé vlasy, jak se o ně staráš. Já si stříhám vlasy nakrátko, když mám delší, mám víc lupy. HS používám mentolový, nepomáhá hned, ale je to lepší než s klasickým šamponem. Důležité je hlavu vysušit, event. i ofénovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]