Výpečky s BK

Od: Datum: 04.03.15 20:12 odpovědí: 7 změna: 05.03.15 17:33
Vyndal jsem si z mrazáku libovější bůček a chci udělat výpečky.Teď ta otázka-mám si maso dneska nějak připravit na zítřejší pečení-nasolit, okořenit nebo nějak naložit...?
Chci aby to byly ve finále větší kostky tak, 3x3 cm takže jak velké je nakrájet syrové?
A pak ještě ohledně knedlíků,bramborových.Jakou mouku?Někde píšou hladkou, jinde hrubou...A jestli použít krupičku?Aby to nebylo jak cep.
Prosím o radu zejména starší dámy aby to chutnalo ,,jak od babičky"
Prostě oldschool

Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 04.03.15 21:10
avatar

Na bramborové knedlíky musíte uvařit brambory ještě dnes, ve slupce. Zítre oloupat a nastrouhat na jemném struhadle, přidat jedno vejce, sůl a hrubou mouku a krupičku, poměr přesný nevím, dělám od oka. Poznáte to na konzistenci těsta, nesmí být ani řídké, ani moc tuhé. takové příjemné pod rukou a musí se z toho dát lehce vyválet šišky knedlíků. Hotové knedlíky nenechat pak stát na lince. Nejlépe si dát vařit vodu při přípravě těsta. vaří se podle velikosti, ale hlídáte je a když vyplavou, tak asi 15 až dvacet minut. Ale ne prudkým varem, pak vyndat a já je krájím nití za tepla skoro horké. Vyjde z nich pára nebudou hutné. Hladkou mouku zcela určitě ne. Budou nechutné a mazlavé. Ta krupice se také dává proto, aby byly nadýchané.

Maso můžete naložit jak uznáte za vhodné, dle vašich chutí. Tím nic nezkazíte. Hlavně pokmínovat.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 04.03.15 21:33
avatar

Také dávám hrubou mouku a dětskou krupičku. Ihned hotové knedlíky vkládám do vařící osolené vody. Stáním těsto řídne, proto se ihned vaří.

Maso stačí nakrájet až před pečením, osolit, okmínovat a podlít trochou vodou. My máme rádi česnek, tak také ho přidávám. Kostky masa se spečou asi na polovinu, tak si zvolte velikost dle vaší potřeby.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 04.03.15 22:06
avatar

Mně když babička učila vařit, vždycky říkala: "Pamatuj si, co se vaří, do toho vždy hrubou mouku, co se peče nebo smaží, polohrubou nebo hladkou." Takže do bramborových knedlíků hrubou. Já přidávám taky dětskou krupičku a někdy i trochu bramborového škrobu - to podle jakosti brambor. A brambory vařené den předem, nebo nejpozději ráno aby stihly před strouháním vychladnout. Jinak jsem na Googlu našla "Jak na bramborový knedlík – recept pro bezradné [videonávod přiložen]" - bezvadnou stránku, která by vám mohla pomoci: http://www.kucharkaprodceru.cz/bramborovy-knedlik-recept/. K výpečkům není co dodávat, pro jejich výraznější chuť si pomáhám kořením na vepřovou pečeni. Ať se dílo podaří a dobrou chuť přeje Zmatenka.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 05.03.15 00:50
avatar

maso pripravovat netreba, ale plati cim jemnejsi mouka, tim lepe s tim rozbijete okno :)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 05.03.15 11:24
avatar

Milane, normálně se mi seběhly sliny. Fakt! :-D A co k tomu? Zelí? Špenát? Kyslelý okurek? Zelný salát? A pivečko! :-D Do knedlíků taky dávám hrubou mouku. S hotovým těstem neotálet! Řídne. ;) Když už máte maso z mražáku vyndané, nasucho ho naložte. Solí natřít česnek, nebo stačí česnek nasekat. Kostky masa promnout s česnekem a solí a v pekáčku uložit do lednice. Zítra lízněte, jestli maso nebude potřebovat velice mírně přisolit.

doplněno 05.03.15 16:38:

Žolíku, za ten recept na knedlíky děkuji. Jistě vyzkouším, příjde mi to velice jednoduché a rychlé.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 05.03.15 12:47
avatar

Jako přílohu bych doporučil 4 střední syrové brambory 4 obyčejné rohlíky a 1až 2 vejce.Hrubá mouka. Brambory se nastrouhají na tenké nudličky,rohlík nakrájet na kostičky tak 1x1x1 cm. Trochu mouky, sůl a pepř. Někdy pro změnu chuti přidám i trochu majoránky. Vše smíchat Udělat kuličky asi velikosti vejce a vařit asi 15 až 20 minut. Prvně jeden zkusit zda se nerozvařuje,když tak přidat mouky.Dělám je i k pečené kachně s červeným zelím.Jednoduché,rychlé a zvládne to i chlap co nikdy nevařil.

doplněno 05.03.15 17:06:

Tyto knedlíky dělávala moje babička,mamka a teť já a jsou velice oblíbené mezi rodinou i kamarády. Tak dobrou chuť.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: sabinass
Datum: 05.03.15 17:33

Milane, takze co se tyce masa, krajela bych ho az zitra, kostky radeji vetsi, aby jste to nemel vysusene jako drivi, osolit, cely kmin, soli nesetrit, jine koreni nedoporucuji, nebyly by to prave vypecky. Bramborove knedliky delam jeden dil polohrube mouky a jeden dil detske krupicky, osolit, cele vejce a nikdy nezapomenout 1 az 2 lzice polevkove octa, ten nesmi chybet, voda uz se vam musi varit, kdyz budete delat testo, aby nezeridly. vlozit do vody, odlepit od dna a varit asi 15 az 20 min podle velikosti. Vyndat a krajet dvojitou niti na konci s uzlikama, je to jednodussi. Dobrou chut, dejte vedet, jak jste si pochutnali...

Ohodnoceno: 1x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.