Nejste přihlášen/a.
Dobrý den dobří lidé,
právě jsem zjistila, že jsem těhotná a také rovnou natrefila na informaci, že bych se v těhotenství neměla potkávat s terpentýnovým olejem, který slouží jako ředidlo. Jenže malování olejem je můj koníček... Není zde někdo, kdo by věděl, jestli lze teprentýn něčím nahradit? Něčím, čeho se lze bez výčitek nadechnout? Přijde mi škoda malování pověsit příštích 8 měsíců na hřebík. Pokud odpovíte, předem děkuji. Cibulea
Jé, moc děkuji za tip. Tušila jsem, že nějaká náhrada existuje. Ještě si raději ověřím, že je i ten Feidal v těhotenství OK, ať mám 100% jistotu. Ještě jednou díky. Cibulea
Prodává se i bezzápachový terpentýn Malzeit. Mrkněte, třeba toto škodlivé v těhotenství nebude. Zeptejte se:
Dobrý den, když tak ráda malujete, byl by pro vás moc veliký problém přejít na jinou techniku malování? Akvarel? Nebo si kreslit uhlem apod.? Mám ten dojem, že pokud použijete jakékoliv jiné vhodné ředidlo, tak je to pořád ředidlo...
Dobrý den, malování olejem je pro mě královská technika a nechce se mi vracet k jiné. Akvarel mi navíc nevyhovuje, protože je na můj vkus méně poddajný. Neztrácím naději, že existuje nějaká přijatelná náhražka klasického ředidla.
No jo no... to je pak těžko. Víte, někdy v těhotenství musí člověk rezignovat na úplně jiné věci, než je malování.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.