Musí se zavařit i míchaná vajíčka?

Od: Datum: 04.05.15 01:19 odpovědí: 17 změna: 15.05.15 20:56
avatar

Zdravím. Mám dotaz. O prázdninách pojedu na pár dní do chaty v lese a chci si tam vzít i něco k jídlu. Uvažoval jsem že si koupím konzervy. Konkrétně mě chutná "Krůtí maso s vejci" . Ale cena jedné konzervy je cca 35 kč , což mě trošku vytáčí. Tak jsem se chtěl zeptat na toto. Když si udělám tzv. míchaná vajíčka s troškou kuřecího masa a naleju to do nějaké sklenice a uzavřu víčkem ,, musím to ještě nějak zavařovat (sterilizovat)? Nebo to těch cca 10 dnů vydrží v chladničce? (je to přece už prošlé teplotou přes 100 st/C) . Tak nevím ... Děkuji předem za odpověď !


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: mp
Datum: 04.05.15 01:48

V žádném případě, za prvé už nezachováte tu původní chuť. Je fakt, že spousta surovin docela vydrží i mírné překročení doby spotřeby. Ale rozhodně bych nepreferoval vlastní výrobu. Je k tomu nějaký důvod?

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 04.05.15 02:45
avatar

Dělávám si podobnou pomazánku, vychladlou plním do skleniček od dětské výživy

a skladuji v chladničce. Věštšinou ale tak na dva, tři dny, nejdéle čtyři (a to ji nikam

v teple nevozím). Deset dnů bych si bez zavaření netroufla...

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 04.05.15 06:56
avatar

35 Kč za konzervu ti přijde hodně? Kolik bys chtěl, aby stála, a co myslíš, že bys za tu cenu dostal? Za 35 Kč máš jídlo s trvanlivostí několik měsíců a díky tomu je na čundry a různý podobný výletování mimo civilizaci skvělé. Kdyby nebylo lidí jako jsi ty, kteří žádají jídlo co nejlevnější, bylo by v tý konzervě i pořádný maso...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 04.05.15 07:04
avatar

Kdysi jsme na čundry tahali čínské vepřové konzervy... snad "Mai Ling.?" Či jak se to jmenovalo.?

A v těch bylo opravdu kus vepřového, voňavého masíčka.

Nedávno jsem podlehl pokušení a koupil prakticky identickou konzervu...(obalem) a sežral to pes, jelikož

to byla samá křupa a hnusy.

Dnes je opravdu problém koupit kvalitní konzervu s masem. Nemám problém za ni zaplatit klidně 50,-Kč.

Bohužel už se kvalitní konzervy asi tak nějak vytratily. :(

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 04.05.15 08:25
avatar

Nechci dělat reklamu, snad to takto nebude posouzeno, ale v Lidlu mají skvělé konzervy a sklenice s masem, značka PIKOK. Cena kolem 45,- Kč. Doporučuji vyzkoušet.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 04.05.15 13:25
avatar

Taky jsem slyšel, že Lídl má kvalitní konzervy. Až na podzim budu mít cestu do Českého Švýcarska za focením pestrobarevné přírody, stavím se nejdříve v Lídlu a pár konzerv nakoupím, abych tam někde na vyhlídce neumřel hlady :) Jinak zatím jsem byl vždycky spokojený s vepřovým v červenobílé konzervě. Ta mi přijde ještě docela v pohodě

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 04.05.15 14:06
avatar

Toto je nejlepší vepřová konzerva, jinou bych nekoupila, dá se koupit v akci za 30,-. Kupte si svíčkovou na smetaně, segedin, párek s fazolí nebo lečo s klobásou jak je uvedené v Lídlu- vše jedlé. Další možností je koupit si maso a zavařit, pokud si myslíte, že ušetříte jste na omylu.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: lego®
Datum: 15.05.15 19:19
avatar

Tahle je dobra, ale mam dojem ze jsou 2 druhy podle obsahu masa.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 15.05.15 20:47
avatar

Tohle je skvělá konzerva a dělám si z ní tzv. "školní rizoto", které má výbornou chuť. Hezky osmahnout cibulku atd., přidat tohle masíčko a uvařit a nakonec zamíchat do rýže. A přitom to ani není drahé a často na ni bývají akce. *palec*

Ohodnoceno: 0x
 
Od: konzerva*
Datum: 15.05.15 20:56

Kup si konzervu co je určená pro pejsky. Levnější a maso kvalitnější

Ohodnoceno: 0x
 

 

Datum: 04.05.15 07:54
avatar

Když syn jezdíval s kamiónem, zavářela jsem mu s sebou takřka všechno. Do sklenic, sterilovat. Třeba i francouzské brambory, bramboráčky, chlupaté knedlíky - samotné. Do další sklenice maso se šťávou a zelí. Omáčky /rajská, guláše, koprovka/ úplně běžně. Snědl to pokaždé během 14 dní.

Ale míchaná vajíčka bych asi nezkoušela. Vejce jsou dost choulostivá potravina a snadno podlehne zkáze.Navíc při domácí přípravě chybí ty chem. látky, které potravinu dlouho udrží. Není to sice nic zdravého, ale proč vydrží konzerva 2 roky? Zkuste nechat 2 roky doma zavařené jídlo! *blee*

Jinak, v současném letáku Penny je nabídka 2 druhů velkých konzerv kus za 24.90 Kč. Je to guláš vepřový a chalupářský. Co je ale uvnitř - kdo ví? Můžete to zkusit.

Jinak krůtí maso s vejci se prodávalo, pokud vím, v takové AL vaničce, jako paštiky o hmotnosti asi 120 g. Vyrábělo to Hamé a stálo to okolo 15 - 17 Kč. To už se dneska nesežene? Bylo by to lepší, než domácí vaječný pokus.

Hezké prázdniny a žádné střevní problémy! Jaga.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 04.05.15 14:46
avatar

Jo, jo též mám ráda krůtí, ale je to drahé, a ta kvalita šla dolů.

Vezměte si sebou šišku trvanlivého salámu, vyškvařené sádlo, škvarky, to by mohlo vydržet. Nebo pár konzerv s rybičkami. Za těch deset dní nepůjdete nikam pro chleba a pečivo, máslo? V Globusu prodávají vlastní polokonzervy, ten lanšmít je od nich vynikající.

Vzala bych si, nebo koupila v okolí chaty též pár vajec a cibuli a udělala si míchaná vejce.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 04.05.15 20:46
avatar

Děkuji všem za rady... Asi zkusím nějaké konzervy z toho Lídlu .

Datum: 07.05.15 00:50
avatar

a proc si neuvarite az tam, na co konzervy? nechapu, zalesactvi se nejak zmenilo... a to jsem jeste "mladik" :)

doplněno 07.05.15 03:11:

@dam to asi nebylo na mne :) ale tazatel si to prebere :) taky nekdy nechte odpovim na posledni prispevek :)

Ohodnoceno: 0x
 
Od: dam®
Datum: 07.05.15 02:41

Začnu otázkou - co je pro tebe pár dní...2, 4, týden? Konzervy jsou drahé proto, že právě s nima nemáš nic jiného na starost, než je nějak otevřít, snad ohřát a konzumovat. Když si k té konzervě ještě uvaříš, třeba těstoviny, tak máš jídlo pro 4 osoby a pak, když si probereš ekonomiku vaření zjistíš, že jsi navařil za pár korun. Taky třeba pojedeš tam kde pěstují brambory. Vajíčka nezavařuj, raději si je kup na místě, nebo si je odpracuj, ze zkušenosti - slušným turistům se pomáhá.

doplněno 07.05.15 08:29:

Joudic - promiň, to bylo na tazatele, osobně si myslím, že bezpečnější je si uvařil než jíst současné plechové blafy. Kdysi mě moc chutnalo hovězí s bílou fazolí,

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 15.05.15 20:22

Uvařte si špagety s rajskou a máte vystaráno.Ale ať tu konzervu máte na jedno použití. Nebo se vám to zkazí.Raději malé,sice nevím kolik vás na to je ,můžete si upéct karbenátky,ty také vydrží.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: buss®
Datum: 15.05.15 20:24

A proč si nevzít sebou vajíčka? Dát do chladna a něco k tomu.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.