Nejste přihlášen/a.
ahoj
je mi 13let a nwm co mám dělat.Poslední dobou si všímám toho jak můj otec čímdál tím víc chodí domů pozdě,častěji někam chodí a s mámou už ani nemluví.Jednou jsem šla na notebook a ona se tám objevila zpráva od jedný ženy (zapoměl jse otec odlásit z facebooku) ta zpráva mě zaujala,-já vim asi jsem to neměla dělat ale četla jsem si další zprávy a bylo to dost hustý :/ a hlavně mi bylo líto mámi.Ale největší třešničkou na dortu byl dnešní telefonát,řekla jsem si že se táty zeptám-s kým to mluvil a jisi mi řekne at se nesterám že je to jasný.Hnet co domluvil tak jsem se zeptala-a stalo se to,on mi opravdu řek at se nestarám.A hlavně nwm jisi se mu dá věřit-> byl totiž už rozvedený a mám z jeho minilího manželství-nevlastní sestru
A já ted nwm co dělat,když už to je asi jasný že mámu podvádí
Ahoj. Ale nic není jasné a v každém případě je toto věc, kterou si mezi sebou musí vyřešit rodiče. Ty se do toho nepleť, nečti si cizí zprávy a nech to na rodičích. Já vím, že Tě to trápí, ale nemusí to být vůbec pravda. A pokud i je, nic s tím neuděláš. Tohle musí s tátou řešit Tvoje máma a ta musí vědět, jestli se tátovi dá věřit, nebo ne. Pokud spolu rodiče nemluví, tak k tomu asi mají důvod, ale komunikovat o tom musí spolu oni dva. Nech to na nich a nemysli hned na nejhorší.
Nemyslím si, že má tohle "správné" řešení, protože:
1) všechno je jinak a tatínek maminku nepodvádí a mohla bys jejich vztahu ublížit
2) tatínek maminku podvádí, ty nic neřekneš mamince, ta se časem dozví, že jsi to věděla a bude ti vyčítat, že jsi jí nic neřekla
3) řekneš to mamince, rodičům se rozpadne manželství a maminka ti to bude vyčítat
4) řekneš to jen tatínkovi a ani tam se nedá předpokládat, jakou lavinu to strhne
5) možná o tom maminka dokonce ví, vztahy mezi dospělými, jsou někdy složité..
Ono se říká, že kdo nic nedělá, nic nezkazí. To je taková univerzální rada. Uvidíš, co se bude nebo nebude dít dál.. Pokud se k sobě jinak rodiče chovají hezky, nech to na dospělých..asi je to nejmenší zlo.
Dokáži si představit, že bych v podobné situaci tatínkovi řekla jen tak, mezi řečí, že by si měl dávat pozor, jestli se odhlásil z facebooku a s touhle informací bych ho nechala ať si naloží jak chce a dál se k tomu už nevracela. Ale to záleží na vašem vzájemném vztahu a jeho povaze..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.