Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
začala jsem dělat koláč z listového těsta, už mám vše hotové a všimla jsem si, že nemáme vajíčka, obchod je zavřený a od sousedů si půjčovat nechci. Proto se ptám, co můžu místo něj na potření koláče použít?
Můžeš ho potřít třeba mlékem. Nebo ničím - dobrý bude stejně.
Ale on je ve všední den o půl třetí odpoledne nějaký obchod zavřený? Nebo píšeš z jiného časového pásma?
Zdravím-někteří lidé opravdu píší z jiného časového pásma-třeba na vesnicích máte obchody kde toho moc nenakoupíte-nebo jen některé zboží amají otevřeno třeba jen hodinu denně-pokud si zazvoníte-ještě dostanete hubováno.
doplněno 23.02.15 15:45:Já třeba před pečením nepotírám-po upečení trochu oleje s vodou-moučník je potom takový vlahý( dříve chleba po upečení potírali koštátkem ve vodě). ano jsem to někde četl.
Rozehřáté máslo. Nebo já někdy nepotírám vůbec. Prostě to zrůžoví samo teplem.
doplněno 23.02.15 14:43:Ono je toho tuku v lineckém stejně dost. Ježiš zpět.
Oprava listové - tak tam je toho také dost. U list. bych nepotírala ani tím máslem
doplněno 23.02.15 14:47:Sousedka potírala po upečení závin mlékem s medem, byl napovchu sladký a měkčí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.