Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co místo vajíčka?

Od: maxipefik odpovědí: 6 změna:

Ahoj,

začala jsem dělat koláč z listového těsta, už mám vše hotové a všimla jsem si, že nemáme vajíčka, obchod je zavřený a od sousedů si půjčovat nechci. Proto se ptám, co můžu místo něj na potření koláče použít? :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Lístkové těsto vůbec nepotírám, vadí mi takové ty ztvrdlé plátky navrchu... ale Vy už máte určitě upečeno, i bez potírání.

Já to mám stejně jako inženýrka. Listové těsto, potřené vajíčkem mi taky vadí. Nepotírám ničím a když to chci mít krásné, tak při podávání pocukruji ;)

hodnocení

1x

Můžeš ho potřít třeba mlékem. Nebo ničím - dobrý bude stejně.

Ale on je ve všední den o půl třetí odpoledne nějaký obchod zavřený? Nebo píšeš z jiného časového pásma?

pohanka*

Na malé vesnici může být.

cheimi

Zdravím-někteří lidé opravdu píší z jiného časového pásma-třeba na vesnicích máte obchody kde toho moc nenakoupíte-nebo jen některé zboží amají otevřeno třeba jen hodinu denně-pokud si zazvoníte-ještě dostanete hubováno.

doplněno 23.02.15 15:45:

Já třeba před pečením nepotírám-po upečení trochu oleje s vodou-moučník je potom takový vlahý( dříve chleba po upečení potírali koštátkem ve vodě).*cteni* ano jsem to někde četl.

pohanka*
hodnocení

0x

Rozehřáté máslo. Nebo já někdy nepotírám vůbec. Prostě to zrůžoví samo teplem.

doplněno 23.02.15 14:43:

Ono je toho tuku v lineckém stejně dost. Ježiš zpět.

Oprava listové - tak tam je toho také dost. U list. bych nepotírala ani tím máslem

doplněno 23.02.15 14:47:

Sousedka potírala po upečení závin mlékem s medem, byl napovchu sladký a měkčí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]