No to teda vyzkoušejte a uvidíte, jaké budete mít palačinky. Nádoba od remosky nemá dno určené na plotýnku a má vysoké stěny. Snad by se tímto způsobem mohly povést placky bramborové. Snad. Ale pokud mluvíme o palačinkách a víme, jak mají vypadat a chutnat, tak by se v praxi nepovedly. Vyndal byste nějaký trhanec, ale ne krásnou tenkou palačinku, s jemně chřupavým okrajem.
Proč tak složitě? Pánvičku doma nemáte? Remoska žhne přes víko, nezdá se mi to dobrý nápad použít ji pro smažení palačinek. Ale zkusit to můžete a pak nám sem napiště, jak se dílo povedlo.
Remoska není určená k přípravě palačinek. Jak už řekla Eulálie, hřeje víkem a navíc má nízký příkon. Palačniky se musí přece nalít na rozpálenou plochu pánve. Upečte si raději "zemlbábu", neboli žemlovku, honí-li Vás mlsná a nemáte vařič s plotýnkou.
Tenká placka z vysoké nádoby se nebude dobře vyndavat, potrhá se. Lepší upéci piškot, kynuté, nebo sladkou rýži a nebo jak píše kolegyně výše podobné pokrmy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.