Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Malý či velký dort na oslavu?

Od: kutululu odpovědí: 10 změna:

Zdravím,

řeším takové dilema s dortem. Přítel slaví narozeniny a mě napadlo, že bych jako překvapení objednala dort. Ale netuším jak velký bych měla koupit. Já z vlastní zkušenosti z oslav s mými přáteli vím, že dort je to poslední, co by si každý dal k snědku. Ale přátele přítele neznám a nevím, zda by ho uvítali. Takže nastává otázka, zda mám koupit takovou tu klasickou velikost (cca 25cm) a doufat, že si někdo dá (bude nás do 10 lidí) a nebo nechat udělat jen takový 15cm velký například ve tvaru srdce jenom jako malou pozornost, a aby si mohl sfouknout svíčku, ale zase aby to nebylo trapné pro ostatní, že jsem škrt a nedám jim ani dort, kdyby ho náhodou chtěli. Prosím poraďte, děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Nevím, jaké stravovací zvyklosti má váš přítel a hosté, ale na narozkách kamaráda se vytasila jeho manželka s ohromným dortem z toustového chleba lepeného sýrovou pomazánkou (doma vyrobená Lučina s česnekem). Nejen, že to dobře (netradičně) vypadalo, ale k pivu a nějakému tomu pumprdlíčku to i přišlo velmi k chuti (a to my osobně tousťák nejíme). Jako bonus dostal místo dortu od sousedů dvě krásně ugrilovaná kuřátka ve vyzdobené dřevěné lísce ozdobená svíčkami. Vše okamžitě zmizelo ze stolu, tradiční dort vždy zůstává.

eulalie*
hodnocení

3x

Kupovat něco, o co nikdo nejeví zájem, je zhola zbytečné. Svíčku si přítel může sfouknout i na talířku... když bude chtít foukat svíčky.

doplněno 17.02.15 10:21:

Např. přítelkyně mého syna dort synovi vlastnoručně upekla jako dárek k narozeninám... to je cennější než ten kupovaný. Jinak - jestli fakt chcete dort kupovat, tak to srdíčko jen pro něho bylo pěkné. Přeci vy nebudete hostit jeho hosty? Ne? Je to dárek pro přítele, ne aby se jeho kamarádi přejedli.

hm,,a hosté si utřou pusu? Tak to jsem ještě neviděla.A pití a oběd také jen pro přítele,,když slaví jen ON? Není mi to jasné,,oni přijdou s dárkama a vy nic?

hodnocení

3x

Ahoj :)

Nastává otázka,zda s přítelem žijete v jednom bytě,jako spolu myslím.A zda hosty pozvete k vám.Pokud ano,tak bych volila tu variantu velikého dortu.Co Vy víte,zda sladké mají rádi.U nás,pokud má někdo narozeniny,nebo i v okruhu mé rodiny,tak se připravuje vždy pohoštění ve formě chlebíčků,studených mís a samozřejmě zákusku,tudíž dortu.Trapas by byl,kdyby přítel sfoukl svíčku a dort by vystačil třeba jen na pět lidí.Ostatní by na ně pouze se slinami na ústech civěli? :-D

Ještě dodám,Eulálie má dobrý nápad.Upečte dort sama,nic na tom není ;)

Odkaz třeba zde :Vypadá dobře.Ještě mezi to bych dala strouhanou čokoládu nebo kakao

.Mňááám.

hodnocení

1x

Když si nebudete jistá, tak Marlenka zajistí, že si dají všicni a co zůstane, v ledničce přežije. Dá se koupit všude.

marlenka.cz/...

kutululu
hodnocení

Díky moc za odpovědi a inspiraci. Že bych mohla sama udělat dort mě vůbec nenapadlo, protože nemám troubu, ale nepečený dort je výborný nápad. Už jsem si koupila ingredience a půjčila formu a zítra jdu na to ;)

Jj,to jsem ráda a dejte vědět,jak hostům chutnal ;)
kutululu
hodnocení

Ještě, že jsem ten dort nekupovala. Z 12ti osob si dalo jen 5, ale naštěstí jim chutnalo (dokonce si i přidali) a přítel měl velkou radost z překvapení ;)

Děkuji za zprávu *ua*
Takže se Vám povedl,když si přidali,bezva ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]