Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
dělala jsem hovězí polívku, ale jakmile jsem otevřela hrnec, tak jsem zjístila, že je tam málo vody. Tak jsem ji tam přidala, ale maso už je uvařené A POLÍVKA CHUTNÁ JAKO,... VODA. Prosím, nemáte někdo zkušenosti s touto chybou. Nevíte jak to mám zpravit. Prosím napište
Je docela možné, že jste hned na začátku nalila teplou nebo horkou vodu. Tím se maso zatáhlo a do polévky se nevyluhovalo. Když vaříte poléku, pak do hrnce s masem studenou vodu, pomalu přivést téměř k varu. Posbírat pěnu a do hrnce přidat kořenovou zeleninu, cibuli zbavenou jen horní špinavé slupky, ale neoloupat dokonale, stroužek česneku, 2 3 količky nového koření a pár kuliček celého pepře. Nevařit, jen udržovat těsně pod bodem varu nebo mírného bublání. Klidně od rána až do oběda. Budete mít skvělou, silnou polévku a výborné maso. Až pak, až je zcezená, dochutit solí a špetkou pepře. Nakrájet nebo nastrouhat kořenovou zeleninu. Nudle uvařit zvlášť. Takovou polévku by měli prodávat v lékárně jako životabudič.
Děkuji. Víte že i mi se sběhly sliny?
Mňam,
pod Váš příspěvěk bych se mohla podepsat,dělám ji úplně stejně,je to vážně životabudič...
a slepičí taky
Pokud vaříte hovězí polévku a máte tam málo vody, tak to s výslednou chutí příliš nesouvisí. Podstatou hovězího vývaru je to, že hovězí vaříte, tzv. tahnete, několik hodin a vodu pouze dolíváte. Ta chuť polévky, ta je dána právě oním pomalým vařením hovězího masa, posléze i kořenové zeleniny, musíte ovšem polévce dát čas. Pokud polévku vezmete po 2 hodinách, vývar je slabý, vodnatý. Dlouze tažený vývar nepotřebuje už žádná dochucovadla, stačí osolit, případně při vaření vhodit pár kuliček nového koření, ale nic víc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.