Recept na zvláštní cukroví

Od: Datum: 03.03.15 20:04 odpovědí: 10 změna: 21.12.15 00:47
avatar

Na fotografii jsou zvláštní nástroje na neobvyklé cukroví. Pokusím se to prodat, ale ráda bych k nabídce připojila ukázku toho cukroví a recept.

Maminka to cukroví často dělala, jenže já si recept nepamatuji. Základní postup je, že se tvar namočí do nějakého těstíčka a pak se to ponoří do hodně rozpáleného oleje a ještě horké se obalí v moučkovém cukru. Tohle cukroví někteří doslova milují, ale zrovna já ho moc ráda nemám. Proto to neumím. Jen vím, že je nějaká finta, aby osmažený tvar nezůstal připevněný na kovu, ale pěkně spadl do cukru. Nebo to možná spadne, až to v cukru vychladne? Znáte to někdo? Poradíte mi?



Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 03.03.15 20:49
avatar

To jsou zajímavé nástroje. Když to je kovové a má to držadlo, tak se to asi noří do horkého oleje i s tím těstem a tam to teprve odpadne. Následovně se osmažené tvary zřejmě vyberou a dávají do cukru. Není to těsto podobné na "boží milosti"? Z hlavy teď nevím. Zkuste pohledat na internetu těsto na "boží milosti". Třeba se Vám pak něco vybaví.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 03.03.15 21:03
avatar

Suzy, děkuji za reakci. Ano, noří se to nejprve do těsta a pak hned do horkého oleje. Ale pak nastane problém, jak to z kovu dostat. Toto cukroví si moje maminka pamatovala z dětství. Až v dospělém věku získala tyto pomůcky a vzpomínám si na mnoho a mnoho neúspěšných pokusů, sundat to nešlo. Až přišla na nějaký fígl, že to samo spadlo, nebo to nějak jednoduše odebrala. A právě toto si nepamatuji. Pamatuji si jen ty neúspěšné pokusy a ráda bych se jim vyhnula.

Ano, těsto je stejné nebo hodně podobné těstu na boží milosti.

Od: mahan
Datum: 03.03.15 21:41

První musíte rozpálit na pánvičce olej ponořit formičku do oleje a hned do těsta,které se musí na formičce udržet a zpatky do oleje a usmažit,chce to vyzkoušet,smažím je vnoučatům.Je to moc dobré,ale bomba.Zkusím Vám dát tady odkaz. http://www.labuznik.cz/recept…-milosti-smazene-na-formicce/

Ohodnoceno: 6x
 
Datum: 03.03.15 21:56
avatar

Jooo! To bude ono. Moc děkuji.

Od: mahan
Datum: 03.03.15 22:00

Není zač.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 15.04.15 16:54

Tak tohle dělám-mám kytku a motýla.Dětem chutná naslano:1 vejce,2 dcl vlažného mléka,sůl,60g polohrubé(pro dospělé přidávám sušenou feferonku) Na sladko 1 vejce se lžičkou cukru,špet.soli,2 dcl,mléka 60 g polohrubé(teplé sypu cukrem)

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 15.04.15 17:39
avatar

Holky jiný kraj jiný mrav, v jednom kraji je to zvykem smažit na svatební stůl. Přiznám se, že boží milosti mám docela ráda ale toto bylo fuj a ještě prý to dalo šíleně moc práce. Jsou to ty "květinky", ještě byli i motýli ale nenašla jsem fotku.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 16.04.15 14:46
avatar

Před Velikonocemi jsem se pustila do díla. Doporučený postup mi pomohl, nepokazila jsem nic. Ale další pokusy už asi nebudou, možná ten naslano, viz koloběžka 2.

Snacha to odmítla, se stejnými slovy jako kdysi já - že je to moc sladké a moc přepáleného tuku. Nasmažila jsem asi 20 kousků a pak, i z toho malého množství docela upachtěná, jsem ze zbytku těsta udělala palačinky. Ale i tak znovu děkuji všem za zájem a rady.

Datum: 16.04.15 23:14
avatar

Teprve denska jsem přišla na tvů dotaz a i když je tady už dost odpovědí, přidám svou. Tuto sadu (včetně formičky, kterou se tvoří košíčky k naplnění) mám už hodně let. Pečivo mi taky moc nechutná, připadá mi jak hodně mastné nic... K výborným "Božím milostem" to ale přirovnávat může jen ten, kdo nejedl jedno, nebo druhé. Nedá se to srovnávat. Mám u formiček přiložený originál recept s návodem přímo od výrobce. Oskenovaný přikládám. Ta oprava ručně psaná (2x) tam byla už při zakoupení. Jo, a ještě přikládám i stránku výrobce, na které jsou všechny jeho výrobky včetně těchto formiček. http://www.reproplast.cz/vsechny-produkty

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 21.12.15 00:47

Náhodou jsem našel tento dotaz. Taky nemám mastné rád, já bych to určitě pořádně osušil papírovýma ubrouskama. Byla by velká spotřeba ubrouzků, ale jinak to nevidím. Raději mám ty palačinky a ty vždy suším jak to jen jde, aby nebyly mastné a pak si je dám s tvarohem a rozinkami (nakrájenými). Možná kdybyste zkusila těmito nástroji vyrobit vždy dvě stejné, osušit a dát je na sebe tak je můžete spojovat jako lívance s povidly nebo tvarohem s rozinkami. Hosté by se pak olizovali. Anebo rovnou zkusit těsto na lívance. Lívance totiž také nesladím a ten posyp cukr + skořice nesnáším. Zkuste lívance s povidly.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.