Co upéct bez vajec a másla

Od: Datum: 14.02.15 13:41 odpovědí: 24 změna: 19.02.15 07:21
avatar

Mám hroznou chuť něco upéct, ale teda zásoby nic moc a do obchodu se nedostanu. Nejhorší je, že nemám olej ani máslo (tj. tuk) ani vajíčka... tohle se přidává bohužel skoro všude :(. Mám pudink, ten bych chtěla nějak využít (třeba i na polití), mám mléko, mám mouku, rozinky, koření, prášek do pečiva, vanilkový cukr, kakao... tyhlety věci. Ale máslo a vajíčka prostě chybí. Nemám tvaroh ani bílý jogurt ani nějaké ovoce/kompot (ale mám marmeládu i povidla). Tak nevím, jestli z tohoto něco upeču :/.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 14.02.15 13:45
avatar

A máte doma piškoty?

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 14.02.15 13:46
avatar

Zapoměla jsi na mrazák. Upeč husu nebo kachnu, jako zákusek udělej pudink a mně by to při mé skromnosti stačilo. *hi*

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 14.02.15 13:58
avatar

V mrazáku mám maximálně špenát :D. Piškoty nemám.

Datum: 14.02.15 14:00
avatar

To je škoda. Z piškotů se dá udělat fajn sladké pošušňáníčko.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 14.02.15 14:04
avatar

No, jestli myslíte nějaké nepečené řezy prokládané piškoty, tak to by se mi asi ani moc nechtělo. Fakt bych ráda něco upekla. Třeba i nějaké muffiny nebo tak. S piškoty plánuju tiramisu příští týden, ale to už budu mít nakoupíno, a budu mít mascarpone :3

Datum: 14.02.15 14:05

Koupit od sousedky? Nebo vypůjčit -- že jí v pondělí vrátíte, jak se dostanete do obchodu

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 14.02.15 14:19
avatar

Sousedy ani neznáme a seznamovat se teď opravdu nechci *stop*

doplněno 14.02.15 14:27:

Tak olej asi už někdo koupil, takže ten máme.

Datum: 14.02.15 14:32
avatar

Ještě jsem si uvědomila, že mám arašídové máslo. To by šlo možná taky nějak využít :)

Od: slon
Datum: 14.02.15 14:34

Hmm, to vypadá tak na krupicovou kaši ...

Edit : Ale když je olej, tak je spoustu receptů. Např. http://www.recepty.cz/recept/…ladova-babovka-bez-vajec-6899

místo tuku olej

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 14.02.15 14:49
avatar

Já dělám klasiku-2 HRNKY POLOHRUBÉ MOUKY(hrnek hladké+hrnek hrubé)jak chcete

1 PRÁŠEK DO PEČIVA, 1 HRNEK OLEJE(dávám ale méně a nic se nestane), 1 HRNEK CUKRU(taky může být méně) 1 HRNEK MLÍKA(používám sušené sojové a supr)

To vše se smíchá,mělo by to být tekutější ať to není po pečení suché a peče se.Když chci s toho makovou buchtu-přidám do směsi před pečením HRNEK nemletého MÁKU,někdy i víc,máme jej rádi...a když chci tmavou buchtu,tak přidám hodně KAKAA a třeba ROZINKY...nebo dle fantazie si přidejte co se Vám bude hodit.Při pečení občas propíchnout špejlí a za chvíli je hotovo.

Ohodnoceno: 3x
 
Od: slon
Datum: 14.02.15 15:13

1) smícháním hladké a hrubé mouky nevznikne polohrubá

2) u tohoto klasického hrnkového receptu je dostatečné množství 1/2 hrnku oleje

Jinak souhlas, je to rychlé, jednoduché a jedlé.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 14.02.15 15:47
avatar

Nikdy v životě jsme neměli polohrubou mouku. Vždycky jsme dali buď jenom hladkou nebo směs hladké a hrubé. Jinak recept super, obyč olejovka. Tu asi udělám :)

Datum: 14.02.15 17:41
avatar

Jasně,já kupovala polohrubou,ale časem jsem byla v situaci jako vy a smíchat hrubou a hladkou je jednodužšía hlavně ty dvě doma jsou pořád(teda aspoň u mě)samozřejmě může být i půl hrnku oleje,ale v receptu je vše tak jak jsem psala,proto jsem psala v závorkách kolik tam dávám já,ale 100lidí 100chutí,někdo prostě radší víc oleje ať je vláčnější a nebo více cukru.Prostě fantazie a chuť je individuální.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 14.02.15 15:32
avatar

Upeč domácí chleba, na to ti stačí mouka, voda a kvasnice.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 14.02.15 15:48
avatar

Nemáme kvasnice :D. A není to sladký ;) Udělám asi tu bábovku z receptu výše.

Datum: 14.02.15 19:11
avatar

Toto je situace, kdy je potřeba z nouze udělat ctnost. Pochválit se, jak jste silná osobnost, protože odoláváte chuti na sladké. A jak proto budete krásná, štíhlá a žádoucí. :-D

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 16.02.15 09:56
avatar

Už je asi pozdě, buchtu jste řešila předevčírem, ale stejně sem dám recept, na který nemusíte mít doma vejce ani tuk. A ten olej, jak píšete, jste už někde schrastila, takže to půjde. Jedná se o LITÝ PERNÍK.

Ve velké míse smíchat: 1 l hladké mouky /prosáté/, 1/2 l moučkového cukru /dávám méně/, 1/2 l mléka, 3 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva, 1 prášek do perníku, hořčičnou sklenku - v ní polovinu oleje a polovinu vody.

Vše dobře promíchat, aby se neutvořily hrudky, nalít na vymazaný a vysypaný plech, zvolna péct. Takhle už je to možné jíst.

Vylepšení dosáhnu, když to vyklopím na tác, proříznu a promažu pikantní marmeládou. Další vylepšení je čokoládová poleva. A pro ty, kdo jsou už úplně zpovykaní *smich*, je možné tu polevu posypat kokosem či mletými ořechy. A to je celé. Jaga.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 16.02.15 19:44
avatar

Netuším, co je horčičná sklenka, ale recept určitě někdy vyzkouším. Už teď mám ale na víkend naplánovaný makovec, na který mám hroznou chuť.

Jinak, kdyby to někoho zajímalo - udělala jsem pudink, a pak šla do hospody na pivo :D

doplněno 16.02.15 19:50:

A tu čokoládovou polevu + kokos dávám právě na ten makovec. Dělám podle receptu: 2 hrnky mouky, 1 hrnek mléka, 1/4 hrnku oleje, vanilkový cukr, 2 vajíčka, 1/2 hrnku cukru, 1 hrnek mletého máku, 1 prášek do pečiva, sůl. Smíchat mokrý a suchý ingredience zvlášť a potom dohromady a peču na 180-190 ° asi 20 minutek. Nerozlišuju druhy mouky ani cukrů a všecko dělám víceméně od oka, protože přesné měření u pečení mě moc nebaví. Zatím se vždycky povedlo :-D

Datum: 16.02.15 19:47
avatar

*palec*...s tím makovcem půjde to pivo ještě líp dohromady.

doplněno 16.02.15 19:57:

do toho mého receptu výše na "olejovku" (když mám)taky dávám vejce a ten mák jsem dřív mlela,ale pak jsem zjistila,že když tam dám nemletý je to daleko lepší.Pro sebe bez polevy,ale pro manžela jedině s čoko polevou...tak někdy zkusím a posypu i kokosem.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 17.02.15 06:38
avatar

Jste ještě asi mladá a nepamatujete tudíž, že se hořčice neprodávala v těch plastových kelímcích, které prasknou a pomažou celý nákup, ale ve sklenicích. Dneska už ji nenajdete, ale měřilo se s tím dobře kde co. Já mám stejně velké na kávu, proto posílám foto - je to něco jako ta hořčičná. Změřila jsem Vám její obsah a je to asi 175 ml. Určitě takovou sklenku doma máte.

Na makovec je velice chutná citrónová poleva. Makovec je takový sladký, spíš mdlý, proto ten citrón to osvěží. 1 bílek, přesátý cukr moučku /podle oka/ a vymačkat opatrně bez jader šťávu z 1 středního citrónu. Pak dlouho třít, až poleva zhoustne a jakoby zesklovatí. Jaga.

Ohodnoceno: 0x
 

 

Datum: 17.02.15 07:13
avatar

Aha, tahle :D. Zas tak mladá nejsem nebo se to u nás prodávalo déle, ale pamatuji si tyhle sklenice, akorát jsme jim neříkali hořčičná sklenice, ale prostě sklinka od hořčice nebo jednoduše "malá sklinka". No, aspoň se člověk zase něčemu přiučil :). Doma jich máme plný regál.

Citronovou polevu dělám, když jsem líná vařit čokoládu. Jednou jsem ji z nedostatku surovin zkusila i z citronky a kupodivu se podařilo a nechutnalo to nějak špatně :D.

Od: jenka
Datum: 18.02.15 15:59

Mrzí mě,že jsem ty originál hořčicové sklínky vyházela,nebylo nad ně jako odměrka ...no jo mladická nerozvážnost :)

Ohodnoceno: 0x
 
Od: mp
Datum: 18.02.15 21:59

Pozor - hořčice ve sklenici se stále prodává (alespoň ve velkoobchodě Ratio v Praze - Lipencích jsem jí koupil) a to i s tím pěkným, obyčejně žlutým víčkem.

Jinak například pro mě je sklenice od hořčice jako množství vždy synonymem pro 2 dl nebo 0,2 l.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 19.02.15 07:21
avatar

Já si myslím, že sklenička od hořčice není nutností. Když použiju hrnek, hrneček, bude to taky v pořádku, protože všechny suroviny měřím stejným měřidlem. Poměr surovin bude dodržen a o to jde. ;) Říkala jsem si, že k většímu hrnku použiju vajíčko navíc, ale i vejce býjvají různě veliká a nikdy to nijak nevadilo.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.