Nejste přihlášen/a.
Sabinass, nevím, kolik je Vám let, ale u nás říká, že to jsou jaterní skvrny. Mají je ti, kteří nemají v pořádku játra a tudíž je mívají spíše starší lidé. Možná, že ta pigmentace zatím spala, ale tím ozářením jste uspíšila jejich projevy.
Může pomoci ten citron, nebo nějaký bělící krém předepsaný od dermatologa. Pokud budete chtít mít jistotu, požádejte o nějaké testy z krve nebo vyšetření jater u lékaře.
doplněno 13.02.15 12:47:Traduje se to, ale nemusí to být samozřejmě pravda, odborník s touto specializací by to mohl vyvrátit, ale myslím, že na takovéto poradny moc nezabrousí, protože nemá tolik času.
Též se jim říká stařecké skvrny.
Ze zdravotních důvodů si ničíte zdraví..?
Tak to mi, prosím vysvětlete.
Pravda... v zimě jakési to ozařování chápu. Ovšem jsou tací, kteří to přehánějí i v létě.
To jsou tedy odpovědi ! Měla jsem tentýž problém. Zajděte ke kožní, objedná vás na ozáření laserem a máte pokoj.
Pigmentové skvrny mi zmizely naštěstí skoro úplně samy bez pomoci lékaře. V lékárně mně poradili Calciovou mast a střídat s denním krémem na obličej od Eucerinu na pigmentové skvrny. Už jsem zkusila i solárko, ruce namazané s 50 ochranou a v rukavicích a vše v pohodě. Děkuju všem za rady a podporu.
Měla jsem na každé ruce 4-5 větších pih, stačilo jedno ozáření, nejlépe je to absolvovat v zimě, aby na to nešlo slunce. Je to už několik let, ruce mažu opal.krémem 50ˇ+ a mám pokoj. Platila jsem velice malou částku. Napište, jak jste dopadla. Jonesa.
A kromě kožního lékaře a laseru,neznáte někdo nějaký opravdu dobrý krém,který by ty skvrny aspoň trochu vybělil? Maminka je má na obličeji na spáncích.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.