Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit stydlivosti při seznamování

Od: kata* odpovědí: 5 změna:

Ahoj , vim ze uz tady to tema jednou bylo , ale chtela jsem se zeptat jak se zbavit stydlivosti co se tyce partneru . Mam problem ten ze kdyz se bavim s nekym kdo se mi libi tak mluvim uplne z cesty nevim co rikat a proste kraviny rikam, nebo se obavam prvni schuzky je mi mdlo nechci se s tim dotycnym sejit ale zaroven zase chci . potrebovala bych prosim poradit , jsem uz uplne bezradna :(

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

5x

Já si myslím Katko, že to není jenom stydlivost, ale také málo sebevědomí. Chce to hnedka ráno kouknout do zrcadla a říkat si: "já na to prostě mám". Snažte se v partě, ve škole nebo zaměstnání trochu víc prezentovat. Zapojit se bez bázně do hovoru. Ale také u toho trochu přemýšlet a neříkat blbosti. Možná víc poslouchejte druhého a odpovídejte na to, co je Vám blízké, co znáte. Já, když jsem nastoupila na úřad a zrovna tam nebyla sekretářka, musela jsem uvařit kávu. Mě se třásly ruce, že hrníček poskakoval na talířku. No prostě děs*kafe*. Netrvalo dlouho a byla jsem schopna promluvit i s ministrem. Vždyť je to také jenom člověk. Takže to chce čas i to sebevědomí. *dril*

doplněno 10.12.08 21:37:

Vlastně jsme se se spidrem shodli *placni* nezávisle na sobě!

hodnocení

4x

Bude to chtít více "trénovat". Časem ti to ani nepřijde. Stydí se každý, někdo víc, někdo míň. No a co se týká prvních schůzek, tak na ty nechoď, jdi až na druhou. S tou snad už problém mít nebudeš :)

No a co se týká prvních schůzek, tak na ty nechoď, jdi až na druhou. S tou snad už problém mít nebudeš

No Spidere ty máš někdy dobré nápady *haha* Zkusil bych to taky,ale ta dotyčná by musela mít hodně smyslu pro humor *frajer*

To ste spatne formulovali. Ne AZ na druhou, ale ROVNOU na druhou. Prvni se proste vynechava*palec*

Jinak na stydlivost doporucuju trenink. Zacit malyma vecma, jako nahlas pozdravit, kdyz nekam vejdu, nesedat si do rohu, komunikovat, byt stredem pozornosti...

Verte tomu, ze kluk, s kterym si budete chtit povidat je na tom uplne stejne jako Vy. Mate to o to horsi, ze kluk bude predpokladat, ze mluveni obstara holka.

Zacnete mluvit treba o tom, ze vlůastne nevite co rict...kdyz to bude nejakej blbec a vysmeje se vam, tak za to nestal. Kdyz o tebe bude stat, budes se mu libit, tak Te s komunikaci urcite pomuze. Treba se k tobe prida, ze nevi taky co rict a to uz samo o sobe mutze byt zacatek zajimave diskuse...

Nesnaz se ho recma nijak oslnovat nebo balit. Proste s nim kecej jako s jakoukoli jinou kamopskou. Nemysli na to, ze si s nim chces neco zacit...

giovanka*
hodnocení

0x

Mě je 28 a celý život mám problémy se seznamováním... a to jsem dělala fotomodelku a mám VŠ...lidi si o mě myslí, že mi stačí si jen ukázat... skoro všichni moji partneři byli ze seznamky na netu, protože jsem nebyla schopná se začít bavit s někým, kdo se mi líbí...a taky nevim kde v Praze...všichni jen někam spěchají, cestou do práce a z práce to nehrozí, v knihovně? V bazénu? JAK ZAČÍT? :)

Zkus povídání si přes net, hodně lidí to odsuzuje, ale mě to vyšlo. Potkala jsem tam hodně dobrých lidí. Možná, že když si s tím klukem budeš povídat delší dobu přes net, už se pak nebudeš tak stydět ho potkat naživo. Nebo seznamovací party, tam je nervózní každý :-D, co je zaručený: odvážná kámoška, někam vyražte a uvidíš, moje kámoška už oslovila hodně kluků a já se jen svezla :)

Hodně štěstí!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]