Jak oddělit plátky sýra

Od: Datum: 10.02.15 09:27 odpovědí: 13 změna: 10.02.15 12:54
avatar

V pátek jsem koupil sýr, myslím, že se mu říká "cihla" nebo tak. Prostě takovej typ sýra. 30% tuku.

Nechal jsem si to nakrájet, dal doma do ledničky a zapoměl na to.

Zabalený to bylo standardně v tý průhledný folii, neosychalo to.

Dneska jsem to vyndal, že si to dám k snídani na chleba.

Sýr ok., ale nejdou oddělit plátky. Jedině tak 5 najednou, jinak se to trhá.

Je na to nějaký fígl, který neznám?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 10.02.15 09:35
avatar

Fígl neznám, chce to nekupovat nekvalitní Aidam, kvalitní sýr to nedělá. U nás na chalupě prodávají krájený sýr proložený celofánem, každý kousek je zvlášť.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 10.02.15 09:35
Nakrájet na kostičky,nabodávat vidličkou a přikusovat:)
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 10.02.15 09:39
avatar

Junkers nechte ho chvíli v teple, aby povolil a byl vláčnější. Pak to půjde snáz.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: ben®
Datum: 10.02.15 09:43
avatar

Dobrý den, já bych zkusil tu exhumaci a rozborku asi za použití příborového nože a jeho neostrou čepel namáčet do vody. Postupovat s citem, pomalu a odpovědně. Ale, možná se nejdříve nasnídat - může to trvat dlouho. Zdravím!

doplněno 10.02.15 10:05:

junkers - vyhodnotil jsem dotaz jako méně závažný, tak to berte s nadhledem. Ten sýr je OK.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 10.02.15 09:50
avatar

To jako vazne? Myslel jsem ze to vy kazdy! Musis vzit tupy nuz a jemne s nim platky oddelit. Asi takhle:

Jo a bude to chvili trvat. Jemne a opatrne!

P.S. chtel jsem to ukazat na syru, syr uz zase nemam *plac*

Sakra, zase pozde.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 10.02.15 10:55
avatar

Já to neznám, málokdy mám sýr, který nejde rozdělit.
Podle mého názoru se to stane za situace, kdy chlazený sýr povolí někde v teple a je znovu zchlazen. Tedy přilepí se na ostatní plátky.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 10.02.15 10:03
avatar

Tak dík za rady. Je pravda, že sýr byl dost studenej a tudíž tuhej. Jinak si ale nemyslím, že trvanlivý sýr, který byl čtyři dny v ledničce při 4°C je třeba "exhumovat".

Datum: 10.02.15 10:15
avatar

Tak tohle znám přesně s Eidamem. A to jsem koupila kdysi ten vakuovaný a rozdělala ten samý den. Absolutně nemožné oddělit ty plátky, ani nožem, ani prsty, ani s trpělivostí. Prostě i když se mi podařilo kousek už nadzvednout, stejně se to přetrho a celý plátek to nebyl. Když jsem to viděla, tak mi to bylo sakra divné a také jsem to ochutnala. Letělo to do koše i s obalem. Bylo to gumovité a nedobré. A od té doby jsem už nikdy nekoupila plátkový sýr a ani Eidam. Možná, že jsem předpojatá, ale prostě vakuované sýry už nekupuji. Ale Ty jsi ho koupil a nakrájeli Ti ho u pultu, tak by to mělo být lepší. A abych musela nahřívat sýr, aby se vůbec dal oddělit od sebe, tak to je divné. Já kupuji od té doby "Krolowski", myslím, že se to tak píše, a ten opravdu chutná jako sýr a neslepuje se. Možná bude o něco dražší, ale než abych to pak házela do koše...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 10.02.15 10:30
avatar

Ano, tenhle byl koupenej u pultu, celkem kvalitní prodejna i sýr, nemám potřebu si nějak "šidit držku" :-D

Takže Krolowski. Ale ten bude nějakej polskej, ne?

Datum: 10.02.15 10:51
avatar

Ten problém s trháním je díky 30ti % tuku v sušině. Čím vyšší tuk, tím je sýr méně trhací. Ale opravdu stačí chvíli ho nechat při pokojové teplotě a o hodně se to oddělování zlepší.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 10.02.15 12:41
avatar

Junkers, jednou ho vyzkoušejte. Kupte si jenom deset deka a ochutnejte. Rozhodnutí ja pak na Vás. A nevím, jestli je vyráběn u nás pod licencí, nebo dovážen z Polska. Ale i to se dá na internetu zjistit. Já se prozatím zajímala o chuť a vůni sýra.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 10.02.15 11:09
avatar
Suzy, ja taky kupuji vyhradne Krolewski nebo Madeland. Eidam nema se syrem nic spolecneho. Ten 45% se da pouzit tak na smazeni nebo do pomazanky. 30% bych nikdy nekoupil, to je proste umela hmota.
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 10.02.15 12:54
avatar

Jinak je teda děs, že sejra za stovku kilo je vlastně jen "umělá hmota". I když mě chutná právě proto, že je takovej jakoby "sušší". No dostal jsem lekci, hm.

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.