Nejste přihlášen/a.
Zdravím, jen jsem se chtěla zeptat jestli je při darování vajíček nějaké riziko. Myslím třeba, že pak nebudu moct mít svoje děti nebo častá narkoza. Děkuji za odpověd.
Ptejte se svého lékaře-gynekologa. On totiž zná váš aktuální zdravotní stav - tj. i rizika. Měl jsem v práci kolegyni, která si takto chtěla přivydělat - měsíc na nemocenské jí asi výdělek pokazil. Potíže měla cca. půl roku, ale dnes (po cca 5ti letech) má zdravou holčičku.
Tak jistě - jak hormonální stimulace, tak i samotný odběr mohou provázet komplikace. Existuje i teorie, že hormonální koktejl zvyšuje riziko výskytu některých typů rakoviny, ale jestli je to pravda, to nemohu potvrdit. Já osobně, ačkoliv jsem muž, ale něco o věci vím, bych do toho za těch pár tisícovek nešel. Někdo snáší proces, který předchází odběru, dost špatně.
...nejedná se o "pár tisíc" ale cca.25 00 až 30 000,- za jeden odběr...a to k roku asi 2006,dmes už i možná víc...On totiž tento biologickř materál se "prodává" za asi šestinásobek pro příjemkyni...Center asistovane reprodukce je v republice nespočet,podmínkou je krom vyborného zdr.stavu mít jiř vlastní alespon jedno zdravé dítě...No a konkretní detaily vám nikdo krom vaseho lekaře,resp.někoho z odborníku v jedne z asistenčních klinik neřekne...Rizika jsou vzdy a u vseho...jde o miru...
Neřekl bych, že je podmínkou mít jedno vlastní dítě. Kamarádka od přítelkyně si tím prošla, je bezdětná, v té době jí bylo asi 21 a taky kvůli tomu strávila pár dní v nemocnici kvůli komlikacím. Asi by do toho znovu nešla...
I kdyby to bylo 30 tisíc, tak je to stále pár tisíc vzhledem k rizikům, která hrozí, a větším či menším komplikacím, které dárkyně poměrně často postihují. Nehledě k tomu, že částka 30 tisíc není zdaleka běžná ani v roce 2015 - v praxi se průměrně pohybujete okolo 20. Mít jedno zdravé dítě NENÍ podmínkou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.