Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, včera /10. 2./ jsem se dívala na Prostřeno. Vařily dvojice. Velice mě zaujaly jejich domácí houstičky, které Anička a Láďa podávali k předkrmu i k polévce. Všichni účastníci večeře si je velice pochvalovali.
Rozhodla jsem se je také vyzkoušet. Ale recept nemohu nikde najít. Sice nám radí, že VŠECHNY recepty najdeme na www.iprima/prostreno , ale nedaří se mi. Buď padnu na řadu jiných nejrůznějších receptů, o které nemám zájem, také na mě vykukuje řada reklam, že si mám změnit dodavatele plynu a jet se zotavit do Podhájské.
Nevíte, jak bych našla recept na včerejší houstičky? Popřípadě, pokud jste někdo šikovnější, než já a povedlo se vám ho někde najít, napište mi ho. Velice ráda bych je vyzkoušela, v televizi vypadaly moc lákavě.
Děkuji - Jaga.
nebo:
Domácí houstičky:
hladká mouka 1 kg, sůl 24 g, droždí 1 kostka, sádlo 100 g, mléko 600 ml, hrubá sůl, kmín, mák
Všechny suroviny dáme do mísy a vypracujeme hladké těsto, těsto dáme na vál, rozdělíme na 4 díly, z každého dílu uděláme bochánek a necháme 20 minutkynout. Vypracujeme do požadovaného tvaru a necháme ještě 45 minut kynout. Potřeme vodouapečeme dozlatova na 230 °C 15 minut.
Moc děkuji za rady i pomoc. Méďa je tedy opravdu rychlík a navíc zběhlý v hledání. Já to hledala celé dopoledne a marně.
Je to prima, houstičky o víkendu vyzkouším. Pro začátek asi jen z poloviční dávky, kdyby se to nepovedlo, aby se slepice moc nepřežraly. A když to vyjde, tak příště už z celého množství.
Děkuji i Hahanaj, to klikání na obrázek jsem nezkoušela, ale zkusím a uvidím.
Ještě že vás tady mám, moji rádcové! ** Jaga.
Pro Clayman: to vůbec nevadí, že nejsou z Prostřeno, oceňuji, že jste přidal i jiné. Vyzkouším je postupně taky. Jsem pekařova vnučka, tak by byla ostuda neudělat pěkný rohlík či housku. Dík i Vám.
Zdravím BabuškoJaguško: Nemáte fotku upleteniny před tím než to dáte do trouby?.?.?
Můžete prosím napsat jak asi dlouhý a silný maj bejt ty válečky (nebo vocásky nebo šulánky) nebo jak se to jmenuje co se to z nich uplete?.?.? Děkuju
Děkuju
Pro Lujse: Dělala jsem je poprvé a byla mile překvapená, že se mi povedly. Podle toho receptu na Prostřeno, jak sem vložil Méďa. Jen z poloviční dávky, kdyby něco, aby nedošlo k velké škodě.
Dala jsem si vše do mísy, ale nešlo to vařečkou zpracovat, těsto bylo tuhé. Což je ale na housky dobře. Tak jsem si to vyklopila na vál a zpracovala pořádně rukama. Udělala 2 bochánky, dala na tácu k topení pod utěrku. Mělo to tam být 10 minut, já měla mezitím ještě další vaření, tak to kynulo o kapku dýl.
Každý bochánek jsem znovu pořádně propracovala, rozdělila na 2 díly, vyválela tlustého hada a z toho krájela kousky. Z nich potom ty 3 malé hádky. Asi 13-15 cm dlouhé, asi 1,5 cm tlusté. Šlo to moc dobře díky tuhosti toho těsta. Houstičky jsem pletla hodně do šířky, aby byly kratší a tlusté, ne dlouhé a hubené. Z celého mého polovičního množství jich bylo 17 kusů. Dala jsem je na plechy s pečicím papírem a na židle k topení na 45 minut. Pěkně nabyly. Pak potřít vodou, hrubou sůl a sezam, kmín nebo mák. Ten jsem ale neměla. Fotku před pečením nemám, ale příště je pro Vás vyfotím a přidám sem. Pěkně jsem si naběhla, děda je teď bude chtít pořád.
Do rozpálené trouby, pekla jsem je 15 minut na 230 stupňů, druhý plech byl ale upečený podstatně dřív /asi 8- 9 minut/.
Co se mi trochu nepovedlo: některé houstičky se mi při pečení zezadu kapku otevřely, takže to vypadalo, jako velcí upečení škvoři! Proto musím příště pořádně ten konec upevnit. Jaga.
Oproti receptu jsem přidala do těsta trochu drceného kmínu a taky rovnou čajovou lžičku krupicového cukru.
A myslím, že když je příště potřu vajíčkem, místo vodou, že budou krásně lesklé.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.