Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prostřeno - recept na housky

Od: babajaga® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, včera /10. 2./ jsem se dívala na Prostřeno. Vařily dvojice. Velice mě zaujaly jejich domácí houstičky, které Anička a Láďa podávali k předkrmu i k polévce. Všichni účastníci večeře si je velice pochvalovali.

Rozhodla jsem se je také vyzkoušet. Ale recept nemohu nikde najít. Sice nám radí, že VŠECHNY recepty najdeme na www.iprima/prostreno , ale nedaří se mi. Buď padnu na řadu jiných nejrůznějších receptů, o které nemám zájem, také na mě vykukuje řada reklam, že si mám změnit dodavatele plynu a jet se zotavit do Podhájské. *ee*

Nevíte, jak bych našla recept na včerejší houstičky? Popřípadě, pokud jste někdo šikovnější, než já a povedlo se vám ho někde najít, napište mi ho. Velice ráda bych je vyzkoušela, v televizi vypadaly moc lákavě. *palec*

Děkuji - Jaga.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

meda45*
hodnocení

4x

iprima.cz/...

nebo:

Domácí houstičky:

hladká mouka 1 kg, sůl 24 g, droždí 1 kostka, sádlo 100 g, mléko 600 ml, hrubá sůl, kmín, mák

Všechny suroviny dáme do mísy a vypracujeme hladké těsto, těsto dáme na vál, rozdělíme na 4 díly, z každého dílu uděláme bochánek a necháme 20 minutkynout. Vypracujeme do požadovaného tvaru a necháme ještě 45 minut kynout. Potřeme vodouapečeme dozlatova na 230 °C 15 minut.

hahanaj*
hodnocení

2x

já vždy kliknu na název toho jídla co se mi líbí a recept se mi ukáže - snad by to tak mělo fungovat

hodnocení

Moc děkuji za rady i pomoc. Méďa je tedy opravdu rychlík a navíc zběhlý v hledání. Já to hledala celé dopoledne a marně.

Je to prima, houstičky o víkendu vyzkouším. Pro začátek asi jen z poloviční dávky, kdyby se to nepovedlo, aby se slepice moc nepřežraly. *smich* A když to vyjde, tak příště už z celého množství.

Děkuji i Hahanaj, to klikání na obrázek jsem nezkoušela, ale zkusím a uvidím.

Ještě že vás tady mám, moji rádcové! *:)* Jaga.

doplněno 11.02.15 17:15:

Pro Clayman: to vůbec nevadí, že nejsou z Prostřeno, oceňuji, že jste přidal i jiné. Vyzkouším je postupně taky. Jsem pekařova vnučka, tak by byla ostuda neudělat pěkný rohlík či housku. Dík i Vám.

Nechtěl jsem vás zlobit se svým receptem, když není z prostrena, ale vidím, že jsem mohl. Není to nic jiného *smich*
knedlik.pise.cz/...
doplněno 11.02.15 17:42: Ty recepty jsou skoro stejné, tyhle rohlíky peču každý víkend. Nejdůležitější je kynuti před pečením nepodcenit, ale to určitě znáte. :)
hahanaj*

neklikám na obrázek ,ale na nadpis jídla

hodnocení

Houstičky z Prostřeno se povedly jedna radost! *tanec*

Příště vyzkouším ty rohlíčky od Claymana. *slunce* Jaga.

Prostřeno - recept na housky

Zdravím BabuškoJaguško: Nemáte fotku upleteniny před tím než to dáte do trouby?.?.?

Můžete prosím napsat jak asi dlouhý a silný maj bejt ty válečky (nebo vocásky nebo šulánky)*smich**smich* nebo jak se to jmenuje co se to z nich uplete?.?.? Děkuju

doplněno 16.02.15 13:13:

Děkuju :-D :-D

hodnocení

Pro Lujse: Dělala jsem je poprvé a byla mile překvapená, že se mi povedly. Podle toho receptu na Prostřeno, jak sem vložil Méďa. Jen z poloviční dávky, kdyby něco, aby nedošlo k velké škodě.*smich*

Dala jsem si vše do mísy, ale nešlo to vařečkou zpracovat, těsto bylo tuhé. Což je ale na housky dobře. Tak jsem si to vyklopila na vál a zpracovala pořádně rukama. Udělala 2 bochánky, dala na tácu k topení pod utěrku. Mělo to tam být 10 minut, já měla mezitím ještě další vaření, tak to kynulo o kapku dýl.

Každý bochánek jsem znovu pořádně propracovala, rozdělila na 2 díly, vyválela tlustého hada a z toho krájela kousky. Z nich potom ty 3 malé hádky. Asi 13-15 cm dlouhé, asi 1,5 cm tlusté. Šlo to moc dobře díky tuhosti toho těsta. Houstičky jsem pletla hodně do šířky, aby byly kratší a tlusté, ne dlouhé a hubené. Z celého mého polovičního množství jich bylo 17 kusů. Dala jsem je na plechy s pečicím papírem a na židle k topení na 45 minut. Pěkně nabyly. Pak potřít vodou, hrubou sůl a sezam, kmín nebo mák. Ten jsem ale neměla. Fotku před pečením nemám, ale příště je pro Vás vyfotím a přidám sem. Pěkně jsem si naběhla, děda je teď bude chtít pořád.

Do rozpálené trouby, pekla jsem je 15 minut na 230 stupňů, druhý plech byl ale upečený podstatně dřív /asi 8- 9 minut/.

Co se mi trochu nepovedlo: některé houstičky se mi při pečení zezadu kapku otevřely, takže to vypadalo, jako velcí upečení škvoři! *ee* Proto musím příště pořádně ten konec upevnit. Jaga.

Oproti receptu jsem přidala do těsta trochu drceného kmínu a taky rovnou čajovou lžičku krupicového cukru.

A myslím, že když je příště potřu vajíčkem, místo vodou, že budou krásně lesklé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]