Nejste přihlášen/a.
zdravím,,,,,,chtěla bych se zeptat--když zavařím merunˇky,tak tam,kde nejsou zalité vlastní šťávou jsou jiné barvy,takové tmavší.Podotýkám,že bez plísně!Odpovídejte pouze kdo ví,o čem píši díky všem
Dobrý den, ano, to mohu potvrdit. Zdravím!
doplněno 10.02.15 23:54:Aha, už vím, o co Vám jde. Ne, tomu nic není - pouze to není vařené, ale prošlo to jen párou. Tedy, to je můj výklad. Každopádně je to poživatelné a nic tomu není. Ta láhev byla asi dobře uzavřená, že?
doplněno 11.02.15 00:29:Ta část ovoce, která není ve vodě (šťávě), vypustí zavařováním svou sladkost a pak je spíše bez chuti. Také změní barvu. Ale, jinak tomu nic není.
doplněno 12.02.15 23:09:zavinac - je to zvláštní, že dostáváte rady ne jen na kompot, ale i kompost, marmeládu či zavařeninu.
Dobrý večer. Znám. Řeším to tak, že jsou pro mě, a další rozdělím.
Mají jalovou chuť, bez cukru.
Hodně zavařuji, a je tomu tak i u hrušek a jablek.
Pokud se mi ALE podaří je zalít hodně k okraji, a chytnou mi ještě víčka, tak se to nestane.
Ke třešním přidávám černé moruše, tak ty taky nezblednou.
Okurky jsou vždy výtečné, všechno bez chemie.
Díky za optání. Mám je u domu, po několika stromech. Rostou poměrně rychle, ale potřebují dost místa.
Co vím o roubovaném, aby to byl čtvrtkmen, tak vypadá jako 2metrová vrba. Děti majitelů, ale i ostatní děti, chodí
obírat ke mě, tak 7 týdnu, do posledního plodu.
Mám z toho radost, protože moruše jsou moc zdravé. Pak jsou zdrávy i děti ( i dospěláci je milují ).
Měli jsme doma velikánskou a hodně plodící meruňku a hodně jsme zavařovali. Dělalo to totéž, co popisujete. Dělají to všechny zavařeniny, jen to není tak markantní. I švestky i broskve. Třešně taky. Co není pod hladinou, to změní barvu. V hermeticky uzavřeném, mokrém prostoru neexistuje pouze část, která je špatná. Buď celé nebo nic.
Protože nedáváte pěnu pryč,také se mi to stalo u višní,bylo mi to škoda,ale už to neudělám ta chutˇje nedobrá nahoře a teprve dole je ta pravá marmeláda
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.