Vrchní vrstva kompotu, jiná barva

Od: Datum: 10.02.15 23:41 odpovědí: 13 změna: 12.02.15 23:06

zdravím,,,,,,chtěla bych se zeptat--když zavařím merunˇky,tak tam,kde nejsou zalité vlastní šťávou jsou jiné barvy,takové tmavší.Podotýkám,že bez plísně!Odpovídejte pouze kdo ví,o čem píši díky všem


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: ben®
Datum: 10.02.15 23:47
avatar

Dobrý den, ano, to mohu potvrdit. Zdravím!

doplněno 10.02.15 23:54:

Aha, už vím, o co Vám jde. Ne, tomu nic není - pouze to není vařené, ale prošlo to jen párou. Tedy, to je můj výklad. Každopádně je to poživatelné a nic tomu není. Ta láhev byla asi dobře uzavřená, že?

doplněno 11.02.15 00:29:

Ta část ovoce, která není ve vodě (šťávě), vypustí zavařováním svou sladkost a pak je spíše bez chuti. Také změní barvu. Ale, jinak tomu nic není.

doplněno 12.02.15 23:09:

zavinac - je to zvláštní, že dostáváte rady ne jen na kompot, ale i kompost, marmeládu či zavařeninu.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 10.02.15 23:51

,,takže není to na závadě,je to poživatelné,,jen to moc hezky nevypadá,ale pod šťávou již je to hezky oranžové.. Díky

Od: amy®
Datum: 10.02.15 23:57

Dobrý den, je to normální, kompotu nic není. Mně to dělá také, ta vrchní hnědá část je občas hořká, já ji vždy odkrojím.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: stir
Datum: 11.02.15 00:19

Dobrý večer. Znám. Řeším to tak, že jsou pro mě, a další rozdělím.

Mají jalovou chuť, bez cukru.

Hodně zavařuji, a je tomu tak i u hrušek a jablek.

Pokud se mi ALE podaří je zalít hodně k okraji, a chytnou mi ještě víčka, tak se to nestane.

Ke třešním přidávám černé moruše, tak ty taky nezblednou.

Okurky jsou vždy výtečné, všechno bez chemie.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 11.02.15 13:54

No jo Moruše,,kam na ně chodíte...

Od: stir
Datum: 11.02.15 21:38

Díky za optání. Mám je u domu, po několika stromech. Rostou poměrně rychle, ale potřebují dost místa.

Co vím o roubovaném, aby to byl čtvrtkmen, tak vypadá jako 2metrová vrba. Děti majitelů, ale i ostatní děti, chodí

obírat ke mě, tak 7 týdnu, do posledního plodu.

Mám z toho radost, protože moruše jsou moc zdravé. Pak jsou zdrávy i děti ( i dospěláci je milují ).

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 11.02.15 08:06
avatar

Měli jsme doma velikánskou a hodně plodící meruňku a hodně jsme zavařovali. Dělalo to totéž, co popisujete. Dělají to všechny zavařeniny, jen to není tak markantní. I švestky i broskve. Třešně taky. Co není pod hladinou, to změní barvu. ;) V hermeticky uzavřeném, mokrém prostoru neexistuje pouze část, která je špatná. Buď celé nebo nic. :-D

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 11.02.15 14:00
avatar

Správně udržovaný kompost musíme několikrát za rok promíchat.Jinak je logické,že některé části se budou rozkládat nerovnoměrně.

JABRAKA

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 11.02.15 19:05
Dekuji, takhle pekne jsem se uz dlouho nezasmal! :-D
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 11.02.15 21:44
avatar
Co je nad hladinou, to oxidací ztmavne. (jako jablka na vzduchu)
Co je pod hladinou, je konzervované cukrovým roztokem.
Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 12.02.15 07:16

hejkale,,je to bez cukru...díky

Od: afina
Datum: 12.02.15 23:03

Protože nedáváte pěnu pryč,také se mi to stalo u višní,bylo mi to škoda,ale už to neudělám ta chutˇje nedobrá nahoře a teprve dole je ta pravá marmeláda

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.02.15 23:06

Ale já nedělám marmeládu ,,pouze zavařuji a tam není pěna,,děkuji

doplněno 12.02.15 23:17:

Jinak kompost nemám,,,ale i tak děkuji ,,zasmála jsem se ,,

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.