Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Vrchní vrstva kompotu, jiná barva

Od: zavinac® odpovědí: 13 změna:

zdravím,,,,,,chtěla bych se zeptat--když zavařím merunˇky,tak tam,kde nejsou zalité vlastní šťávou jsou jiné barvy,takové tmavší.Podotýkám,že bez plísně!Odpovídejte pouze kdo ví,o čem píši díky všem

 

 

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

ben®
hodnocení

2x
avatar ben

Dobrý den, ano, to mohu potvrdit. Zdravím!

doplněno 10.02.15 23:54:

Aha, už vím, o co Vám jde. Ne, tomu nic není - pouze to není vařené, ale prošlo to jen párou. Tedy, to je můj výklad. Každopádně je to poživatelné a nic tomu není. Ta láhev byla asi dobře uzavřená, že?

doplněno 11.02.15 00:29:

Ta část ovoce, která není ve vodě (šťávě), vypustí zavařováním svou sladkost a pak je spíše bez chuti. Také změní barvu. Ale, jinak tomu nic není.

doplněno 12.02.15 23:09:

zavinac - je to zvláštní, že dostáváte rady ne jen na kompot, ale i kompost, marmeládu či zavařeninu.

hodnocení

,,takže není to na závadě,je to poživatelné,,jen to moc hezky nevypadá,ale pod šťávou již je to hezky oranžové.. Díky

 

amy*
hodnocení

2x

Dobrý den, je to normální, kompotu nic není. Mně to dělá také, ta vrchní hnědá část je občas hořká, já ji vždy odkrojím.

 

stir*
hodnocení

2x

Dobrý večer. Znám. Řeším to tak, že jsou pro mě, a další rozdělím.

Mají jalovou chuť, bez cukru.

Hodně zavařuji, a je tomu tak i u hrušek a jablek.

Pokud se mi ALE podaří je zalít hodně k okraji, a chytnou mi ještě víčka, tak se to nestane.

Ke třešním přidávám černé moruše, tak ty taky nezblednou.

Okurky jsou vždy výtečné, všechno bez chemie.

hodnocení

No jo Moruše,,kam na ně chodíte...

stir*

Díky za optání. Mám je u domu, po několika stromech. Rostou poměrně rychle, ale potřebují dost místa.

Co vím o roubovaném, aby to byl čtvrtkmen, tak vypadá jako 2metrová vrba. Děti majitelů, ale i ostatní děti, chodí

obírat ke mě, tak 7 týdnu, do posledního plodu.

Mám z toho radost, protože moruše jsou moc zdravé. Pak jsou zdrávy i děti ( i dospěláci je milují ).

 

hodnocení

1x
avatar babkazov

Měli jsme doma velikánskou a hodně plodící meruňku a hodně jsme zavařovali. Dělalo to totéž, co popisujete. Dělají to všechny zavařeniny, jen to není tak markantní. I švestky i broskve. Třešně taky. Co není pod hladinou, to změní barvu. ;) V hermeticky uzavřeném, mokrém prostoru neexistuje pouze část, která je špatná. Buď celé nebo nic. :-D

 

hodnocení

1x
avatar hejkal
Co je nad hladinou, to oxidací ztmavne. (jako jablka na vzduchu)
Co je pod hladinou, je konzervované cukrovým roztokem.
hodnocení

hejkale,,je to bez cukru...díky

 

jabraka*
hodnocení

0x

Správně udržovaný kompost musíme několikrát za rok promíchat.Jinak je logické,že některé části se budou rozkládat nerovnoměrně.

JABRAKA

kubaaa*
Dekuji, takhle pekne jsem se uz dlouho nezasmal! :-D

 

afina*
hodnocení

0x

Protože nedáváte pěnu pryč,také se mi to stalo u višní,bylo mi to škoda,ale už to neudělám ta chutˇje nedobrá nahoře a teprve dole je ta pravá marmeláda

hodnocení

Ale já nedělám marmeládu ,,pouze zavařuji a tam není pěna,,děkuji

doplněno 12.02.15 23:17:

Jinak kompost nemám,,,ale i tak děkuji ,,zasmála jsem se ,,

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]