Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chci si udělat DOMÁCÍ hranolky v troubě. Ve friťáku je umím, ale nevím jak na troubu.
Brambory nakrájím, namočím do vody na půl hodinky, osuším... a dám do friťáku. Ale co s troubou? Mám je předsmažit (to nechci) nebo je pokapat olejem?
Prosím o vaše zkušenosti a především na jakou teplotu je děláte (a jak dlouho). díky!
Já nakrájím brambory, vyluhuju 15 min ve vodě škrob a osuším je. Pokladu na plech na pečící papír, posolím a dám péct do trouby, předehřáté na 200 stupňů, dokud se na nich nevytvoří zlatavá kůrčička.
A když jsem líná, prostě si koupím hranolky McCain do trouby, ve kterých je minimum tuku a jsou řezané z opravdových brambor bez příměsí a konzervantů.
Obě tyto alternativy chutnají podstatně jinak, než běžné fritované hranolky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.