Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domácí hranolky v troubě

Od: anni* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,
chci si udělat DOMÁCÍ hranolky v troubě. Ve friťáku je umím, ale nevím jak na troubu.

Brambory nakrájím, namočím do vody na půl hodinky, osuším... a dám do friťáku. Ale co s troubou? Mám je předsmažit (to nechci) nebo je pokapat olejem?

Prosím o vaše zkušenosti a především na jakou teplotu je děláte (a jak dlouho). díky!

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

zuzkak*
hodnocení

4x

Já nakrájím brambory, vyluhuju 15 min ve vodě škrob a osuším je. Pokladu na plech na pečící papír, posolím a dám péct do trouby, předehřáté na 200 stupňů, dokud se na nich nevytvoří zlatavá kůrčička.

A když jsem líná, prostě si koupím hranolky McCain do trouby, ve kterých je minimum tuku a jsou řezané z opravdových brambor bez příměsí a konzervantů.

Obě tyto alternativy chutnají podstatně jinak, než běžné fritované hranolky.

sebod*
hodnocení

1x

Já plech jen malinko máznu olejem nebo sádlem, ale dají se dělat i na sucho. A peču je asi na cca 170 stupňů. Jak dlouho ani nevím, prostě když chytnou barvu, tak je zbaštíme.

zajímá mě chuť, je jako u kupovaných? Krájíte nožem nebo máte nějaké udělátko? :)

doplněno 09.02.15 19:00:

vyzkoušeno, pečeno prvně na 180°C, pak i 200°C a skoro půl hodiny. Jako z friťáku nejsou, zkusím ještě jinou odrůdu brambor. :)

Domácí hranolky v troubě

najda5*
hodnocení

0x

Nakrájím z brambor hranolky, dám na pečící papír, lehce osolím a peču. 160-170 stupňů a hlídám, dokud se nezačnou vybarvovat. Nejsou nasáknuté omastkem a voní úplně jinak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]