Nepovedená bramborová kaše

Od: Datum: 08.02.15 14:45 odpovědí: 19 změna: 09.02.15 14:51

Ahojky lidi,

dělá bramborovou kaši podle jednoho receptu, lae vzniklo z toho "lepidlo" bez chuti. Jsou tam brambory, máslo i mléko, PROSÍM poraďte mi. Díky


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 08.02.15 14:51
avatar

A kde je sůl?

Ohodnoceno: 0x
 
Od: lulucici
Datum: 08.02.15 14:51

je tam slané máslo

Datum: 08.02.15 19:17
avatar

"Slané Máslo..?"

*ee*

Co to je.?

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 08.02.15 19:28
avatar

slané máslo je málo na osolení celého pokrmu

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 08.02.15 14:52
avatar

Jak jste ji dělala? Z jakých brambor? Jak byly uvařené? Přidejte sem ten recept

Pokud kaši nazýváte lepidlem, bude asi dost tuhá, zkuste tedy nejdřív přidat mléko. Jinak ale může být špatná konzistence ("klihovatost") způsobená špatnými bramborami. Na dochucení, pokud ještě není přesolená, přidejte uvážlivě sůl.

doplněno 08.02.15 14:58:

Čím jste brambory hnětla? Ve Španělsku dělají bramborovou kaši tyčovým mixérem, ta kaše je doslova e-e. Zkuste přidat mléko (lehce, po troškách) a uvidíte.

Babičce se také občas stává, že má kaši zvláštní, ale nikdy jsme nepřišli na to, proč.

doplněno 08.02.15 15:02:

Benule: dělám kaši z hoooodně rozvařených brambor (a to ještě nemluvím o tom, že půl hodiny pro některé typy moc není) a dávám do ní zásadně jen horké mléko (mám ji ráda opravdu vařící), a VŽDY se mi povede.

doplněno 08.02.15 15:13:

inzinyrka: Doma jsme měli mixér přímo s metlami na kaši, byla z nich dobrá. Ale nejlepší? Klasickým šťouchadlem :-D jsou tam i kousíčky brambor uvnitř, mám to tak ráda. Mňam. Se zamíchaným rozmarýnem, nebo bazalkou... Už asi vím, co si budu dělat k večeři :-D

Ohodnoceno: 1x
 
Od: lulucici
Datum: 08.02.15 14:55

Na 6 středních brambor 250 ml litru. Brambory vařit půl hodiny, přidat pro dochucení máslo či sůl. Bramborami to není, jsou domácí a minule se to z nich mamce povedlo

Datum: 08.02.15 15:10
avatar

Jednou se mi taky brkaše nepovedla a stalo se z ní zvláštní tahavé lepidlo - když jsem ji zpracovávala ponorným mixérem, holt jsem ji chtěla mít hlaďounkou. Už to nikdy neudělám.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 08.02.15 17:09
avatar

Luci, a 250ml čeho? Snad jsi ty brambory nevařila v té troše mléka. Brambory se vaří v osolené vodě do měkka. Pak se voda slije a brambory se rozšťouchají s máslem a teplým mlékem podle chuti. Nic se vážit nemusí, to přece vidíš. Můžeš našlehat metlama. Já totiž nechápu, jak jsi z toho mohla udělat lepivou nechutnou hmotu. I kdybys dala mléka hodně, nebo málo, nemůže se z toho udělat nic lepivého. Kaše bude buďto moc řídká, nebo zase hustá. Napiš v čem vaříš brambory.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: lulucici
Datum: 08.02.15 15:10

A nechcete mi jednu přivést :D :D :D

Datum: 08.02.15 14:59

Je to bramborama,ale pul hodiny varit je moc!A mleko ma byt teple-ne horke.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: mahan
Datum: 08.02.15 15:13

Nejlepší je žlutá smetana samozřemě teplá až horká.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 08.02.15 19:15
avatar
Nikdy jsem do brambor kaše nedával ani teplé či horké mléko ani smetanu jak se vytáhne z lednice! Jinak asi to bude ponorákem.Pokud se ponorným šlehá dlouho,tak je opravdu taková *ee* a jako lepidlo.
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 08.02.15 15:50
avatar

Možná se pletu, ale na jednom místě mi vaše povídání přišlo, jakože jsi brambory vařil v mléce. ;) Nejlepší bude, když to prodiskutuješ s mamkou a příští kaši uděláš s ní.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 08.02.15 16:53
avatar

Kaši uělám z každých bramor, je mi jedno k čemu jsou vypěstované, uvařím oloupané brambory se solí a kmínem, většinou vařím v páře, usmažím na sádle cibuli, naleju do brambor, přidám kousek másla a teplé mléko, vyšlehám ponorným šlehačem s metlou (ne ponorák).

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 08.02.15 19:27
avatar

Byla tady již diskuze v prosinci - Bramborová kaše - aby byla nadýchaná. Řešilo se to samé téma. Vhodný typ brambor tedy C, rozšťouchat nahrubo, naředit teplým mlékem a vyšlehat mixerem s metlami, ne ponorným šlehačem. Co bylo za chybu musíte vydedukovat sama. Bez chuti to by mohlo být absencí soli.

Ohodnoceno: 2x
 

 

Datum: 08.02.15 19:46

jsem chlap, ale souhlasím s pohankou - je to tím ponorňákem, jedině mixer s metlami a ještě ne zase moc dlouho, a ani horké mlíko horkým bramborám tuším nevadí tady...

Ohodnoceno: 0x
 
Od: nobodyzero
Datum: 08.02.15 20:20

Je to v typu brambor. Typ A jsou salátové a udělá se z nich lepidlo. Vhodnější jsou typ B nebo C.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: ivanam
Datum: 08.02.15 20:38
Je to nastoprocent tím mixérem! Taky to tak někdy dělám, my máme to lepidlo rádi.
Ohodnoceno: 0x
 
Od: ruze®
Datum: 09.02.15 14:51
avatar

Gumová kaše = studené mléko ! Brambory uvařím,scedím a mačkám obyčejným mačkadlem na brambory s dírkama a přilévám HORKÉ mléko podle potřeby a kaše je krásně hladká.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.