Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ledová káva bez šejkru?

Od: kayyss odpovědí: 4 změna:

Ahoj,máte nějaké tipy,jak udělat ledovou kávu bez šejkru?

K dispozici mám kávovar,kapsle,varnou konvici,instantní kávu,lednici,mrazák,mléko a led :D

Dá se z toho něco vykutit?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

V létě, cestou nejmenší námahy, si dělávám: do šroubovací zavařovačky - kus nanukového dotu nebo vanilkové zmrzliny, vychlazenou kávu, cukr. Sklenici zašroubuji a protřepu. Když nemám nanukáč, tak kostky ledu. Kávu buď zcezeného, silnějšího, turka nebo instantní, také silnější. Na vychlazení stačí postavit do dřezu se studenou vodou. ;) Přeliju do vyšší sklenice a nebe v puse. *frajer*

Druhá varianta: do šroubovací sklenice: mlíko, vrchovatou lžičku instantní kávy, cukr, kostky ledu. Protřepat, hotovo. ;) Nechápu, nad čím přemýšlíte. Vyzkoušejte a když se nepovede, dřez funguje.

pohanka*
hodnocení

0x

Pokud by byla v mrazáku vanilková zmrzlina, tak bych ji nadloubala do silné sklenice a zalila silnou, dobrou kávou.

Nebo dát zmrazit mléko a to zalít horkou kávou. Ale nebude to nic moc a za dlouho.

Radši bych si umíchala, když mě honí mlsná, v hrníčku dvě lžíce másla, lžíci cukru pudru a lžíci sypaného kakaa.

hodnocení

0x
Nechce se mi špinit šejkr, tak se bez něj také obejdu. Do sklenice horkou silnou kávu. V ní rozpustim cukr, v horké to jde rychle. Pak hodím kostky ledu, aby mi tu horkou kávu ochladily. Zaleju studeným mlékem a hotovo :)

mmm*
hodnocení

0x

Máte doma prázdnou zavařovačku? Já do ni vše naleju+ led a asi 2 minuty štěrchám. Udělá to i super pěnu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]