Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Který je kvalitnější

Od: lilil odpovědí: 4 změna:

Jaký olivový olej je kvalitnější, ten který tuhne v ledničce a nebo ten který za stejné teploty a umístění netuhne? Oba jsou extra virgin lisované za studena, jen každý je z jiného státu. V čem je tedy rozdíl a proč tuhne jeden a druhý né?

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

ben®
hodnocení

0x
avatar ben

Dobrý den, řekl bych, že to o kvalitě oleje nic nevypovídá - každý má jiné vlastnosti a tak se chová jinak. Možná si porovnat složení výrobků na etiketách. Zdravím!

 

hodnocení

0x
avatar pepr

Ten co netuhne může být falešný, ale taky pravý jen byl např. zazimovaný. Byl zchlazený a přefiltrovaný ,aby tolik netuhnul při skladování ve sklepích. Při filtraci se odstraní voskové látky, ty dělají to tuhntí oleje.

 

hodnocení

0x
avatar babkazov

Olejům obecně, vadí světlo a větší teplo. Měly by být uskladněny na tmavém místě a raději chladnějším. Ztuhnutí není na škodu. ;)

sanyo*

Trošku zkuste zapátrat i tady, myslím, že celkově olivový olej nemá problémy..

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]