Který je kvalitnější

Od: Datum: 06.02.15 23:02 odpovědí: 4 změna: 07.02.15 09:02

Jaký olivový olej je kvalitnější, ten který tuhne v ledničce a nebo ten který za stejné teploty a umístění netuhne? Oba jsou extra virgin lisované za studena, jen každý je z jiného státu. V čem je tedy rozdíl a proč tuhne jeden a druhý né?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: ben®
Datum: 06.02.15 23:06
avatar

Dobrý den, řekl bych, že to o kvalitě oleje nic nevypovídá - každý má jiné vlastnosti a tak se chová jinak. Možná si porovnat složení výrobků na etiketách. Zdravím!

Ohodnoceno: 0x
 
Od: pepr®
Datum: 07.02.15 01:35
avatar

Ten co netuhne může být falešný, ale taky pravý jen byl např. zazimovaný. Byl zchlazený a přefiltrovaný ,aby tolik netuhnul při skladování ve sklepích. Při filtraci se odstraní voskové látky, ty dělají to tuhntí oleje.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 07.02.15 07:45
avatar

Olejům obecně, vadí světlo a větší teplo. Měly by být uskladněny na tmavém místě a raději chladnějším. Ztuhnutí není na škodu. ;)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 07.02.15 09:02

Trošku zkuste zapátrat i tady, myslím, že celkově olivový olej nemá problémy..

http://www.jaktak.cz/jak-pozn…it-kvalitni-olivovy-olej.html

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.