Namočené houby do polévky

Od: Datum: 18.05.12 10:09 odpovědí: 9 změna: 19.05.12 11:16
avatar

Mám slít a vylít vodu, ve které byly namočené sušené houby? Vždycky jsem ji vylila, ale dnes jsem se zamyslela a nejsem si jistá, proč bych měla. *hi* Už mi ve sklenici jen troška zůstane, ale dnes na polevečku bude *uspech*


avatar
Upozornění
Tato otázka je 5 let bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 18.05.12 10:13
 
avatar

Já bych to rozhodně nedělal. Houby dají vodě své aroma a ty se toho zbavíš?

 
Datum: 18.05.12 10:15
 
avatar

Já ji také nevylévám, polévka je pak voňavější ;)

 
Datum: 18.05.12 10:21
 
avatar

To byl blesk, s jakou přišly odpovědi. *pusa* Děkuji, nevyliju.

Datum: 18.05.12 10:27
 
avatar

Babičko, děláte velkou chybu. Já mám přímo v kuchařce recept na houbového kubu. Doslova tam píší, že večer se houby namočí přes noc, ráno se scedí, dají se do těch krupek a vše se pak zalije tou vodou z hub. Dají kubovi dobré houbové aroma. Stejně dobře to poslouží do polévky, houbové omáčky a dalších jídel. Dobrou chuť.:-P Jaga.

 
Datum: 18.05.12 10:38
 
avatar

No jo, máte pravdu. Těch hub nemívám mnoho a kdysi, zamlada, holky povídaly, že se to musí. Tak jsem to tak dělala celý život. Vypadla jsem poměrně brzy z domu, tak ani nevím, jak to dělala maminka. Ale vlastně táta začal jezdit na houby a sušit je, až už jsme byli z domu.*bzum* Vy jste starý praktik, houby sbíráte a sušíte, tak vám budu věřit. Díky

Datum: 18.05.12 10:50
 
avatar

Já bych ty houby možná namočil do mléka.
doplněno 18.05.12 10:59:

Namátkou http://www.apetitonline.cz/recepty/1122-houbovy-kuba.html :


Příprava jídla

1. Houby na půl hodiny namočte do mléka, pak pět minut povařte a slijte; krupky propláchněte vodou. Část sádla rozpalte v hrnci a kroupy na něm krátce osmahněte. Podle návodu na obalu přilijte vodu, osolte a kroupy uvařte doměkka.
2. Cibuli osmahněte v pánvi na zbytku sádla, přidejte houby, kmín a asi pět minut duste. Směs zamíchejte k uvařeným krupkám, přidejte česnek, majoránku a pepř, dosolte a zapékejte ve vymazaném pekáčku asi dvacet minut.
(tam to ovšem slévají.)
nebo http://www.interspar.cz/spar/…vyzivy/pohlreichovy_figle.htm,
(ale na http://www.ceskatelevize.cz/p…48499747-sama-doma/chat/1262/ se píše
Hana: Dobrý den.Nevím jestli vy mi dokážete poradit. Jedná se mi o sušené houby.Mohou se vařit ve stejné vodě ve které byly namočené, nebo vodu vylét?Taky jsem slyšela,že se mohou namáčet v mléce?
Pavla Burešová: Dobrý den, paní Hano, vaření hub ve stejné vodě ve které byly namočeny by nemělo vadit. Důležité je houby důkladně povařit. V minulosti jsme v sušených houbách objevili dokonce Salmonellu, takže je dobré houby vařit minimálně půl hodiny. O namáčení v mléce jsem ještě neslyšela, namáčím houby ve vodě. Namáčení v mléce skrývá jedno riziko - mléko se může za delší dobu v teple zkazit.)

 
Datum: 18.05.12 15:16
 
avatar

Hodně věcí se máčí do mlíka, aby ztratily nějaký pach. Třeba ledvinky. :)Kdopak ví, jestli houby, namočené v mlíce, nebudou vonět mnohem méně.

Od: dobromysl*
Datum: 18.05.12 19:17
 

Když vařím bramboračku, vařím namočené houby zvlášť a když změknou, přidám to vše k vařícím se bramborám.

 
Datum: 19.05.12 11:16
 
avatar

dobromysl - a proč? Proč to vaříte zvlášť?*hej*

 

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.