Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,nedávno jsme si s manželem pořídili odšťavňovač,abychom si mohli dělat domácí džusy. Nakoupili jsme mnoho druhů ovoce a zeleniny a zkoušeli různé kombinace chutí podle brožury přibalené u odštavńovače. Trochu mě zarazilo,že tam píšou,že samotnou šťávu z červené řepy lze pít po poradě s lékařem,nevíte někdo proč? DĚKUJI
Zdravím, samotná šťáva z řepy je silně "čistící" (zejména pro játra), a proto se při konzumaci mohou vyskytnout silné nevolnosti a motání hlavy.
Doporučuje se proto k kombinaci s mrkví.
Taky piju červenou řepu, v kombinaci mrkev, nebo zelené jablko. Někde jsem četla , že červená řepa se nemůže kombinovat s červeným jablkem, ale pouze zeleným,už nevím proč.))
Využiju tohoto vlákna at nezakládám zbytečně nové téma.
Je pití červené řepy na přibraní na váze?
Poslední dobou hodně piju denně různě kombinace -grep-mrkev, jablko, nebo řapikatý celer a mrkev a podobně, ale ne moc cca půlilitru-max litr. Pak už nemám hlad, takže jsem dost omezila jídlo, ale bojím se abych nepřibrala, když je tam jak píšete zde tolik cukru...
Štírečku, děkuji za reakci a radu. Tak jsem ráda))piji od listopadu 2014 pravidelně denně zeleninové i ovocné štávy, čerstvé hned a snažím se aby nápoj byl pokojové teploty, doporučuji to kvůli metbolismu, prý je to lepší)) Výrazně méně jím, dle oblečení jsem i něco zhubla, ale na váhu nelezu)) Ze začátku se asi tělo čistilo, takže zhoršení pleti, ale později je vidět změnu. Pár lidí mi řeklo, že vypadám v tváři nějak jinak zdravěji, což potěší a to nevědí, že to pravidelně piju. I kvalita vlasů se mi zlepšila, tělo se odvodnilo, takže kdejakej otok zmizel, prostě vše. Baví mě to vymýšlet kombinace a ten pocit, že dělám něco pro zdraví.
Děkuji,zvažovala jsem,jestli by ji mohla pít i moje maminka.Má dlouhodobě chudokrevnost,mizeji jí čer.krvinky a nikdo neví proč. Ale je diabetička na inzulínu,léčí se i s vysokým tlakem a absolvuje 3x týdně dialýzu. Tak nevím...chtěla bych jí pomoci nějakou přírodní cestou,protože doktoři jí pořád přidávají prášky,vím,že některé jsou nezbytné,ale mám pocit,že jich jí už moc. Jenom na tlak jí denně 4 a každý jiný...
Já v pití šťáv nevidím žádný problém. Všechny nemoci, které jste vypsala jsou ze špatného jídelníčku, nedostatek minerálů a vitamínů. Z toho i ten vysoký tlak. U těchto prášků jsou i výrazné vedlejší účinky, takže některé bere na následky těch prvních, takže do budoucna jich bude ještě více a nemoci se budou zhoršovat, protože léky silně okyselují organismus. Zdravá strava jí rozhodně neublíží a celkový stav se může zlepšit, ale chtělo by to kompletně změnit stravovací návyky, nestačí jen pít šťávy a čekat zázraky, když to budeme prokládat třeba uzeným, pečivem, mlékem... Rozumíme si? Taky nejsem zastáncem konzumování tepelně upravené zeleniny, jak píše Martina. V takové stravě se organické minerály naruší a změní na anorganické, pro tělo nevstřebatelné, které ještě víc zanášejí cévy a vnitřní orgány. Z organického vápníku je anorganický a pro tělo škodlivý. Co se týká konkrétně té řepy, stačí deci dvakrát denně, aby mamince nebylo špatně a postupně zvýšit na dvě deci, víc ne. To je dost i pro zdravého člověka. Taky se může zabarvovat moč, takže případně na to upozornit doktory.
Zdravím ještě jednou, moje máma byla po porodu bráchy dost chudokrevná, hodně krvácela a měla špatný krevní obraz. Na babskou radu babičky jí táta každý den vozil skleničky zavařené červené řepy, za čtyři dny měla krevní obraz takový, že doktoři nemohli uvěřit...
Možná by se řepa dala nějak upravit, aby byla vhodná pro diabeika, zkuste se poptat v prodejně zdravé výživy apod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.