Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych Vás poprosit o radu-máme postiženou nechodící holčičku(8let) a čekám miminko.Nevím jak to řešit s kočárkem-rodiče bydlí 200km od nás tudíž pomocné ruce nejsou...A když s nima budu někam potřebovat jít,tak nevím jak to řešit...?Miminko se nám má narodit za cca měsíc.Scháněla jsem různé kombinace a boužel jsem nic neobjevila-nějak spojit invalidní vozík či zdravotní kočárek s kočárkem s miminkem...Nemáte někdo nějaký tip?Děkuji
No technické řešení mě žádné nenapadá. Ale jistě berete na dceru příspěvek na péči, tak si zajistěte pečovatelku. U jednoho takového občanského sdružení dělám, tzn. se v tom orientuji. Buď si něco vygooglujte nebo mi napište nebo se zeptejte na odboru soc. péče v místě bydliště. Ale je lepší si to najít sama. Sociálka o všech poskytovatelích sociální péče neví. U nás stojí hodina 108,- Kč.
doplněno 25.01.15 19:56:Ještě se můžete zeptat u firmy Pavel Petričko z Ostrova (Karlovy Vary) jestli nějaká taková kombinace existuje, jsou moc ochotní. Ale moc tomu nevěřím. Působí po celé republice. Nic si nemusíte kupovat, pomůcky i půjčují. Třeba zvedáky půjčují za 1 000,- Kč měsíčně.
Nemáte ve svém okolí nějakou spolehlivou sousedku, nebo kamarádku, které byste třeba nabídla občasný přivýdělek, aby Vám byla k ruce, když budete potřebovat s dětmi pomoci? Vše je na domluvě a třeba by si některá paní, nebo nezaměstnaná žena ráda přivydělala touto pomocí Vám. Pokud neznáte přímo Vy osobně, co si zkusit dát inzerát? Ještě je čas, pokusit se nějakou pomoc zajistit. Toto řešení mne napadlo jako první, ale třeba někdo vymyslí něco lepšího.
Bála bych se jedno dítě vzít a jedno nechat doma. Člověk nikdy neví, co se může stát.
Ještě mě napadlo - co rodiče manžela? Nebo také ti bydlí tak daleko jako Vaši?
Jinak, určitě někde v okolí žije dosud vitální důchodkyně. Ta si jistě ráda přivydělá. Děti by měly pobývat venku obě. Proto třeba po obědě by přišla, vzaly byste oba kočárky a jely na 2 hodiny ven. Obě děti by se vyvětraly, Vy byste se přitom mohla stavit třeba na poště, v knihovně, u řezníka, prostě, co by bylo potřeba zařídit. Nemuselo by to být na celý den. Stačilo by jen na ty denní procházky.
Časem by se z té paní třeba stala i prima babička, pokud byste se sžily. A vy byste nebyli na ty 2 děti jen s mužem tak sami. Paní by měla být čistotná, nekuřačka, slušná, mít vztah k dětem. Víte kolik vitálních důchodkyň je samo? Buď vdovy nebo rozvedené, děti daleko. A tak je smutno. Pomohla byste sobě i některé takové paní. Byl by to pro ni malý přivýdělek a navíc vítané rozptýlení. Jaga.
V naší ulici měl skorosoused 3 děti - 2 z toho byly postižené (nějaká nemoc kostí - nemohly chodit, stále na vozíku). Jejich maminka prostě staršímu pustila nějakou pohádku a jela s malým... (starší 5 mladší 1 rok). Když museli něco řešit na delší dobu (třeba lékaře), soused jel s ní - museli být na každé dítě jeden. Žádný kombinovaný vozík při daném rozdílu není.
Vyřešili to tenkrát rozvodem - ona jako rozvedená si pak najala pomocnici a on to musí platit - toto radit nechci, jen chápu, že pomoc bude nutná a nevidím po jejich zkušenostech jinou možnost, než si najmout někoho k pomoci (nejlépe nezaměstnanou sestřičku či učitelku)
Existují speciální školy pro zdravotně a mentáně postižené. Ráno se dítě odveze do školy a po vyučování si dítě odvezete. Pak máte čas si vše potřebné vyřídit.
Moje příbuzná nosila mimčo v šátku. V dnešní době hodně maminek takto dítě nosí. Pak máte volné ruce na invalidní vozík.
Tak s inv. vozíkem manipuluji denně a moc si nedovedu představit, že bych u toho ještě měla dítě v šátku. Nejlepší je ta "náhradní babička" nebo pečovatelka.
Jde to velmi dobře. Příbuzná občas pohlídala kamarádce 5 letou holčičku, která byla na invalidním vozíčku.A jiné kamarádce 2 leté zdravé dítě. Mimčo si uvázala do šátku, druhé dítě posadila do inv. vozíčku nebo kočárku a vyrazila ven. Mimčo v šátku spalo celou dobu. Spalo spokojeně, líp než v kočárku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.