Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, moc bych potřebovala vaši pomoc s danovým přiznáním. Chodím do práce třičtvrte roku,ale ješte před tím jsem měla brigádu jako pokladní rok a půl . Ted v prosinci 2014 jsem tam byla,že už tam chodit nemohu,že to nestíhám s praci,jenže do práce jsem nastoupila 5 kvetna zhruba, a na brigádu jsem skoro už nechodila do konce roku jen v září jednou a v červenci dvakrát,jinak už ne. Vedoucí mi řekla,že danovové přiznání si mjusim udelat sama,protože sem mela brigádu. Takže já vubec nevim co delat,nikdy sem to nedealala,rodiče mi taky nepomohly. Kde mám vzít to ružové přiznání, co tam mám napsat a kam to mám poslat? Prosím nejaký vzorek nebo popsat mi vše co s tím udelat.? Kuli té brigáde kam už nechodim musim zahit do té firmy aby mi dali nejaký papír abych tam mohla neco vyplnit teda? Děkuju moc za všecky rady
Jaký příjem jste měla z "brigády" (byla to DPČ nebo DPP) v červenci a v září? Jestli jste prohlášení k dani z příjmu od května podepsala u nového zaměstnavatele, strhnul zaměstnavatel z "brigády" pravděpodobně srážkovou daň. V takovém případě Vám mzdová účtárna může provést roční zúčtování daně z příjmu.
Roční zúčtování nemůže zaměstnavatel provést jenom v případě, že jste souběžně pracovala ve dvou zaměstnáních a že se z obou příjmů příjmů odváděla zálohová daň.
Ověřte si u zaměstnavatele z "brigády", jestli za červenec a září odvedl srážkovou daň, a pokud ano, zajděte znovu na mzdovku (odhaduji, že si účetní jen chce ušetřit práci).
Od zaměstnavatele z "brigády" si vyžádejte potvrzení zdanitelných příjmech a odvedených zálohách daně. To budete muset doložit jak k daňovému přiznání, tak zaměstnavateli, který by prováděl roční zúčtování daně z příjmu.
––– K daňovému přiznání budete potřebovat potvrzení o zdanitelných příjmech a odvedených zálohách daně od obou zaměstnavatelů.
Formulář daňového přiznání získáte na FÚ. Pokud si předem obstaráte potřebná potvrzení od obou zaměstnavatelů, můžete s nimi zajít přímo k úřednici, ke které spadáte (přeskočit podatelnu) a požádat ji o radu a pomoc s vyplněním. Přiznání byste jí rovnou odevzdala. (Podle mých zkušeností bývají zaměstnanci FÚ vstřícní.)
Pokud budete podávat daňové přiznání, doporučuji až přelom února a března. Pokud byste přiznání podala ještě v lednu, musela byste později ještě požádat o vrácení přeplatku daně.
ted se divam a vidim na papíře s brigády dohoda o pracovni činnosti, to mestra psala že když to je dohoda o provedení práce tak si to sama psát nemusim to danové přiznání,takže mám normálne vedoucí ukázat tu smlouvu z brigády aby napsala zamestnavateli,že dsne odvádely tudiž by mi to danové přiznání jako ostatnim z práce napsaly oni ne,?
Nejde o daňové přiznání, které si každý podává sám, ale o roční zúčtování daně z příjmu. Ukažte mzdové účetní DPP, případně si z "brigády" vyžádejte potvrzení, že zaměstnavatel za červenec a září odvedl srážkovou daň.
K provedení ročního zúčtování budete muset doložit i potvrzení o zdanitelných příjmech z doby před nástupem (od ledna do dubna/května).
Potvrzení je nutné zaměstnavateli doručit do 15. února 2015 (ten den už je musí zaměstnavatel mít).
to co jsem psala.. , o té brigáde že musim saa ma tak nemusim když je to dohoda o pracovni činnosti ne? tudiž to řeknu ukážu vedoucí ten papír,a udelaj to ti co jsou nahoře,takže já si danové pžiznání sama psát nemusim tím pádem,když je to jen dohoda ta brigáda.? nic vic v práci mi řečeno nebylo. jen že já kuli brigáde to delám sama ale kdsyž sme našla ten papír že je to dohoda tak nemusim to delat sama ,řeknu ji at tam napíše at mi to udelaji oni . kolegynim to taky budou delat samy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.