Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s tím

Od: tp* odpovědí: 21 změna:

Dobrý večer milí rádci,potřebuji poradit co s tím.

Po smrti manželky jsem byl asi rok bez přítelkyně a myslel jsem že už zůstanu sám,(je mi 37let),ale před 4 měsíci jsem se zamiloval,tak jsem šel k ní do práce,má kadeřnictví a pozval ji na oběd,pozvání přijala,bylo to pěkné odpoledne,myslím že sympatie byly vzájemné,za dva dni přišla sms,jestli bych jí nevyměnil píchlou guma na autě,tak jsem přijel vyměnil gumu a ona mě pozvala k sobě dom at se prý umyju,dostal jsem véču a při té příležitosti jsem jí pozval do kina,a pozvání přijala,po kině jsme šli ještě k ní,a zůstal jsem na noc byla užasná cejtil jsem se jako mladej kluk,bylo to užasný.Řekli jsme si že budem ve vztahu pokračovat,a časem by jsme mohli být i rodina,každý má své bydlení,má 2 letou dceru,a já 15 letou dceru z prvního manželství,2 žena zemřela s tou jsem děti neměl,ale také mi poslední dobou říká že na nic nechce pospíchat,že v minulosti ve vztazích pospíchala a nedopadlo to dobře,vidíme se maximalně 2 týdně a já bych ji rád viděl mnohem častěji,mám moc rád i její dcerku a snažím se aby jse nenudili.jde mi o to že jsi myslím že ztrácí o mě zájem,a říká že později budem spolu častěji.Pokud zavolam že bych ji chtěl vidět tak mi řekne že už něco má že to nejde,vím že má spousty kamarádek s malými dětmi ale jejich akce jsou přednější než partner to mi je divné,vubec ji nechci nějak omezovat to chran buch,i já mám mnoho koníčku,vyrabím lovecké nože,mám dvě práce,ale na obě dvě jsi čas vždy najdu,tak nechápu proč ona ne,jsem z toho smutnej,ale když někoho miluju tak chci s ním chci být co nejčastěji,nebo jse mýlím.CO VY NA TO.mám s ní o tom promluvit nebo počkat,když nejsem s nima mám divný pocit,prostě jse mi stýska,říka že není romanticka a že na doteky a galantnost není zvykla,zdá se mi že je chladná když už se sní vidím.Rád jsi přečtu jak to vidíte vy,děkuji za odpovědi.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

4x

Myslím, že vaše přítelkyně potřebuje a vyžaduje si hodně nezávislosti a vy jste ji tím častým naháněním a sháněním připravil o prostor pro touhu po vás. Místo, abyste čekal, kdy se ozve ona, už jste volal, vymáhal schůzky atd. Tohle otráví každého. Pokud to chcete ještě zkusit zachránit, musíte vzít velkou zpátečku a nenahánět ji. Pokud je tedy ještě co zachraňovat a již jste se jí definitivně tímto nezprotivil. Musíte se ovládat, i když chcete být jen s ní. Ono je to strašně dusivé, když se na vás někdo takhle lepí a sympatie se rychle vytratí.

doplněno 23.01.15 23:50:

Ještě nezoufejte. Byl jste holt citově vyprahlý, stane se. Zkuste to hodně zabrzdit, nevolat jí, neiniciovat rande, uvidíte, jestli se chytí a bude volat ona sama. Někdy se to ještě chytne včas, někdy už je pozdě, ale tak, budete vědět do příště. Pokud se ozve ona, neskočte po nabízené schůzce hned, na kdy ji navrhne, ale posuňte tak ještě o dva dny, že též něco máte.

Pokud se nezadaří, nezoufejte, najdete jinou. Mám z vás pocit, že jste báječný chlapík. Není moc takových, co by se starali, jestli se žena a její dítko nenudí. Ona se brzy nějaká pro vás vynoří.

doplněno 24.01.15 00:02:

Jestli děláte nože, dejte si nabídku na fler.cz - nožů tam moc není a můžete tam občas něco prodat. Když si tam dáte pěknou fotku sebe sama, nejlépe někde, kde se usmíváte, baby se tam na vás možná samy budou lepit, protože tam je to samá ženská. A tady je jich taky dost. ;)

doplněno 24.01.15 00:20:

Já nevím, no. Nezní to pro vás moc příznivě. Tahle žena má jiné potřeby a představy o vztahu, než vy. Je mi líto. :( Otázka je, jestli má cenu citově investovat někde, kde to jde do kopru a čekat, až to ona sama utne. Tenhle vztah můžete uhrát jen za cenu nesmírného sebeovládání a nebude vám to vyhovovat, že jste jen někdo na zdravotní sex jednou za 14 dní, nebo jak dlouho. Zkuste si příště vybrat lepší, kde by to bylo tak nějak vyrovnané.

tp*
hodnocení

děkuji za odpověd,otevřela jste mi oči,tak myslím že jsem to podělal.

tp*
hodnocení

je podnikatelka a má hodně starostí a málo času,malou dcerku,velkou rodinu,spousty přátel,a když mi řekne že jse sejdem v pátek tak jí neodolám,a přikývnu,chtěl jsem se jí udělat vzácnější ale ona mi nedá na výběr a řekne že bude mít čas až zase za týden,kolikrát jdu někam ven poslechnout muziku nebo na véču,do kina,na výstavu,cokoli jiného, tak vždy nabídnu ji první jestli nechce jít se mnou,aby věděla že je pro mě duležita,tak napíše že už něco má,prostě to nechápu,myslím že mě nemiluje,nechci to jen tak vzdávaz ale trápí mě to,

tp*
hodnocení

já nemám problém si najít holku,jsem zabouchnutej do ní,jej jsem potřeboval si přečíst nějaký názor od ženy

tp*
hodnocení

Myslíte že bych to měl ukončit

ben®

Dobrý den, no, ukončit zatím asi ne. Jen si hlídat, aby jste ji nedělal vola (omlouvám se za ten výraz, ale snad tomu rozumíte). Opravdu zkuste dělat trochu drahoty a případnou schůzku odložit na jindy - a uvidíte, jak moc ji to zasáhne. Zdravím!

doplněno 24.01.15 00:35:

tp - pozitivnější příspěvky budou možná až ráno. Ale, pro Vás by byla lepší pravda, resp.

nemá význam radit a mazat med.

doplněno 24.01.15 00:40:

Jo, tak to nevím. Ale, komunikace je ve vztahu základ. Myslím, že by mělo být jasno, jak to ta paní vidí do budoucna a chtělo by to si promluvit. Ona je pragmatická, tak by to mohla říci jasně - podle toho se potom zařídíte Vy.

doplněno 24.01.15 00:47:

tp - pokud je to zamilovanost jen jednostranná, tak jsou i ty růžové brýle a průšvih je skoro jistý. Ale, počkejte si na další rady - určitě budou. Nyní už to asi nedořešíme. Dobrou noc.

tp*
hodnocení

to je v pořádku,mýslíte že jí mám o tom říci jak to cítím,a že mám pochybnosti

tp*
hodnocení

je třeba sundat ty růžové brýle,co?

ben®
hodnocení

4x

Dobrý den, zdá se, že paní není do Vás zamilovaná. Na romantiku a něžnosti není, tak to bude asi tvrdší nátura a ještě je podnikatelka (což ji může ubírat dost času). Zkuste se udělat vzácnější a počkejte až se ozve sama (a vydržte to). Ale, ona se nezmění a nějakých něžností se zřejmě od ní nedočkáte (bude pragmatická nebo i sobecká=?). Zdravím!

doplněno 24.01.15 00:01:

Zkuste se také zamyslet, zda je to ta správná žena, kterou hledáte - aby o Vás měla zájem, byla něžná a ne chladná.

doplněno 24.01.15 00:13:

tp - rozhodně pro ní nejste na prvním místě (a nebudete). Jo, je to tvrdé. Ozve se, až Vás bude zase potřebovat, ale jinak jste ji asi dost volný.

doplněno 24.01.15 00:23:

Ano, ta dcera je na prvním místě, to je fakt. Ale, ani druhé místo není jisté. Vy jste zamilovaný, ale možné jenom Vy a ona se tak zatím nechová. Třeba to přijde časem nebo vůbec ne a budete jen zklamaný. Zdá se, že má různé aktivity a na Vás si čas moc neudělá - to o velké zamilovanosti z její strany nesvědčí. No, uvidíte.

tp*
hodnocení

to vím na prvním místě nejsem má dceru,ale děkuji za váš názor,něco na tom bude,ale co s tím.

vím je to asi hloupé ale ona je u mě na prvním místě.

tp*
hodnocení

jde o to jestli v tom pokračovat,ale zatím vesměs nepřišel skoro žadný pozitivnější příspěvek

faithoncemore*

Dobrý večer, Vy ale stejně teď nejste schopen nepokračovat :)

...doporučuju to, co už řekla Dejavu, hodně ubrat a čekat, zdali se tím stanete pro dámu svého srdce žádoucnější. Buď ano a bude to pokračovat, nebo ne.

Mám takovou dívku v rodině - má náročnou profesi, k tomu hraje divadlo, cvičí jógu, chodí bubnovat a má dost přátel. Když se objeví někdo, kdo by mohl být NĚKDO, většinou si to celkem rychle pohnojí tím, že ji dusí.

Je mi nesmírně líto, že Vám odešla žena.

A taky to, že všechny bez výjimky zde uvedené příspěvky chápete jako nepozitivní, poněvadž jsou to rady nad zlato.

eulalie*
hodnocení

2x

Co s tím? Netlacte tolik na pilu a nechte vztahu volný průběh. Podle mě ještě není nic ztraceno.

tp*
hodnocení

děkuji na váš příspěvek jsem čekal,děkuji.

iz*
hodnocení

1x

Netroufla bych si na základě pár informací tvrdit, že do Vás přítelkyně není zamilovaná, ani že o Vás nestojí tak, jako Vy o ni. Může to tak sice být, ale také nemusí. Možná, že má kvůli dřívějším zkušenostem obavy, aby něco neuspěchala.

Dřívější vztahy jí nevyšly, tak se naučila spoléhat spíše sama na sebe, může jí trvat déle, než někomu zase začne důvěřovat. (Viz "...také mi poslední dobou říká že na nic nechce pospíchat, že v minulosti ve vztazích pospíchala a nedopadlo to dobře ...")

Má dvouletou dcerku. Vztah s jejím otcem asi skončil před nepříliš dlouhou dobou. Někomu trvá déle, než rozchod "zpracuje".

Dítě na prvním místě + akce s kamarádkami a jejich dětmi mi přijdou logické. Vaše dcera žije s Vámi nebo s matkou? Myslím, že kdyby žila s Vámi, přizpůsoboval byste svůj čas také spíše dceři ...

Jak často své přítelkyni voláte a nabízíte schůzku nebo nějakou aktivitu? Co míníte "snahou, aby se nenudily"? Možná, že to (trochu) přeháníte, ale možná také ne ... (Zatím jste k tomu moc informací neuvedl.)

Pokud Vám říká, že spolu později budete častěji, má o Vás podle mne zájem (nevidím důvod, proč by Vám to jinak říkala).

Na to "dělat se vzácnější" pozor, nemuselo by se to vyplatit. Mohl byste tím přítelkyni potvrdit, že její nedůvěra, zdrženlivost či opatrnost byly oprávněné ...

Doporučila bych si s přítelkyní o všem promluvit, zjistit, co si představuje, co od vztahu očekává, a jak situaci vnímá ona, teprve podle toho se zařídit.

––––– Mohu se samozřejmě mýlit a pravdu mohou mít dřívější odpovědi. Ale zamyslete se i nad mým pohledem.

tp*
hodnocení

Dobrý den milá ivzez,váš pohled mě zaujal a určitě máte v něčem pravdu,myslím si o sobě že jsem celkem rozumný chlap,a vubec jí nebráním a nikdy v minulosti jsem to nedělal aby se nesetkávala s ostatními maminkami at má svuj program.se svojí dcerou jse vidím obden,chodíme spolu 2 v týdnu plavat,než jde do školy,jednou tydně tenis,docela často si voláme,chodí ke mě na obědy,vídáme se často a já jse zajímám co dcera děla ve volném čase,má volný přístup do mého domu a muže jsi sem vodit kamarádky v patře má svoje zázemí a já to respektuju,má u mě čoklíka,a krečka a žáby protože u mamky to nesmí mít,myslím že jsem pohodovej tatík.

Přítelkyni volám když někam jdu,jen jse zeptám jestli nechce jít taky a nenutím ji jen mi to přijde správné jí to nabídnout,mám i svoje přátelé a svoje aktivity.Hraju taky šachy a karty a to jí nenabízím,to vím že by jí nebavilo.Je pravda že každý den si napíšeme mnoho sms ale to je vzájemné na dobré ráno,a na dobrou noc.

Píšete jestli to nepřehaním s těmi aktivitami,ale když ji pozvu třeba na výlet tak většinou jede.

Např.dnes budu celý den doma nic nemám,a vím že málá je u babičky a přítelkyně je doma tak pozvání na prochajdu odmítla,ale večer se prý má stavit,tak jak to mám chápat.

uska*
hodnocení

0x

Napíši jen za sebe, co by mi vadilo na vás. Nemůžete odhadnout, co holky dělají ve volném čase. Nabízet muzeum, výstavu atd není vhodné pro dvouleté dítko a těžko bude maminka dávat dítě pořád někam na hlídání, také bych nehledala hlídání, ale akci, kde můžeme být všichni tři.

Že nejste na prvním místě je v pořádku. Na prvním je a bude dcera, na druhém podnikání za účelem uživit rodinu a pak třetí příčka třeba čeká na vás.

Dejte si oraz, nevolat, nenahánět, počkat až se paní ozve. Až se vám ozve, určitě bude mít plán jak si udělat hezkou chvilku, buď ve dvou nebo ve třech. Nic není ztraceno, jen zahoďte na chvíli mobil. A pokud se neozve, tak budete mít také jasno.

tp*
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi,určitě zvolním,jsou pro mě velmi důležité,hodně jsem o tom co jste mi napsali přemýšlel,a budu jse snažit odolat.

Přeji všem pěkný den.

lidav

Víte, mám přesně stejný problém s přítelem, a mohu říct, že když ráno nepřijde SMS, na kterou jssem byla zvyklá, a pak celý den také nic, až třeba večer, moc ráda odepíši. Také na mě nemá moc času, podniká. Ale když řeknu, že v době, kdy se on chce sejít, já nemohu (nevysvětluji proč), okamžitě navrhne co nejbližší další termín.

Takže opravdu zvolnit vůbec není na škodu. Myslím,že i ona tuto metodu používá :D. A nabízejte akce na které jdete jentak 1x do týdne, jinak je to opravdu ubíjející.

Přeji trpělivost, také se ji učím.

tp*
hodnocení

děkuji za radu,určitě to dám,mějtě pěkný den.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]