Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stridava pece

Od: romana* odpovědí: 11 změna:
Dobry den, s druhem se po 15 letech rozchazime. Máme spolu 2 děti 9 a 2 roky. Máme společný byt, který prodáváme a pak si poridime Kazdy svoje bydlení. Chce stridavou peci. Je Možné se dohodnout na střídání i jinak než minimálně po týdnů? Pracuji turnusove, takže by to proste neslo. Je Možné, ze budou děti jeden týden po-ut a pa.ne u jednoho a druhy týden zase jen str-ctv?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den. Dohodnout se lze na čemkoli. Je však důležité, aby to bylo v zájmu dětí a nebyly z tohoto režimu zmatené. Zvažte tedy, zda je to hlavně pro obě děti přijatelné.

romanina
hodnocení

Myslím si, ze děti jsou na to zvyknuty. Teď se to spise Resi tak, ze když jsem v práci, tak je rozvazim po babičkách. Takže bude určitě lepší, když budou s otcem. Nakonec on stejně bude bydlet u rodičů, protože má v planu stavit srub v lesích časem. Já jen nechci dopadnou tak, ze je kvůli práci vůbec neuvidim. Týden a týden by byl opravdu problém. Stejně by musely na hlídaní v tom mém týdnů. Takhle budou u ME v můj Volný cas. Jen se bojím ze u soudu to tak dopadnout nemusí. Navíc jsou děti na ME závislé a týden beze ME by pro ne byl stresujici, hlavně pro tu malou 2 roky

Přemýšlela jste o možnosti, že by děti byly "napevno" u otce, a Vy byste je vídala (brala si je k sobě nebo kamkoliv jinam na výlety, do bazénu apod.) kdykoliv máte volno? Samozřejmě by i u Vás měly pokojíček a vybavení, hračky. Jen by se to jinak nazývalo, jinak by vlastně všechno zůstalo stejné. Zní mi to hrozně, střídavá péče po dnech... je to možnost, jak to předložit soudu. Zároveň ale přiznávám, že nejsem schopná Vám odpovědět, jestli by soud střídavou péči po dnech zavrhl. To fakt nevím.

romanina
hodnocení

Spise jsem pře myslela aby byly napevno u me. Chodím do Prace AZ ve dvě odpoledne. A v krátkém týdnů může byt u nás i babička na to odpoledne. Otec chce stridavou peci, ale vlastně se o děti vůbec neumí postarat po stránce vaření, Škola atd. Doteď vše dělám já. Vyzvedavam, vozím do školy. Já osobně na to chci přistoupit na střídá ku jen, aby jsme se nehadali po soudech. On je navíc pracovně vytizeny.

Postarat se o děti časem zvládne, i když zezačátku sem tam něco připálí nebo bude muset koupit něco hotového do mikrovlnky. Pracovně vytížená jste taky, turnusy, odpolední směny, pečlivému plánování se nevyhnete.

Vyvarujte se tomu, aby jste se víc rozhádali, snažte se za každou cenu domluvit.

macka*
hodnocení

0x

Přeji pěkný den určitě je nejlepší se domluvit tak aby hlavně nestrádalo dítě, jde vám přeci oboum oto aby dítě bylo spokojené a aby se nestesovalo určitě se domluvíte a bude dobře není potřebat se dohadovat to k ničemu nevede

jar*
hodnocení

0x

Myslím, že nejdůležitější je dohoda, pokud se domluvíte na střídavé péči a bude vhodná i pro děti, je to to nejlepší. Žila jste s druhem 15 let, což je dost dlouho, aby jste ho poznala a mohla mu věřit. Není nic hroznějšího pro děti, když spolu rodiče nemohou komunikovat. Určitě to přinese nějaké problémy, ale ty jsou i v soužití bez střídavé péče. Pokud to bývalý přítel zvládne, najdete i vy v této dohodě nějakou výhodu (možná ne hned, ale časem). Záleží na vás dvou, pokud se dohodnete, nebude soud nic řešit, ale pokud se nedohodnete, myslím, že zvolí variantu - týden a týden.

hodnocení

0x

Střídavá péče je na zblbnutí děcek a nejlepší způsob jak se stát neurotikem ,

borax*

Máte zkušenost? Já ano, kamarádka má kluka je ve střídavé péči už 7 let, teď je mu 13. A absolutně žádný problém. Ba právě naopak, kde výzkumů právě tyto děti lépe snáší přechod do internátů, kolejí, lépe se orientují v novém prostředí...co je ale důležité, je domluva obou rodičů na výchově.

martinaa*

Neříkám, že to není možné. Pro střídavou péči je klíčových i několik dalších faktorů. Je to nejen stejná výchova obou rodičů, ale také stálé prostředí - dítě by nemělo měnit místo bydliště, školu, kamarády, a mělo by mít u obou roičů stejný řád. Což si někteří rodiče neuvědomují a dítě cestuje sem a tam jako balík, u jednoho má řád, u druhého volnost. Výsledkem jsou zmaené děti bez pevného bodu, a ani lepší přechod na intr nebo kolej nenahradí rodičovské zázemí.

Odborníci toto nedoporučují.

Souhlas s Martinou,,to děcko neví pak ani čí je. V každé škole je jiný řád a učení..pořád měnit bydliště a dojíždění,,no musí to být hrůza já bych asi utekla z domu.Si myslím,že to děcko má vždy jednoho z rodičů více rádo a proto také to musí být nešťastné.U táty nová žena---a u mámy nový chlap.Není lepší být u jednoho a jak to bylo dřívě.Samé novinky a k ničemu dobré--Můj názor.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]