Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jak dlouho namáčet sušené houby předem, když je mám do polévky nebo do omáčky? Vodu vylít nebo přidat k tomu?
Jak to děláte vy?
děkuju
Když houby nenamočím večer nebo alespoň ráno, dám je do maličkého kastrůlku, opláchnu a zaliju studenou vodu. Postavím je na najmenší kolečko sporáku, úplně ztlumím a nechám je zahřát do varu. Odstavím a pak použiju. Kdysi jsem se tady ptala, jestli mám tu vodu použít anebo vylít. Všicni se shodli na tom, že použít. Tak používám. V pokrmu jsou houby, tak je tmavější.
Letos mám nějak fakt hodně voňavé sušené houby. Nikdy jsem je takhle voňavé neměla.
Sušené houby můžete nejdříve rychle propláchnout v cedníku pod kohoutkem. Protože před sušením se nepraly. Není to ale nutné, jak psala rádkyně přede mnou, za ten jejich krátký život v lese určitě znečištěné nejsou. Je to jen pro klid svědomí čistotné kuchařky.
Houby si namočím už před započetím vaření, do teplé vody, takže tam bobtnají třeba 2 hodiny. Do polévek či do houbového kuby se použije i ta voda z nich. Do tuhých jídel /nudlí apod./ vodu sliju pryč.
Sušené houby jsou silně aromatické, proto se jich dává méně, než třeba hub z mrazáku nebo čerstvých. Je to prostě už takový koncentrát.
A taky mi trochu vadí, že pokrm obarví do černa. Proto je poslední dobou mám raději v plastových krabicích v mrazáku. I když trochu sušených si pro jistotu taky každoročně připravím. Ale těm zamraženým dávám přednost. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.