Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Majetkové vyrovnání po rozvodu

Od: caramelo odpovědí: 1 změna:

Hezký den:) jsem rok a půl rozvedená a bývalý manžel mi vyhrožuje, že po mě může chtít až 200 000kč po době soužití 10 let-majetkové vyrovnání jsme neměli, protože barák, ve kterém jsme žili, je psaný na mne, na základě kupní smlouvy. V kupní smlouvě jsem uvedena já a syn- s bývalým manželem mám předmanželskou smlouvu, že přišel s ničím a s ničím taky v případě rozvodu odejde. Děkuji za pomoc.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

martini*
hodnocení

0x

A jako za co by těch 200.000,- Kč chtěl? Pokud máte dům ve výlučném vlastnictví, nemá nárok na nic. O ostatních věcech, které jste nabyli za manželství do společného jmění platí, že pokud do tří let od rozvodu ani jeden z vás nepodá k soudu návrh na vypořádání společného jmění manželů, bude to tak, že ty movité věci, které jste si rozebrali, budou toho, kdo je má u sebe a užívá je, nemovitosti a ostatní movité věci budou napůl. (§ 150/4 obč. zák.) Pak už žádné náhrady nebudou. Jediné co mně napadá, pokud je dům váš, že by po vás mohl chtít nějaké náklady, které on na tento váš výlučný majetek vynaložil nebo ze svého majetku vynaložil na ten společný . Ale to je na něm, aby si podal tu žalobu na vypořádání a on bude prokazovat co vynaložil. Zatím bych byla v klidu. A až něco podá, nešetřete a vezměte si ihned advokáta, nakonec tím ušetříte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]