Nejste přihlášen/a.
Sem tam koupím v marketu bulvičky syrové červené řepy a udělám z toho pár skleniček sterilovaného salátu.
Přemýšlím o tom,proč nejde ani převařením odstranit zemitý pach ani po zavaření.Vařím je omyté kartáčkem ale ve slupce,poté je oloupu a upravuji do nálevu.
pach? Červená řepa z vlastní zahrádky nebo koupená od zahradníka v tržnici nemá žádný nepříjemný pach, naopak po oloupání a nakrájení na tenoučké plátky (někdo tomu říká podobně jako masu nakrájenému na tenké plátky třeba na pice "karpáčo") má výbornou chuť, lehoučce křupe.
Někdo nemá rád červenou řepu sterilovanou nebo někdy koupenou v obchodu, protože má pach jako ze zatuchlého sklepa. Zřejmě to je skladováním a následným zpracováním. Ale čerstvá ze záhonku podle zkušenstí nesmrdí. Každý člověk má své zkušenosti a své pocity co mu voní a co nevoní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.