Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Červená řepa a její pach

Od: jenka* odpovědí: 4 změna:

Sem tam koupím v marketu bulvičky syrové červené řepy a udělám z toho pár skleniček sterilovaného salátu.

Přemýšlím o tom,proč nejde ani převařením odstranit zemitý pach ani po zavaření.Vařím je omyté kartáčkem ale ve slupce,poté je oloupu a upravuji do nálevu.

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

junkers*
hodnocení

5x

Zemitý pach k č. řepě zkrátka patří. Stejně jako její supr barva, která pak člověka druhý den na záchodě dost vyděsí. *uf*

 

 

host*
hodnocení

2x

pach? Červená řepa z vlastní zahrádky nebo koupená od zahradníka v tržnici nemá žádný nepříjemný pach, naopak po oloupání a nakrájení na tenoučké plátky (někdo tomu říká podobně jako masu nakrájenému na tenké plátky třeba na pice "karpáčo") má výbornou chuť, lehoučce křupe.

Někdo nemá rád červenou řepu sterilovanou nebo někdy koupenou v obchodu, protože má pach jako ze zatuchlého sklepa. Zřejmě to je skladováním a následným zpracováním. Ale čerstvá ze záhonku podle zkušenstí nesmrdí. Každý člověk má své zkušenosti a své pocity co mu voní a co nevoní.

 

wanesa*
hodnocení

0x

Mě červená řepa při vaření voní ...a už neoddolám a teplou vždycky jednu sním...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]