Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se suchou pletí kolem očí

Od: kolotoc* odpovědí: 7 změna:

Je mi 76 let,beru léky:Anopyrin,Lekoptin retard,Xyzal dehydrochloridem a Irbesartan Activis,a do očí kapu JODIT DRASELNÝ 2%. v POSLEDNÍ DOBĚ MÁM NEUSTÁLE SUCHOU PLEŤ,NA OBLIČEJI,NEJVÍCE KOLEM OČÍ.

Poraďte mi prosím nějaký krém,který mi pomůže.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Rady budou určitě různé. Já radím - vyzkoušejte obyčejné vepřové sádlo. Samozřejmě nesolené!

martinaa*

A já souhlasím, coy alergik na všechno možné s občasným výskytem ekzému po očima používám domácí konopnou mast - základ je sádlo, které neštípe, nepálí:). Na rozdíl od vazelíny mi neucpává póry.

Nejlepší je ovšem sádlo domácí, a to se těžko shání.

doplněno 22.01.15 18:54:

Inzinyrko, díky za tip, vyzkouším *palec*

A já na sebe včetně očí plácám už asi 30 let modrou indulonu. Bez ní jsem nemožná - suché fleky a hrůza, ať vyzkouším co chci, vždycky zpátky k modré induloně... Vazelína ni nedělala dobře, jako bych na něco v ní byla alergická. Oči mi otekly. Ale celoživotně mám suchou pleť, takže mažu a mažu. I sádlo jsem zkoušela, není špatné, ale musí být dobré (no to je tedy logika, ale smysl snad chápete).

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den, záleží na tom, jestli kůže okolo očí není náhodou podrážděná těmi kapkami a taky, jestli nejste na něco alergická. Kůže okolo očí je velmi citlivá, a proto je dost těžké poradit nějaký krém. Např. já se mažu úplně normálním českým krémem od firmy Herbavera - Tělový mandlový krém. I okolo očí a nic mi to nedělá, i když jsem alergik. Kolikrát, když jsem zkusila krém od zahraniční firmy, tak jsem do rána vypadala jak strašidlo s oteklýma očima.

hodnocení

0x

Výborná je také čistá vazelína,koupí se v lékárně za pár korun. Je bez parfemace a dá se použít i na popraskané rty,ruce,lokty,paty atd.

hodnocení

0x
Čistý,panenský olivový olej.Zabere ;)
myse*

modrá indulona

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]