Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

POMOC! Ples 70. - 80. létá

Od: eli7ska* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den. Jdu na ples a nevím,jestli si můžu vzít tylovou sukni a k tomu netopíří tričko(jednobarevné) a hodilo by se k tomu návleky na nohy? A nebo puntíkaté šaty(černobílé) + opasek? Děkuji za odpovědi a ráda bych byla i za fotky.

POMOC! Ples 70. - 80. létá

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

To se nosil krimplen... zrovna jsem 1978 maturovala, zkusím najít nějaké fotky. Ale asi budete zklamaná. Zato my jsme si tenkrát připadaly jako princezny :)

POMOC! Ples 70. - 80. létá #2

hodnocení

1x

Volila bych raději puntíkové šaty a opasek, to se nosilo. Na ples se ale nosily dlouhé šaty až na zem. Já jsem si na svůj první ples v 79. roce nechala šít šaty dlouhé ze slotery světle modré, páni, tak ráda na to vzpomínám ;)

doplněno 19.01.15 20:37:

vložím obrázek šatů, které by se myslím hodily.

POMOC! Ples 70. - 80. létá #3

hodnocení

0x

ne to na mou duši nemá s plesy 70.-80. let společného vůbec nic (přestrojení se ale říká maškarní ples...)

eli7ska*
hodnocení

Ale když se kouknu na web. Tak mi právě najedou tohole novější oblečení :(

nojo, ve fotkách na "ples 70. - 80.léta" najdu např. taky tohle...
ale ty vámi vybraný a podobný obrázky jsou vlastně i dobře - to totiž ukazuje, jak se chodí na ples, kde má být oblečení "a la 70. - 80. léta" - takže pokud zadání znělo "ve stylu", s tím, že to v podstatě je maškarní ples, kam si můžete vzít cokoliv, tak je to v pořádku; samozřejmě, že jako na plesu 70. nebo 80. let nebude vypadat ani náhodou (s tím byste se ani nedostala dovnitř), ale přijít v plesovém oblečení, jaké se nosilo před 40 lety, předpokládám nebylo v zadání akce...

doplněno 20.01.15 01:37:

P.S. ano, ty puntíčkatý šaty, to má evokovat spíš "Brusel" - raný 60. léta; a pokud si můžete vzít i něco divočejšího, tak si teda vemte nějakej obleček jako na tom prvním obrázku - to jsou zřejmě pozdní 80. léta - vypadá to jak z nějaký televizní discoparády těsně před Sametovkou... (jen aby se podle stejnýho nápadu a fotky neoblíklo pár desítek dalších);
schválně jsem se kouknul, co vyjede na "móda 70. léta" a totéž "80. léta", moc povědomý mi to ani nepřipadalo, ale to je nakonec jedno..., já si pamatuju jen na dva význačný rysy: cca v polovině 70. let zavládla krátká (tak na 1 sezónu) vlna nošení maxisukní (až na paty, široký), minisukně se naopak tak celou druhou půlku 70. let nenosily (leda jako retro recese), no a na konci 80. let se mladý holky - návštěvnice závadových koncertů začaly oblíkat do černýho (to byla novinka - v černym předtím ženský chodily jen v rámci nošení smutku)

POMOC! Ples 70. - 80. létá #4
POMOC! Ples 70. - 80. létá #5
POMOC! Ples 70. - 80. létá #6

eli7ska*
hodnocení

Na ty jsem se koukala, ale ty mi spíše příjdou do těch 50.let? :/

doplněno 19.01.15 20:52:

Nebo jsem o víkendu viděla tyhle, ale s trochu jiným motivem :/

POMOC! Ples 70. - 80. létá #7

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]