Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brigada v těhotenství?

Od: bluby* odpovědí: 7 změna:
dobrý den.chtela bych se zeptat,
jsem na neschopence,protože jsem těhotná(3 mesic),a svoji práci ve které jsem zamestnana jiz delat nemůžu.
zle mi nebývá a jsem v pohodě,a vidět na me nic neni,tak me zajímá,jestli můžu mit nějakou nenáročnou brigádu.?ikdyz jsem na neschopence.
dostávala bych nadale stejný penize za nemocenskou?
musim to nahlasit zamestnavately?
napište mi prosím nějaký tip na brigádu.
děkuju za odpověď

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

webbiecz*
hodnocení

1x

Během pracovní neschopnosti je možné si přivydělat, pokud jsou dodržena základní pravidla.

1. nesmíte pokračovat v práci, kterou pro zaměstnavatele děláte - za tu totiž pobíráta tu nemocenskou

2. musíte dodržovat léčebný režim, který je ale u vás předpokládám veškerý žádný

3. pozor taky na konkurenci, tedy pokud budete chtít dělat stejnou práci, jen pro jiného zaměstnavatele, musí vám k tomu váš současný zaměstnavatel dát souhlas.

Pokud splníte výše uvedené, můžete si přivydělat kolik chcete.

iz*
hodnocení

1x

Pozor na tu konkuerenci zaměstnavateli! Nejde o stejný druh pro jiného zaměstnavatele, tu byste mohla vykonávat, pokud by Vám v tom nevadil zdravotní stav.

Písemný souhlas zaměstnavatele byste potřebovala před uzavřením smlouvy nebo dohody se zaměstnavatelem, který působí ve stejném oboru jako Váš stávající zaměstnavatel. ( Viz ZP, § 304, odst. 1 )

–––– Proč nemůžete dělat svou práci? Správně Vás měl zaměstnavatel převést na jinou vhodnou práci nebo Vám vyplácet náhradu mzdy za překážku na jeho straně. (Pracovní podmínky v zaměstnání nejsou důvodem k vystavení neschopenky.)

Vítejte v realitě v české kotlině - očůrat, co jde. Takhle se běžně řeší těhotenství u zdravotnického personálu. Neschopenek si pochopitelně vystaví bílá mafie tolik, kolik potřebuje. Pak se můžete divit, že někde chybí peníze, když se krade i na této úrovni. Není práce, zaměstnanec jde marodit. Práce je, zaměstnanci se to ale nehodí do krámu, tak se hodí marod, ať si to ten vykořisťovatel zaměstnavatel vyžere. A to vše platíme z nemocenského systému.

bluby*
hodnocení

zdravím,
protoze jsem pracovala jako pečovatelka v domově pro seniory.,
1.hrozi infekce
2.nemůžu nikoho zvednout (na vlastní nebezpeci)
3.tam byly klienti,kteří k nam došli i z psychiatrické léčebny a od nich jsme občas dostali ranu (což pro těhotnou) je nebezpečný
4.p.ředitel zrusil pozici,kterou driv tehotny mohli vykonávat.takže tehotny v tomto oboru nemaji co dělat,
takze brigádu určitě hledam i jinem oboru,

hodnocení

0x

Omlouvám se za otázku místo odpovědi: Když byla žena na neschopence (rizikové těhotenství), dělali jí doktoři "pomyšlení" s vycházkami. Měla tuším 2 + 4 hodiny za den, s tím, že spojit to nešlo a víc rovněž odmítali dát. Navíc chodila kontrola, takže na nějakou brigádu to fakt nevycházelo. Na to už se nehraje?

webbiecz*

Mám pocit, že teď už to tak zase je. Ale není to tak dlouho, co v případě neschopenky pro těhotnou byla doba vycházek neomezená...

najda5*
hodnocení

0x

Já jsem si při rizikovém těh.přivydělávala prací v call-centru. Tam jsem si mohla naplánovat směny právě podle vycházek. Některý firmy nabízejí možnost i pracovat z domova, pokud má dotyčný comp a připojení k internetu. S touto firmou mám zkušenost s prací doma: norise.cz/... ale nevím, zda nechají pracovat rovnou z domova a nebo až po zapracování. Já už u nich nějakou dobu pracovala, jen jsme se stěhovali a měla jsem to k nim dál, tak jsem potřebovala přejít na jiný režim.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]