Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zničené nehty - domácí recepty na výživu?

Od: ivka* odpovědí: 7 změna:

Dobré odpoledne,

poslední dobou mám takový problém se svými nehty. Normálně je mám pevné, ale když si je odlakuji vzniká mi na nich takový bnepěkný povrch, netřepí se ale nejsou hladké, lesklé...Nechce se mi investovat do nějakých předražených olejíčků, které stejně nepomůžou, raději dávám přednost produktům rovnou z přírody - mám tím na mysli nějaké domácí suroviny, které má snad každý v ledničce...Nemáte njaký takový recept jak je znou posílit, vybělit a celkově obnovit? :) Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Asi nejjednodušší- do misky teplý olej (olivový, ricinový nebo z lékárny) nahřát, pár kapek citronu, ponořit a vydržet. Na noc rukavice. V pracovních oděvech bavlněné za 15 kč. ;) A na zpevnění nehtů a vlasů Selzink+. Selen a zinek, neuškodí.

hodnocení

1x

Dá se koupit nejen krémeček spešl na nehty, ale také jak bych to popsala, vypadá to jako hrubší fix nebo zvýrazňovač, je napuštěný úžasnou tekutinou s olejem a výživnými látkami pro nehty. Jednou jsem ho dostala pod stromeček. Aplikace s ním je velmi jednoduchá a praktická.

caroline*
hodnocení

0x

Nelakovat :). A taky bych doporučila ricinový olej, např. od značky Saloos, není nijak drahý.

hodnocení

0x

Když na ně budete nanášet takové hnusy, jako jsou laky na nehty, tak krásné nebudou. Mně pomáhá balzám na ruce a nehty (malinká oranžovo-hnědá dózička) od Saloosu, ale lakuji si je tak dvakrát-třikrát za sebou a pak musím nechat celý nehet odrůst (šíleně se třepí), takže možná jednou za dva měsíce?

Taky jsem slyšela, že je dobré nechat si udělat gelové nehty, protože pak nejsou ty vlastní zatěžovány. Když jsem viděla nehty po celodenním uklízení v novém bytě, tak jsem pochopila.

doplněno 19.01.15 17:44:

Neviděla, jen jsem o tom četla a znělo mi to logicky. Je to blbost? :)

Jj, ten balzám je ono. Miluju jeho vůni, vejde se všude... občas si ho na noc máznu silnou vrstvou po celých rukou. A když jej používám hodně často (když jsem učila, měla jsem ho pořád v penále), tak mi nehty začnou opravdu citelně tvrdnout a byly silnější.

faithoncemore*

A viděla jste nehty poté, co gelový upadne? Brrr...

Jo a používáte toto?

e-benefit.cz/...

Asi to zkusím...

doplněno 19.01.15 19:23:

Naufrago, díky, koupím si to. :)

No kolegyňka měla tvarem takové menší lopatkovité nehtíky a na tom nosila ty umělé drápy a kromě mě jí to skoro všechny baby vždy po návštěvě nehtařky chválily, tak asi úplně ošklivé to zřejmě nebylo (mně se to velmi nelíbí, tak to nikomu nechválím), ale vždy mezi těmi návštěvami "odbornice"jí některej odpadl či odrůstal až tak, že skoro odpadl, a to, co bylo vidět pod tím, uuuuuu, to skoro bolelo jen se na to dívat.

pb®
To nebude pouhým lakováním, ale kvalitou a celkovou péčí. Nehty si lakuju buď obyč lakem, nebo gelovým slupovacím. A světe div se, svoje nehty mám neponičené, netřepí se, nelámou. Z normálního laku a odlakovače snad zničit nejdou vůbec. Gellak drží jak židovská víra, proto mám slupovací, který nemusí odrůst ani se odpilovat, ale po týdnu deseti dnech se sloupne jen pomocí vlastních nehtů. Neradno to dělat násilím nebo dříve, to to nejde a přírodní nehet může být trochu poškozen, ale nic, co by se nezvládlo vyleštit.
Nepracuju bez rukavic, nějaké máchání se ve špinavé vodě se saponátem, na to mě neužije. Vlastně si beru rukavice i na loupání brambor, pokud to jsou domácí od hlíny a ne supermarketové čisté. A mažu si ruce, několikrát denně mastným krémem a třeba i obyč jelením lojem

hodnocení

0x

Promazávejte je obyčejným vepřovým sádlem a uvidíte, že nehty budou kvalitnější.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]