Jak rychle a bezpečně krájet cibuli?

Od: Datum: 17.01.15 23:09 odpovědí: 7 změna: 18.01.15 10:39
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: ben®
Datum: 17.01.15 23:17
avatar

Dobrý den, ostrý nůž, pevný podklad, šikovnost, opatrnost - a nespěchat (nefrajeřit).

Frajeřinky nechte profíkům a dbejte raději na bezpečnost. Zdravím!

doplněno 18.01.15 11:55:

Pro Vás by možná bylo nejbezpečnější, kdyby tu cibuli držel někdo jiný a Vy jen krájela .

Ohodnoceno: 0x
 
Od: raplik*
Datum: 17.01.15 23:20
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 17.01.15 23:20
avatar

Tohle funguje fakt bleskově.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 17.01.15 23:28
avatar

Možná pomůže i toto:

http://www.jaksetodela.cz/vid…eni-cibule-jak-krajet-cibuli-

doplněno 17.01.15 23:46:

Ten hřeben/držák je opravdu moc fajn pomůcka.

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 17.01.15 23:37
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 18.01.15 08:53
avatar

Já si myslím, že krájení cibule je otázkou praxe. Po uvaření několika gulášů to už zvládnete pouze a jen s prkénkem a dobrým nožem, jako zrychlený film.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 18.01.15 10:39
avatar

Souhlasím s pár už zmíněnými názory. Opravdu ostrý nůž je základ. Kupodivu je větší šance si ublížit tupým nožem než superostrým. Ten "hřeben" podle mě může krájení paradoxně i trochu zpomalit. Docela rozdíl taky vidím podle velikosti cibule. Například já na menší cibuli volím menší nůž, zatímco na velkou ten standardní nůž šéfkuchaře, nebo jak se mu to říká. No jo, ale nakonec je třeba dodat, abych to naposledy zdůraznil, že nejdůležitější je ostrý nůž.

Ohodnoceno: 1x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.