Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domácí sádlo, jak a v čem škvařit?

Od: parabu odpovědí: 8 změna:

Dobrý den

Můžete mi poradit v čem nebo spíše na čem škvařit sádlo pokud nemám v domě plyn? Chtěl bych ho připravovat větší množství. Veliký hrnec mám, ale zase, pokud je elektrická plotýnka 20 cm a hrnec 50 lze to vůbec? Aby se to uprostřed nepálilo. Jinak bych jel na noční proud. Nechci plnit bombu a shánět sporák.. Přemýšlele jsem, že by se třeba nechal sehnat sporák s velkou plotnou, myslím elektrický.. Třeba staeý ale funkční. Na inzerci jsem nenašel.. Díky za rady

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

udělejte to v menším hrnci na více krát... Babička běžně dělá škvarky (jednou do měsíce) v hrnci na 10litrů. Dělá je menší a jsou super.

mcmerkurion*

...a stále jsou čerstvý...

skrap*
hodnocení

1x

Tady je každá náhrada k ničemu neb škvarky a dobré švarky tudíš i dobré sádlo je tak trochu věda! Chce to široký hrnec a aby byl celý prohřátý to jest široká plotna . Vše cokoliv jiné je jen blbá náhražka a s tím dobré sádlo ani škvarky neuděláš ! Chceš-li to dělat ve velkém pořiď si to .

Tak ono je v dnešní době věda hlavně zehnat hlavně dobrý základ-to syrové sádlo.Z těch rychlokrmen to nikdy nebude ono.Jinak nejlepší na škvaření je tohle:-D

Domácí sádlo, jak a v čem škvařit?
paw*
Jj, parak je super vec. Na 50l najednou to neni ale davky 20kg das.

hodnocení

0x

můžete vyzkoušet v troubě, cca 2,5kg na plech, trochu podlít vodou, ze začátku z prudka a když začnou pouštět sádlo, tak ztlumit na 160°C.

Pokud máte horkovzduch můžete dělat 2 plechy najednou. Ale pokud chcete dělat 20kg, tak tohle cesta není. :)

milan23*
hodnocení

0x
Zkusil bych sehnat tlustý litinový plát a zapnout všechny 4 plotýnky.

jabraka*
hodnocení

0x

Sádlo škvařím v mikrovlnné troubě.Mám skleněnou misku s víkem,do ní se vejde asi 700 g syrového sádla na kostičky.Jen je potřeba pod víko podložit dřevěnou podložku,aby páry unikaly.Tato dávka trvá asi 20 minut.Jen vizuálně sleduji postup,aby se dádlo nepřipálilo.hotové sádlo je krásně bílé bez pachuti a spáleniny.spotřeba proudu je minimální.Pokud chci více sádla,tak do misky přidám kostku koupeného sádla.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]