Domácí sádlo, jak a v čem škvařit?

Od: Datum: 17.01.15 15:02 odpovědí: 8 změna: 18.01.15 18:54

Dobrý den

Můžete mi poradit v čem nebo spíše na čem škvařit sádlo pokud nemám v domě plyn? Chtěl bych ho připravovat větší množství. Veliký hrnec mám, ale zase, pokud je elektrická plotýnka 20 cm a hrnec 50 lze to vůbec? Aby se to uprostřed nepálilo. Jinak bych jel na noční proud. Nechci plnit bombu a shánět sporák.. Přemýšlele jsem, že by se třeba nechal sehnat sporák s velkou plotnou, myslím elektrický.. Třeba staeý ale funkční. Na inzerci jsem nenašel.. Díky za rady


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: jmlc®
Datum: 17.01.15 15:14
avatar

udělejte to v menším hrnci na více krát... Babička běžně dělá škvarky (jednou do měsíce) v hrnci na 10litrů. Dělá je menší a jsou super.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 17.01.15 15:49
avatar

...a stále jsou čerstvý...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 17.01.15 15:15
avatar

můžete vyzkoušet v troubě, cca 2,5kg na plech, trochu podlít vodou, ze začátku z prudka a když začnou pouštět sádlo, tak ztlumit na 160°C.

Pokud máte horkovzduch můžete dělat 2 plechy najednou. Ale pokud chcete dělat 20kg, tak tohle cesta není. :)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 17.01.15 16:01

Tady je každá náhrada k ničemu neb škvarky a dobré švarky tudíš i dobré sádlo je tak trochu věda! Chce to široký hrnec a aby byl celý prohřátý to jest široká plotna . Vše cokoliv jiné je jen blbá náhražka a s tím dobré sádlo ani škvarky neuděláš ! Chceš-li to dělat ve velkém pořiď si to .

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 17.01.15 17:03

Tak ono je v dnešní době věda hlavně zehnat hlavně dobrý základ-to syrové sádlo.Z těch rychlokrmen to nikdy nebude ono.Jinak nejlepší na škvaření je tohle:-D

Ohodnoceno: 1x
 
Od: paw®
Datum: 18.01.15 16:06
Jj, parak je super vec. Na 50l najednou to neni ale davky 20kg das.
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 18.01.15 17:59
Zkusil bych sehnat tlustý litinový plát a zapnout všechny 4 plotýnky.
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 18.01.15 18:54
avatar

Sádlo škvařím v mikrovlnné troubě.Mám skleněnou misku s víkem,do ní se vejde asi 700 g syrového sádla na kostičky.Jen je potřeba pod víko podložit dřevěnou podložku,aby páry unikaly.Tato dávka trvá asi 20 minut.Jen vizuálně sleduji postup,aby se dádlo nepřipálilo.hotové sádlo je krásně bílé bez pachuti a spáleniny.spotřeba proudu je minimální.Pokud chci více sádla,tak do misky přidám kostku koupeného sádla.

JABRAKA

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.