Uchovani potravin

Od: Datum: 16.01.15 14:15 odpovědí: 9 změna: 18.01.15 21:36

Dobrý den, zajímá mě jak dlouho vydrží jídlo v lednici. Například. uvařím si rýži a maso 10 porcí a mám v plánu to celý týden jíst.(příklad). Maso v páře, rýže vařená. Ovšem mi ostatní říkají, že jíst jídlo po uvaření a skladování 5dní v lednici není zdravé. co vy na to?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: qt
Datum: 16.01.15 14:28

Myslím si, že 5 dní je maximum, jednorázově to asi nevadí, ale živit se tím pravidelně možná nemusí být zdravé, ale třeba se pletu. Co zkusit to jídlo zamrazovat?

Ohodnoceno: 0x
 
Od: orel*
Datum: 16.01.15 18:48

Já si myslím, že 5dní je taky maximum. Jde oto, že uvařím např. v neděli kvůli dostatku času, a pak jen tahám krabičky a konzumuji. takže bych to viděl navařit do čvrtka

Datum: 16.01.15 14:54
avatar

5 dni v ledici je už možná na krajíčku. Osobně si ale myslím, že jíst pět dní po sobě stejné jídlo ti přestane chutnat. 3 dny problém v uchování potravin nevidím. Při pokojové teplotě už po 24 hodinách může docházet k tvorbě zdraví škodlivých látek.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: paw®
Datum: 16.01.15 15:18

Uklohnis, das do krabicek s gumovym tesnenim a vydrzi to. Lepsi je ale to klidne v tecfh krabickach zamrazit. A pak vytahovat dle potreby.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: kutululu
Datum: 16.01.15 15:27

Já osobně se tedy snažím uvařené jídlo spotřebovat do 24h. Například si v pondělí večer uvařím rizoto a mám z toho 5 porcí, tzn. že končím ve středu večeří. Déle už bych se bála, že by to mohlo být zkažené a navíc už bych toho byla přejedlá. Řešením je ale zamražení pokud to chcete jíst delší dobu, jak už bylo řečeno.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 17.01.15 11:20
avatar

Možná, že byste měl, jste-li pevně rozhodnut takto uvařit, dát maso se šťávou do dvou kastrůlků. Měl byste otvírat jen jeden, do úplného vyprázdnění. Případně ten jeden dát na mražák nebo v krabičce. A sahat do něho s naprosto čistou lžící, naběračkou. Stačí s olíznutou a je to v háji. ;) Tu rýži jezte jen třeba 2 dny a pak si kupte knedlík, oškrábněte brambory, uvařte těstoviny. Nebo něco. Jíst totéž celý týden, to je strava pro zoufalce. A k tomu kompot, kyselý okutek, okurkový salát dovedou hodně oživit, obměnit.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 17.01.15 12:28
avatar

V chladničce vydrží většina hotových jídel tak 3 až 4 dny, záleží i na teplotě v chladničce, pokud je pořeba jídlo schovat déle, pak jedině dát ho zmrznout na mrazák, nebo do mrazničky. Jídla zamražuju dost často, ale vždycky mám na mrazáku několik jídel, která střídám - jíst celý týden to samé by mě nebavilo.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: czello
Datum: 18.01.15 21:29

Já osobně nevidím problém jest to samé třeba 4 dny, dělám to taky tak...bydlím sám, tak si uvařím co mně chutná a klidně to jím několik dní po sobě (např. už zmíněné rizoto, které bych teda do mražáku nikdy nedal, protože rozmražená uvařená rýža chutná divně a má takovou divnou strukturu). A co se délky skladování týká, tak pokud to nesmrdí, neplesniví nebo nehnije, tak s tím asi nic není, ne? Ono taky záleží na ledničce...mám No Frost ledničku s ventilátorem, kde je 4°C a jídlo tam vydrží mnohem dýl než v ledničce obyčejné (šunkový salám klidně i týden). Eště podotknu, že sem se z žádného jídla, co skladuju v ledničce, nepos...l ani nevrhnul.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: jaha
Datum: 18.01.15 21:36

To jsi kamioňák, že potřebuješ vařit na 10 dní? Nebylo by lepší si po 3 dnech zase uvařit čerstvé jídlo?

Ohodnoceno: 1x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.