Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kojenec a senzor klidu

Od: adela76 odpovědí: 20 změna:

Mám dvouměsíční dcerku, večer mi nechce usnout, proto ji chovám... ale musím u toho chodit po bytě. Jakmile se zastavím, začne brečet. To asi není dobré ji nechat, v tomhle malém věku, myslím. Takže musím hodinu i více po celým dni chodit bytem. Ve dne usne v pohodě.

Jak je možný, že nestačí houpat na místě a musím chodit? Jak to může poznat?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
No dobre jste si ji nenaucila, zezacatku nic extra houpani, tahani po rukou a zadne usinani na rukou. Dite i tak usne. Ale toto uz je pozde. Jedine odnaucit, ale pripravte se, že bude extremne brecet a vztekat se. Dat do postylky a ona usne.
adela76
hodnocení

Ach jo... ale naděje je, že odpovídají jen muži? :)

ladinpraha*
hodnocení

2x

Maminky H0nz490 i Kapka to napsaly úplně přesně. Tam neexistuje kompromis. Ani žádné později. Má usínat v postýlce, tak se to musí naučit hned. I když to z počátku bude trošku hlasité. To platí i u ostatních návyků. A že jsi v paneláku? No a co? Moje děti se tu narodily taky a v okolních bytech to nebylo jiné. Nikdy jsem nemohl říct, že by mě dětský pláč od sousedů v noci budil nebo nějak výrazně rušil. Ale třeba máme nějaký extra panelák.

hahanaj*
hodnocení

0x

ušila jste si bič na sebe ... prckové jsou chytřejší než si myslíte

adela76
hodnocení

:(

Jiste je chytřejší než já...

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, zkuste jinou metodu viz odkaz a snad si odpočinete. Zdravím!

uspavac.cz/...

doplněno 24.04.14 22:53:

andela76 - to bude příměr. Sunar také nenahradí zcela mateřské mléko a používá se.

Vy jste asi prvorodička, že?

doplněno 25.04.14 12:45:

t1000 - funguje to. Jenom bych volil menší hlasitost (vyzkoušet ji) nebo případně jiný zvuk.

adela76
hodnocení

Lákavé. Ale píšou tam, že Uspávač.cz maminčinu náruč nenahradí!

Pokud jste si mimčo takto naučila, bude těžké ho to odnaučit. Ve Vaší náruči se cítí v bezpečí a vnímá i pohyby. Prostě ho Vaše pochodování konejší, dělá mu dobře...Když se zastavíte, či se posadíte, začn být dítě neklidné, protože se asi bojí, že bude odloženo mimo Vaši náruč...Tak si to alespoň vysvětluji já...Asi bych ho to odnaučovala postupně, po chvilkách, ale budete muset být trpělivá a snést i to, že si zabrečí, bude si vynucovat to, nač jste si ho navykla. takových je nás ale víc, kdo si takto na sebe upletl bič...Nezoufejte, vydržte! I když je to náročné,nakonec to přejde miminko i Vás...

doplněno 24.04.14 23:08:

Já Vám naprosto rozumím. Také jsem z paneláku a vnoučkovi je 14 dní...Dcera si ho učí úplně stejně..Já už jako zkušená mamina, jsenm teď spíše "babička policajt", aby nedělala dcera stejné chyby...:)

adela76
hodnocení

Tak už přišly i maminky sem mi poradit, asi už jim děti usnuly :) :)

No jo, první dítko jsme nechali vyřvat, a pak už usínal tiše. Ale nebylo to když byl tak malinkatej, až později. Tohle jsme nechtěli ještě hned po porodnici nechat moc brečet, jak je maličkatý. Hm, zkazila jsem zase něco. Ach jo.

Panelák na to není moc dobrej:(

Adelo, je to jednoduše zlozvyk, nic jiného. Miminka (a nejen miminka, všichni jsme takoví) mají ráda stejné, opakující se rituály. Je to pro ně uklidňující. Nesnesou změnu, jsou z ní rozhozená a pláčou. Takže jediná rada je překonat období změny a navyknout děťátko na něco snesitelného pro všechny. Sama jsem měla mladšího syna rozmazleného až běda, takže dobře vím, o čem mluvím (ale mě to nezatěžovalo, dělala jsem to ráda, všechny ty drobné úsluhy a tanečky kolem něho, ovšem teď mě asi jeho nevěsta proklíná, ale já si počkám, jak budou rozmazlovat svého potomka :)) Hodně štěstí Vám přeji.

t1000

Tak to je neuveritelne, myslim ted ten uspavac... opravdu to funguje?

pb®
hodnocení

0x
Asi jste příliš obětavá matka. Já jsem matka líná a nikdy jsem dítě neuspávala
Nemám kapacitu na to šaškovat hodinu kvůli tomu, aby dítě usnulo. Je jedno, jestli se jedná o nošení nebo nekonečné čtení pohádek. Tedy je fakt, že moje díky chodí spát pozdě, od narození dřív jak v devět večer nejde. Ale když byl syn takhle malinký, usnul při kojení a pak jsem ho jen přendala do postýlky. Bohužel každé dítě je jiné a co zabírá na jedno, u druhého se úplně mine účinkem. Vybrečet ho nenechávejte, to je hrozná věc. Jak je asi tvorečkovi, který má jako jediný komunikační prostředek ten brek a namá pojem o čase. Když brečí a nikdo nejde neví, že někdo někdy zase přijde. Je zoufalý ze své situace.
V první řadě bych se oprostila od nějakých striktních rad a začala věci dělat tak, aby to mně vyhovovalo a bylo to pro mě snadné. Tuhle radu jsem dostala od dvojnásobné matky a je k nezaplacení. Zkuste prostě dítě dát spát o chvíli později, nebo ho jako nedat spát vůbec. Však kdo kdy vymyslel, že se MUSÍ dítě v sedm vykoupat, nakrmit a spát a přes to nejede vlak. Místo té hodiny pochodování, na což tedy nechápu, kde berete sílu, bych si sedla s dítětem v náručí k televizi, nebo lehla do postele s knížkou. Jo taky jsem znala jednu, co celý den uspávala dítě dvě hodiny aby pak třičtvrtě hodiny spalo a po probuzení nanovo.
adela76
hodnocení

pb:

Píšete, že byste nenechala dítě vyřvat. Sednout si k TV či lehnout s knížkou u té naší není možný - hned začne řvát. Musím proto chodit. Takže jak píšete Vy. Nechcete nechat řvát. Ani já ne. A to pochodování mě ničí. Proto můj dotaz.

pb®
Tady je třeba vysledovat, jestli je řev spojený s uspáváním. Nemůže to být kolika, ta chodí večer a nošení může pomoct tím, jak se děťátko v náručí natřásá a mačká.
myse*

já bych byla spíš pro kompromis. Dítě řvát až se uřve - to se mi nelíbí a nedělala jsem to ani jednomu...

chodit pořád dokola - to mě ale taky nebaví, takže bych si sedla na gauč k TV nebo na postel, dítě v náručí položené na sobě (ať slyší srdce a tak) a v klidu seděla a pokupovala se (možná ideální by bylo "vladkovo křeslo" takové houpací) a nechala ho brečet u sebe...časem se uklidní...A vy taky se musíte hodit do klidu, dítě když cítí, že je máma nervozní, tak se neuklidní taky...

adela76
hodnocení

Ach jo! Nečtete asi. Psala jsem, že v klidu brečí. Ani gauč ani postel! Musí se chodit. Jinak brečí. A večer ve 21.00 to není nic moc:(

myse*

já čtu - vy nečtete... psala jsem, že bych ho nechala brečet u mne na těle... aby si odvykl na ten pohyb...

jen bych se pohupovala v křesle

adela76
hodnocení

Pardon.

Kazda máme něco...

lidus*
hodnocení

0x

Dnes dopoledne asi 2h hlídala vnučku (nar. 1.3.2014), dcera vezla dědu k lékaři, v pohodě nakrmila a podle mého a všech chytrých knih, měla lehnout a spát, omyl, v kočáře řvala jak pavián, vydržela jsem to 10min a pak si ji vzala do náruče, celou dobu jsem ji chovala, plácala rukou do rytmu po zadečku a zpívala z plných plic. Ovšem zase jsem první komu cosi vykládala. Tato vnučka od narození chce chovat, už sestřičky v porodnici říkaly, je to chovací typ.Buďte v klidu, v noci je to stejné jako přez den, včra ji dcera nosila v Ergu ale i se zavinovačkou aby z toho nevypadla a prý konečně jsem zvládla vyžehlit. Já to nechápu, když byla moje dcera mimino, najedla se a prospala v kočárku na dvoře půl dne, v noci spala a kdybych ji nebudila, tak ani jíst v noci nemusela. První vnučka ta chovací nebyla a není ani ve 4 letech, od 1 roku spí sama ve své postýlce, ve svém pokoji akorát občas tam za ni vleze kocour. Jo, to se to radí těm co děti nemají, nebo mají to štěstí, že mají mimina spací.

doplněno 25.04.14 14:24:

"pb" máte pravdu, dík otci dítěte to byl stres ten největší, ona se jedna sestřička v porodnici ptala, zda dcera nebyla v těhotenství kuřák (nekouřila nikdy), že se tak chovají děti z absťákem. Dcera nekojila ani první dítě, nebylo čím a malá je na Nutrilonu, to je v pohodě, jí jak najatá ale to chování v náruči je děsné. Moje hlídání je na prd, sama nemůžu, dědek má nohu v sádře, brambory nezasazené no snad to přežijeme.

pb®
Já to naopak chápu, tahle druhá vnučka si v matčině děloze zažila velký stres, že ano? Není se co divit, že je chovací. Snaží se tak utvrdit svoji pozici chtěného dítěte. Přiznám se, že bych kojence bez odstříkaného nebo umělého mléka nehlídala. Sama jsem to měla se synem, toho jsem nakojila a za 20min si vzpomněl, že by si ještě cucnul, tak dostal ještě trošku a je pravda, že kojení vždy na řev zabralo. Mít kojence a nemít mu co dát pít, zešílím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]