Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dospívání - jak říct, že se chci holit?

Od: stydimse odpovědí: 11 změna:
Vite nevim jak to řict mamce nebo tak že bych se chtěla holit no poradíte mi jak bych ji to mohla rict asi jako 12ti letá holka?nebo taky jak bych ji měla řict že chci nosit kosťovou podprsenku(ja nosim latkovou)ja nevim jak ji to mam řict.
Mohly byste mi prosim napsat nějaké příklady jak ji to mam řict asi jako 12ti lete holka?moc prosim :)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

nejlepší mi připadá jít s mámou nakupovat a dát si do košíku holítka a kouknout na ni, zda neprotestuje nebo se jí zeptat, které si myslí, že by byly nejlepší. To samé s podprsenkou někdy při řeči jí říci, že až půjdete příště nakupovat chtěla bys zkusit tuhle tu nebo jinou.

Vzpomeň si, že i ona řešila před lety něco podobného a určitě bude mít pochopení, ač možná bude nejprve zaskočená. :)

skye*
hodnocení

2x

Ono je diskutabilní, zda je na to mladá. Záleží na tom, v jaké fázi puberty je. Pokud už má ochlupení dost rozvinuté, vůbec se nedivím, že se chce holit. Mám pocit, že jsem se začala holit v podobném věku a nechápala jsem, proč to máma nechce. Přitom já jsem jen nechtěla slyšet nadávky od spolužáku, že jsem chlupatá jak opice. Nedá se to srovnat třeba s líčením nebo vyzývavým oblečením, na které může být ještě mladá.

Upřímně já jsem se mámy neptala, jestli se můžu nebo nemůžu holit, prostě jsem si holítko koupila a začala. Když si toho všimla, nebyla ráda, ale řekla jsem jí, že si nenechám nadávat a holit se budu. Není to nic škodlivého, tak proč ne. Na to neměla co říct.

Slečně radím hlavně používat při holení holicí pěnu nebo gel, nebo alespoň mýdlo a holit se namokro. Nasucho pak opravdu hrozí vyrážky. Chce to chloupky přede holením změkčit.

paja4496*
hodnocení

2x

Ahoj,

taky jsem to před nedávnem řešila. Prostě si počkej na léto (např. květen, červen) a pak řekni mamce, že jestli by ti nemohla oholit podpaží, že se holky ze třídy už holí (teda snad doufám, že si chceš holik podpaží či nohy), jestli je v pohodě, tak ti ho oholí a pak si můžeš koupit třeba žiletky a mamka to už řešit nebude ;)

a s tou podprsenkou to udělej stejně a nebo ji řekni, že se ti víc líbí ta s kosticemi

oe
hodnocení

0x

Tvoje mamka se holí?

stydimse
hodnocení

Jo tak mockrat dekuji
Ano moje mamka se holi
Pokus se holí "jednorázovými" tak ji popros, zda ti může jedno přenechat a rovnou ti ukázat jak na to. Třeba bude poprvé koukat a zbrkle tě odmítne, pak bych ji nechal týden čas a vrátil se zpět k tématu holení.
Pokud v tobě vidí malou holku nebude se jí to líbit, ale věřím že po pár dnech to promyslí. Každopádně nereaguj přehnaně pokud nebude hned po tvém, utvrdilo by ji to v tom, že jsi ještě "malá".
huoi

Pokud se mamka holí, je to OK. Souhlasím, řekni jí, aby tě to naučila, ukázala atd. Nejspíše ti řekne, že jsi na to moc mladá, upřímně - já si to také myslím. To tě asi neuklidní, takže až ochutnáš tu slast vyholení - tedy tu nepříjemnou stránku tvorby virážky a jiných doprovodných jevů, už ti tak úžasné nepřijde. Ale vyzkoušet se má všechno, že?

cobrak*

Proč by měla mít vyrážku?! Co ji tady strašíte?! Pokud se bude holit tak, jak se má, tak žádnou vyrážku mít nebude!

stydimse
hodnocení

Dekuji moc vsem :)

adri*
hodnocení

0x

Ahoj. A jaký je důvod to mamce oznamovat? Chodíš před ní nahatá, myslíš, že by se to mohla nějak dozvědět? A pokud ano, myslíš, že by jí to vadilo? Já myslím, že to mamka bere jako samozřejmost a počítá s tím, že se začneš někdy holit..

zwiki*
hodnocení

0x

Takové blbosti si nech až budeš dospělá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]