Nejste přihlášen/a.
nejlepší mi připadá jít s mámou nakupovat a dát si do košíku holítka a kouknout na ni, zda neprotestuje nebo se jí zeptat, které si myslí, že by byly nejlepší. To samé s podprsenkou někdy při řeči jí říci, že až půjdete příště nakupovat chtěla bys zkusit tuhle tu nebo jinou.
Vzpomeň si, že i ona řešila před lety něco podobného a určitě bude mít pochopení, ač možná bude nejprve zaskočená.
Ono je diskutabilní, zda je na to mladá. Záleží na tom, v jaké fázi puberty je. Pokud už má ochlupení dost rozvinuté, vůbec se nedivím, že se chce holit. Mám pocit, že jsem se začala holit v podobném věku a nechápala jsem, proč to máma nechce. Přitom já jsem jen nechtěla slyšet nadávky od spolužáku, že jsem chlupatá jak opice. Nedá se to srovnat třeba s líčením nebo vyzývavým oblečením, na které může být ještě mladá.
Upřímně já jsem se mámy neptala, jestli se můžu nebo nemůžu holit, prostě jsem si holítko koupila a začala. Když si toho všimla, nebyla ráda, ale řekla jsem jí, že si nenechám nadávat a holit se budu. Není to nic škodlivého, tak proč ne. Na to neměla co říct.
Slečně radím hlavně používat při holení holicí pěnu nebo gel, nebo alespoň mýdlo a holit se namokro. Nasucho pak opravdu hrozí vyrážky. Chce to chloupky přede holením změkčit.
Ahoj,
taky jsem to před nedávnem řešila. Prostě si počkej na léto (např. květen, červen) a pak řekni mamce, že jestli by ti nemohla oholit podpaží, že se holky ze třídy už holí (teda snad doufám, že si chceš holik podpaží či nohy), jestli je v pohodě, tak ti ho oholí a pak si můžeš koupit třeba žiletky a mamka to už řešit nebude
a s tou podprsenkou to udělej stejně a nebo ji řekni, že se ti víc líbí ta s kosticemi
Pokud se mamka holí, je to OK. Souhlasím, řekni jí, aby tě to naučila, ukázala atd. Nejspíše ti řekne, že jsi na to moc mladá, upřímně - já si to také myslím. To tě asi neuklidní, takže až ochutnáš tu slast vyholení - tedy tu nepříjemnou stránku tvorby virážky a jiných doprovodných jevů, už ti tak úžasné nepřijde. Ale vyzkoušet se má všechno, že?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.