Nejste přihlášen/a.
Tak nějak se snažím hubnout a zatím se mi to pomalu celkem daří, samozřjemě byly mezi tím Vánoce, ale od Novýho roku to zase celkem plním + změnil jsem jídelníček hlavně i pitný režim, už nepiju sladké nápoje ale hlavně vodu jak Magnesia. Ale dneska jsem zhřešil, protože jsem snědl asi čtvrtku brambůrek a vyčítám si to. Ale člověk se od rodíčů podpory nedočká když to koupí, někdy se mě fakt zdá že matka si mě snaží vykrmovat, chce to fakt pevnou vůli.
Musel jsem to někde napsat, pořád se tím vnitřně užirám. Máte nějaké zkušenosti z hubnutím? A uškodili mě ty brambůrky?
Hlavně si nic nevyčítejte! Zhřeší občas každý, hlavně to nevzdávat a nemyslet si, že k vůli drobným prohřeškům to dál nemá smysl atd. Je lešpí si dát občas trošku, nebo kousek něčeho nezdravého, když na to má člověk chuť, než si to dlouho odpírat a pak se vrhnout na nezdravé pokrmy ve velkém a chovat se jako nezřízená střela. Hlídejte si jídelníček dál a buďte v klidu.
Trocha brambůrek ti neuškodí,přestaň se tímto malým prohřeškem trápit,pokud opravdu potřebuješ zhubnout soustřeď se na celkovou změnu životního stylu,víc pohybu,vyvážený jídelníček,omezit cukry,tuky,sůl...ikdyž někdy porušíš svá pravidla,neznamená to,že tím končí vše co jsi dosud dodržel,prostě pokračuj...Rodičům řekni jasně co máš v plánu a požádej je ať tě podpoří.Přeji pevnou vůli,hodně pohybu
Myslím, že daleko víc než ty brambůrky (které mimochodem tedy vůbec zdravé nejsou a je známo, že kromě vysoké kalorické hodnoty obsahují rakovinotvorné látky, které se uvolňují z brambor smažením) ti škodí vyčítání a bičování se dietním prohřeškem. Je to neúčelné chování. Pokud chceš vyrovnat dietní prohřešek, na pytlíku máš napsán počet kalorií, takže si pak můžeš zařadit běh nebo trénink, kterými je opět spálíš. Jsou chytré čipy do boty, které ti měří spálené kalorie i počet uběhnutých km, totéž ukazují i rotopedy, případně se orientačně můžeš informovat na netu, kolik kalorií spálíš jiným sportem nebo činností za určitý čas. Skvěle poslouží i pomoc v domácnosti - luxování, mytí povrchů, např. takové vydrbání sporáku či kachlíků od mastnoty je hodně kaloricky náročné. Stejně tak mytí oken je báječný tělocvik. Navíc tím hodně potěšíš maminku, to ti mohu zaručit.
Místo sebebičování výčitkami tedy po dietním prohřešku zařaď aktivitu, která ho vyruší a směle pokračuj v dietě dál. Hřeší občas většina dietářů, ale to není důvod dietu přerušit, prostě se jede dál. Dokonce některé diety doporučují 1 den v týdnu, kdy se dotyčný stravuje normálně, aby si štítná žláza nezvykla na snížený přísun a nezařadila šetřící režim organismu pro případ nouze, kdy si pak dietáři stěžují, že skoro nic nejedí, ale nehubnou.
doplněno 15.01.15 09:15:Pro masterjoe - hodně se o tom v poslední době všude píše - problematika akrylamidu, viz zde třeba http://akrylamid.cz/ Zjištění švédských vědců v r. 2002 o výskytu akrylamidu např. v pečených a smažených výrobcích z brambor, sušenkách nebo kávě vyvolalo velký rozruch a problematice se věnuje řada výzkumných pracovišť.
rakovinotvorné látky, které se uvolňují z brambor smažením
Cože? Můžeš k tomu napsat více? Co se z brambor uvolňuje?
Při smažení,nebo pečení surovin,které obsahují škrob vzniká karcinogenní akrylamid.Patří mezi ně pochopitelně i brambory.
Dělej to jako můj zeťák (30 let) -když si dá něco nezdravýho tak za "trest"tráví cca hodinu a půl na orbitrekuMěl na 170cm asi 96kilo,to už bylo alarnující,taky vyměnil colu za vodu a denně nebo obden cvičí minimálně hodinu.Taky juž zhubnul na 84 kilo.Já když jsem jim teď donesla čerstvé sádlo se škvarkama,tak si dá-neoddolá ale pak jde hned cvičit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.