Nejste přihlášen/a.
Prosím Vás, jaké je vlastně využití hrubé mouky, já ji mám ve skříni dlouho, vůbec jsem ji nepotřebovala, tak k čemu se tedy používá.?
Jak už tu bylo zmíněno, tak na kynuté houskové knedlíky, bramborové knedlíky, klouzáky a taky z ní dělám těsto na nudle do polévky.
Vypadá to, že domácí knedlíky neděláte, jinak byste se asi neptala. Pokud si na ně netroufáte a chcete hrubou mouku zužitkovat, klidně ji po menších hrstičkách dejte do jiného pečiva. Já už mnoho let dávám do pečiva trošku ovesných a pohankových vloček, protože to považuji za zdravé. Jsou mnohem hrubší než hrubá mouka a v buchtách se úplně "ztratí".
hladká speciál – prodává se ve třech druzích:
pekařská speciál (pro výrobu chleba)
00 extra (široké použití při výrobě běžného, jemného a cukrářského pečiva)
pečivárenská slabá (pro výrobu oplatek a sušenek)
polohrubá konzumní – vhodná do hladkých litých těst, k výrobě kynutých knedlíků, zásmažek, polévek.
polohrubá výběrová – podobné využití, je však světlejší a jemnější.
hrubá mouka – používá se k vaření – knedlíky, noky, těstoviny
Také ji ze všech druhů mouky používám nejmíň. Hlavně na houskové či bramborové knedlíky a na chlupáče - ty budu dělat příští víkend. Pak na to vysypávání plechů, jak se už rádkyně zmínila.
Měla jsem recept na dort z hrubé mouky a pak na takové mrkvové cukroví. Ale už jsem to hodně dlouho nedělala. Jiné využití pro hrubou mouku snad ani nemám. Jaga.
A ještě jsem z ní vařila kašičku /v mléce/ na nastavení krému do dortů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.