Využití hrubé mouky

Od: Datum: 11.01.15 13:18 odpovědí: 10 změna: 11.01.15 15:16

Prosím Vás, jaké je vlastně využití hrubé mouky, já ji mám ve skříni dlouho, vůbec jsem ji nepotřebovala, tak k čemu se tedy používá.?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 11.01.15 13:20
avatar

například na knedlíky nebo noky

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 11.01.15 13:23
avatar

hladká speciál – prodává se ve třech druzích:

pekařská speciál (pro výrobu chleba)

00 extra (široké použití při výrobě běžného, jemného a cukrářského pečiva)

pečivárenská slabá (pro výrobu oplatek a sušenek)

polohrubá konzumní – vhodná do hladkých litých těst, k výrobě kynutých knedlíků, zásmažek, polévek.

polohrubá výběrová – podobné využití, je však světlejší a jemnější.

hrubá mouka – používá se k vaření – knedlíky, noky, těstoviny

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 11.01.15 13:31
avatar

Hrubou mouku používám na noky (např. udusím maso na másle, jen se solí a pepřem, a k tomu jsou noky báječné, i k omáčkám) a taky půl napůl s polohrubou do hrnkového lívance.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 11.01.15 13:39
avatar

Taky jsem si všimla, že ji v podstatě používám jen na vysypání plechu na buchtu :-D

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 11.01.15 13:51
avatar

Také ji ze všech druhů mouky používám nejmíň. Hlavně na houskové či bramborové knedlíky a na chlupáče - ty budu dělat příští víkend. Pak na to vysypávání plechů, jak se už rádkyně zmínila.

Měla jsem recept na dort z hrubé mouky a pak na takové mrkvové cukroví. Ale už jsem to hodně dlouho nedělala. Jiné využití pro hrubou mouku snad ani nemám. Jaga.

A ještě jsem z ní vařila kašičku /v mléce/ na nastavení krému do dortů.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: hm®
Datum: 11.01.15 13:59
avatar

Taky třeba do drobenky na metynku.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 11.01.15 14:12
avatar

na houskové i bramborové knedlíky

Ohodnoceno: 0x
 
Od: dako®
Datum: 11.01.15 14:28
avatar

Jak už tu bylo zmíněno, tak na kynuté houskové knedlíky, bramborové knedlíky, klouzáky a taky z ní dělám těsto na nudle do polévky.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 11.01.15 15:07
avatar

Vypadá to, že domácí knedlíky neděláte, jinak byste se asi neptala. Pokud si na ně netroufáte a chcete hrubou mouku zužitkovat, klidně ji po menších hrstičkách dejte do jiného pečiva. Já už mnoho let dávám do pečiva trošku ovesných a pohankových vloček, protože to považuji za zdravé. Jsou mnohem hrubší než hrubá mouka a v buchtách se úplně "ztratí".

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 11.01.15 15:16

já vařila knedlíky 40let z hrubé mouky a nyní vařím z polohrubé a zdají se mi lepší ,hrubou jsem přestala kupovat

Ohodnoceno: 1x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.