Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Využití hrubé mouky

Od: monika7p odpovědí: 10 změna:

Prosím Vás, jaké je vlastně využití hrubé mouky, já ji mám ve skříni dlouho, vůbec jsem ji nepotřebovala, tak k čemu se tedy používá.?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

1x

Taky třeba do drobenky na metynku.

hodnocení

1x

Jak už tu bylo zmíněno, tak na kynuté houskové knedlíky, bramborové knedlíky, klouzáky a taky z ní dělám těsto na nudle do polévky.

hodnocení

1x

Vypadá to, že domácí knedlíky neděláte, jinak byste se asi neptala. Pokud si na ně netroufáte a chcete hrubou mouku zužitkovat, klidně ji po menších hrstičkách dejte do jiného pečiva. Já už mnoho let dávám do pečiva trošku ovesných a pohankových vloček, protože to považuji za zdravé. Jsou mnohem hrubší než hrubá mouka a v buchtách se úplně "ztratí".

hahanaj*

já vařila knedlíky 40let z hrubé mouky a nyní vařím z polohrubé a zdají se mi lepší ,hrubou jsem přestala kupovat

hodnocení

0x

například na knedlíky nebo noky

layborr*
hodnocení

0x

hladká speciál – prodává se ve třech druzích:

pekařská speciál (pro výrobu chleba)

00 extra (široké použití při výrobě běžného, jemného a cukrářského pečiva)

pečivárenská slabá (pro výrobu oplatek a sušenek)

polohrubá konzumní – vhodná do hladkých litých těst, k výrobě kynutých knedlíků, zásmažek, polévek.

polohrubá výběrová – podobné využití, je však světlejší a jemnější.

hrubá mouka – používá se k vaření – knedlíky, noky, těstoviny

hodnocení

0x

Hrubou mouku používám na noky (např. udusím maso na másle, jen se solí a pepřem, a k tomu jsou noky báječné, i k omáčkám) a taky půl napůl s polohrubou do hrnkového lívance.

hodnocení

0x

Taky jsem si všimla, že ji v podstatě používám jen na vysypání plechu na buchtu :-D

hodnocení

0x

Také ji ze všech druhů mouky používám nejmíň. Hlavně na houskové či bramborové knedlíky a na chlupáče - ty budu dělat příští víkend. Pak na to vysypávání plechů, jak se už rádkyně zmínila.

Měla jsem recept na dort z hrubé mouky a pak na takové mrkvové cukroví. Ale už jsem to hodně dlouho nedělala. Jiné využití pro hrubou mouku snad ani nemám. Jaga.

A ještě jsem z ní vařila kašičku /v mléce/ na nastavení krému do dortů.

hodnocení

0x

na houskové i bramborové knedlíky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]