Nejste přihlášen/a.
Nevíte proč se mi dělá jakoby bílý knír nad ústy? Má to tak i kamarádka,tak to je divný.. :D
Kromě světlých chloupků se u někoho udělá světlé místo pod nosem i proto, že když si tam vytrháte chlupy, odhalí se část pokožky, která byla chlupy původně chráněna před sluncem a ta je logicky světlejší. Podobný efekt můžete pozorovat, když si vytrháte obočí.
Pokud jsou to světlé chlupy, buďte ráda, ty nejsou tak nápadné a některé ženy si knírek ani netrhají, ale právě pouze tyto chloupky úmyslně odbarvují. Za vás to udělala příroda. Pokud se vám to nelíbí, pak jedině vytrhat. Rozhodně to není žádná biologická kuriozita nebo choroba.
Pokud jste obě světlovlasé typy,tzn.letní typy,tak je to ochlupení světlé.A je zcela možné,že na tom budou mít vliv i hormony,více testosteronu.
Nevím,kolik je Vám let. Pokud jste již v menopauze, je to normální. Ubývá ženských hormonů v souvislosti s ukončením cyklu a začínají převažovat ty mužské. Zhuštění ochlupení je jednou ze známek tohoto období. Takže se z Vás dělá takový "babochlap": Neberte to jako urážku, jsem také v těch letech, mám to stejně jako Vy, takže i já jsem!
Chce to vzít pinzetu, obrnit se trpělivostí a chloupky postupně vytrhávat. Narostou ovšem další, takže je to Sysifova práce. Nebo zajít na kosmetiku, tam Vám je strhnou najednou pomocí voskových obkladů. Ale narostou stejně zase.
Buďte ráda, že je máte světlé, já taky. Horší je to u žen tmavého typu. Chloupky jsou hustší a hlavně výrazné - černé. Podívejte se někdy na starou cikánku!
Babičce /takřka 90 let/ je oholím pánským holicím strojkem, než jdeme k lékaři. Tam už je to jedno a při vytrhávání by nedržela. Ale Vy to nedělejte. Chloupky následně zhoustnou, jako by je pohnojil a rostou si vesele dál.
Bud´ pinzeta, nebo na kosmetiku. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.