Čím nahradit liberecký párek?

Od: Datum: 07.01.15 23:39 odpovědí: 10 změna: 08.01.15 23:10
avatar

Dobrý večer, existuje dnes něco, jako bývala liberecká párek (nebo klobása, přesně už nevím ten název), tedy typ silnější dietní uzeniny, vhodné k opékání, která neobsahuje kousky špeku? Špekáčky mi nechutnají a všechny ostatní uzeniny se připalují na ohni, takže si připadám, že opékám papír.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 07.01.15 23:52
avatar

Buď tzv obyčejným párkem nebo tzv telecím párkem.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 07.01.15 23:53
avatar

Díky a opravdu to lze opékat na ohni? Já co jsem zkoušela, to moc nešlo. (Jinak zdravím mašinku, tu ještě pamatuji na trati v Kolíně. )

Od: ben®
Datum: 07.01.15 23:56
avatar

Dobrý den, proč je nahrazovat? Kupuji je stále v COOPu - tuším, pod názvem silné párky, ale i na prosbu o liberecké párky je prodavačka neomylná a najde požadované. Zdravím!

doplněno 08.01.15 00:02:

Nemáte zač. Opékat se dají, ale neteče z nich omastek - pro někoho zklamání a pro jiného to je přínos. A, samozřejmě, naříznout oba konce, aby došlo horkem ke "šklebení" .

doplněno 08.01.15 00:08:

amper - nechci dělat reklamu, ale pokud kupovat uzeninu v marketu, tak asi nejlepší jsou ty české v COOPu (tedy, když už nejdu do "malého" řeznictví).

doplněno 08.01.15 00:23:

amper - on ten COOP je bývalá Jednota, tak se vyskytuje i v normální městské zástavbě a ne jen za městem "v hangáru". Jsou to vlastně normální "sámošky" - zboží většinou české, ale dražší.

Ovšem, chuť je vcelku dobrá. Zkuste si najít prodejnu ve Vašem měste viz odkaz: http://www.skupina.coop/cz/Prodejny

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 07.01.15 23:59
avatar

Díky i vám.

Datum: 08.01.15 00:06

U nás k sehnání pod názvem poříčský párek, a opékat se to (s trochou tolerance) dá.

Tuším v Kauflandu mají cosi s označením libový párek, což odpovídá pouze tvarem a velikostí, při pokusu o opečení se to srdnatě brání. Ze stavu "syrového" to přejde do stavu uhlí a k jídlu to není ani pokud člověk trefí okamžik změny stavu *blee*

doplněno 08.01.15 00:15:

to @ben: Klidně reklamu dělejte. Teď jen najít ten propagovaný coop někde po cestě z práce

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 08.01.15 23:08
avatar

Díky!

Datum: 08.01.15 01:03
avatar

V Tescu je maji pod názvem Liberecké párky.Koupil jsem si jeden a docela to šlo ale jedl jsem ho studený,jestli se dá opéct bez úhony nevím.Ale mají je tam pravidelně.Je to jediný obchod,kde jsem je objevil a mají to tam u pultu s váženými uzeninami.

doplněno 08.01.15 09:38:

http://www.itesco.cz/cs/detai…oduktu/liberecke-parky-10546/

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 08.01.15 23:09
avatar

Díky, zkusím!

Datum: 08.01.15 22:57

Ahoj. Tahle uzenina, ,,Liberecké párky ,, se vyrábí, teda měla by se vyrábět, podle předepsané receptury.My máme to štěstí, že je u nás, vyrábí soukromá uzenářská firma. Tak že, jsou docela běžně k dostání v docela stále ucházející kvalitě. Jsou tedy o něco dražší, ale je to právě použitými ingrediencemi. Mám ty lemrouchy radši, než ty špekaté prcky. Ahoj.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 08.01.15 23:10
avatar

Díky za odpověď! Problém je v tom, že to nejde opékat, tedy co, na co jsem narazila pod různými názvy v krámu. Asi to má hodně sóji.

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.